Wedstrijdverslagen: seizoen 2015-2016

4de provinciale dames B

23-04-'16: Elckerlyc Zwevezele C - IVT 0-3

Dit weekend stond op de laatste speeldag de wedstrijd tussen Elckerlyc Zwevezele vs de kampioen Izegems Volley Team geprogrammeerd. Een wedstrijd die er sportief niet meer toe deed voor Izegem, maar er voor Zwevezele bij 3 punten  

eventueel nog een deelname aan de eindrondes aan vast kon hangen. Izegem wilde echter de eer als kampioen hoog houden en kapitein Inge een waardig afscheid geven met een klinkende eindzege.

 

De beloftenwedstrijd werd een maat voor niks voor Zwevezele waarbij Izegem over 3 sets gemakkelijk afstand nam. Met deze 0-3 zege is IVT bij de beloften vice-kampioen !!!

 

Voor de hoofdwedstrijd werd gestart met Laura, Fauve, Julie, Rani, Inge, Sharon en Bieke. De jonge garde zette kampioen IVT meteen onder druk met een stevige opslagdruk waardoor meerdere ballen ‘free’ moesten overgespeeld worden. IVT vocht zich terug in de partij maar kon echter nooit op voorsprong komen. Aan de eerste TTO stond het 8-6 en bij de tweede TTO, 16-13 voor de thuisploeg. Izegem kon door de dubbele wissel Rani-Ine en Janna-Laura nog milderen tot 21-19. Emmely kwam Fauve aflossen bij 22-19 maar dan serveerde Zwevezele zich opnieuw met een sterke opslagreeks naar een eerste setbal 24-19. De daarop volgende service werd door Elckerlyc gemist waardoor Emmely aan de opslag kwam. Emmely realiseerde het onmogelijke en serveerde Zwevezele met haar jump-floats op een hoopje. Zwevezele wist van geen hout nog pijlen te maken en iedere aanval werd ofwel in het net of buiten geslagen. 24-24. De youngsters van Zwevezele waren duidelijk aangeslagen en de ervaring van IVT kwam bovendrijven. Onder impuls van een nog steeds serverende Emmely, werd set 1 op de side-out

binnengehaald. 24-26 en 0-1.

 

Set 2 werd aangevat met Laura, Emmely, Julie, Janna, Inge, Sharon en Bieke. 

IVT nu wel de juiste cadans en ging met vlot combinatievolleybal overtuigend naar 17-12. Emma kwam vooraan het middencompartiment aflossen van Sharon. Even sputterde de motor door wat nonchalance en kwam Zwevezele terug tot 19-22.  

Onder impuls van de dubbele wissel Ine-Janna en Rani-Laura werd via de side-out toch een tweede setbal versierd. 20-24. Deze werd verdiend afgemaakt door kapitein Inge. 20-25 en 0-2.

 

Set 3 werd aangevat met dezelfde speelsters als in set 2. Opnieuw een oppermachtig IVT die Zwevezele geen kans liet. Isabelle kwam bij 14-20, Julie vooraan afwisselen. 

Bij 15-21 mocht iedereen rechtstaan voor een daverende applausver-vanging voor kapitein Inge die na 21 jaar afscheid neemt van het  

competitievolleybal. Fauve kwam haar aflossen.

 

IVT kreeg bij een stand van 19-24 tot twee maal toe de gelegenheid om droog uit te maken maar morste met de kansen. 21-24. Omwille van een gebrek aan time-outs kwam Rani, Janna nog aflossen op positie 2 om het spel te breken. Dit lukte want door de daaropvolgende Izegemse aanval, kon Zwevezele de bal moeilijk verwerken en hun verplichte freeball strandde buiten. 21-25 en 0-3 !!!

 

Op set 1 na werd het al bij al een vlotte zege voor het Izegems Volley Team en beëindigd daarmee in volle schoonheid met 65 punten en met 6 punten voorsprong op de tweede geklasseerde die de kaap van 60 punten niet haalde, het seizoen 2015-2016.

 

Een seizoen waarbij slechts 7 punten verloren gingen (éénmaal 1-3 verlies en twee maal 2-3 verlies) en dit telkens tegen de nummers 2 en 3. Geen schande of een gevleide kampioenstitel dus … Een seizoen waarbij we kunnen stellen dat er op een constant niveau gepresteerd werd van voorbereiding tot de allerlaatste wedstrijd van het seizoen.

 

Dikke proficiat aan de voltallige spelersgroep en trainersstaf voor hun onuit-puttelijke inzet gedurende dit ganse seizoen waarbij getoond werd dat er met een hechte groep vriendinnen, een op het randje af freaky trainersduo, de nodige gedrevenheid en een droom om iets moois te verwezenlijken, er wel degelijk een knap resultaat kan geboekt worden. Een constant niveau halen met een ruime kern van 13 evenwaardige speelsters, zonder dat 1 speelster het verschil moet maken (knipoog naar DIVO) heeft uiteindelijk de doorslag gegeven voor de verdiende kampioenstitel !!!

 

Bedankt ook aan alle trouwe supporters om ons door dik en dun te steun gedurende het lange seizoen zowel thuis als op verplaatsing. Jullie maken mede de ‘Hel van Izegem’

 

Ook een pluim aan het bestuur om het trainersduo te volgen in al hun wensen en grillen … Niets komen we tekort op vlak van materiaal, opleidingen, enz …  

Financiële uitgaven worden kritisch bekeken maar uiteindelijk wordt er toch woord gehouden en kunnen we in samenwerking met ‘het oudercomité’ zaken zoals bvb, de nieuwjaarsreceptie, een huisorkestje, enz … organiseren. Een principe van geven en nemen was hier dit seizoen wel erg van toepassing, waarvoor dank.

 

Deze kleine feestjes leiden tot een groter geheel … namelijk … een KAMPIOENSTITEL !!! 

Volgend seizoen treedt het Izegems Volley Team na 2 jaar afwezigheid opnieuw aan in 3 de provinciale. Om er geen retourticketje van te maken heeft Izegem zich intussen al versterkt met Kimberly Leenknecht en Eef Begein. Zie website: www.volleytransfers.beTwee gedreven speelsters die reeds over de nodige ervaringen beschikken en de huidige groep ongetwijfeld naar een hoger niveau zullen tillen.

 

Sportieve ambities wat betreft seizoen 2016-2017 waarbij het trainerstrio 

T1 (Robin), T2 (Jessica) en T3 (Inge) hun ambities duidelijk uitspreken zijn … 

Ambitie 1: Doorstoten naar de 1/8 ste finale van de provinciale beker. 

Ambitie 2: Top 5 in het eindklassement van 3 de provinciale. 

Als het even kan willen we ons topseizoen van 2015-2016 evenaren en eventueel zelfs een gooi doen naar meer.

 

Het seizoen afronden doet IVT echter aanstaande vrijdag 29 april 2016 in stijl met een wedstrijd ouders/vriendjes vs speelsters met een lekkere BBQ gesponsord door cafetaria De Krekel (Johan) en kapsalon Shirley in samenwerking met het ‘oudercomité’ als afsluiter … waarbij de supporters dan reeds hun abonnementen kunnen verlengen voor het seizoen 2016-2017 !!!

 

Ook nog even meegeven dat de Kampioenenhuldiging door de VVB bond hoogstwaarschijnlijk zal plaatsvinden op vrijdag 13 mei 2016. Gelieve deze datum al vrij te houden … Het bestuur zal dit proberen te combineren met de beloofde kampioenenviering met sponsor CORVAN.

 

Het Izegems Volley Team wenst jullie een deugddoende rustperiode toe en tot bij de voorbereiding in augustus 2016 voor een nieuwe spetterend volleybalseizoen !!!

16-04-'16: Wivo Wingene C - IVT: 1-3

Dit weekend stond op de voorlaatste speeldag de wedstrijd Wivo Wingen vs Izegems Volley Team geprogrammeerd. Een dag waar de ganse IVT familie hals reikend naar uitkeek !!! IVT kon namelijk met hun seniorenploeg na een enorm lange periode opnieuw kampioen spelen maar moest daarvoor wel eerst 2 sets afdwingen van de thuisploeg. De ploeg verzamelde al van de middag voor een aangepaste sportmaaltijd te huize Strobbe om hen op de levensbelangrijke wedstrijd voor te bereiden. 

 

De beloften hadden er alvast zin in want Izegem liet thuisploeg Wingene alvast geen schijn van een kans. Izegem walste in 3 sets over Wingene en liet het beste vermoeden voor de hoofdmatch. Ondertussen liep sporthal De Tuimelaar aardig vol met supporters. Iedereen zocht een plaatsje op de supporterstribune of rond het terrein.

 

Voor de hoofdmatch werd gestart met Ine, Emmely, Julie, Janna, Inge, Sharon en Bieke. De beginfase van set 1 was gelijkopgaand tot aan de 1ste TTO. Door de zenuwen en een te slordige opbouw kon Wingene een eerste kloof opbouwen bij 12-8. IVT remonteerde naar 12-10 maar dan pakte Jutta Maertens uit met een verschroeide opslagreeks waar de Izegemse receptielinie geen antwoord op wist te verzinnen. Twee time-outs en een receptiewissel brachten geen soelaas waardoor Jutta haar reeks gewoon kon verderzetten. 19-10. De volgende service werd echter gemist. 19-11. IVT kwam nog wel opzetten maar onnodige opslagmissers zorgden ervoor dat de kloof niet meer gedicht kon worden. 25-18 en 1-0 voor de thuis-ploeg.

 

Izegem stond meteen met de voetjes op de grond en wijzigde drastisch z’n opstelling. Laura kwam in voor de spelverdeling en ook Sharon en Julie werden onderling gewisseld in het midden compartiment. Veel beterschap bracht dit echter niet teweeg want IVT bleef receptioneel de mist in gaan op de service van Jannetien Verkest. 6-1 !!! Een servicemisser zorgde ervoor de IVT naar adem kon happen en na de 1ste TTO bracht kapitein Inge, haar ploeg serverend terug tot 10-9. Emma kwam Julie vervangen om meer stabiliteit in het achterveld te brengen. Deze wissel rendeerde en Izegem vond het juiste ritme terug. In een razend spannend set einde kwam IVT, dankzij het aanvallende werk van Emmely, Inge en  Janna pas gelijk bij 22-22. In de daarop volgende rally werd Emmely echter niet perfect bereikt door setter Laura waardoor haar aanval ongelukkig in het net verzeilde. 23-22 voor de thuisploeg. Vluchten in een time-out kon niet meer dus werd geopteerd om de geblesseerde Fauve in te brengen voor Emmely op de receptie/hoek. Service Wingene waarbij Fauve meteen voor haar eerste balcontact aangespeeld werd door Laura. Iedereen hield z’n adem in … BAFFFF !!! Fauve scoorde loepzuiver door de bal centraal op positie 6 tegen het parket te kloppen. 

 

Supporters rondom het terrein ontploften en vuurden nu met al hun kunnen IVT aan. 23-23 !!! Fauve mocht ook meteen gaan serveren en zorgde direct voor de juiste servicedruk. 23-24 !!! Setbal voor IVT en in de daarop volgende fase kon Wingene onvoldoende opbouwen. De freeball werd op de side-out genadeloos door Inge afgemaakt. 23-25 en 1-1 !!! Sporthal de Tuimelaar barste uit z’n voegen want IVT was eindelijk recht gestaan na een lijdensweg door een diep dal van zenuwen … Titelstress ???

 

Set 3 waarbij alles te herdoen viel zorgde voor de nodige rust bij IVT. Een compleet andere situatie stond nu echter op het scorebord en je zag het vertrouwen in de groep groeien. 1-1 in sets is een wereld van verschil om met druk om te gaan dan bij 2-0 !!! Het Izegems Volley Team was nu echter 1 set verwijderd van de titel.

 

Supersub Fauve kreeg het vertrouwen in set 3 en bleef tussen de lijnen staan.

Er werden nog enkele richtlijnen meegeven aan middenspeelsters, Normie en Lamonie. De setwinst gaf Izegem vleugels want in alle compartimenten werd nu wel degelijk gepresteerd. Ook libero Bieke vond haar tweede adem en haalde nu werkelijk alles van de vloer. Fauve bevestigde haar invalbeurt en serveerde Izegem rechtstreeks naar de 1ste TTO. 3-8 !!! Via vlot combinatievolleybal, een degelijk verdediging en receptie en loepzuivere afwerking op de side-out werd een beslissende kloof in punten bijeen gespeeld die Wingene niet meer te boven zou 

komen. 6-16 !!! De aanvalslinie werd nogmaals versterkt met de dubbele wissel Rani-Laura en Ine-Janna. 8-18 !!! De set werd nu telkens via de side-out uitgespeeld waarbij kapitein Inge haar ploeg vanop positie 4 naar de definitieve setbal en de bijhorende op-één-punt-na-titel sloeg. 12-24 !!! Inge werd bij deze stand een over verdiende applauswissel gegund en Emma kwam haar aflossen. De daarop volgende bal werd opnieuw via positie 4 gespeeld en Emma had de eer deze af te maken. 12-25 en de TITEL was geen droom meer maar feit !!!

 

Na de over verdiende vreugde taferelen en het besef dat we DIVO Ingelmunster definitief naar de eindrondes gemept hadden moest set 4, echter nog altijd afgewerkt worden. Sportief had dit geen meerwaarde meer maar Izegem wilde toch de wedstrijd toch met glans beëindigen en de volle buit halen meenemen op verplaatsing.

 

Set 4 werd aangevat met Kampioen Ine (Strobbie), Kampioen Fauve, Kampioen Rani, Kampioen Isabelle, Kampioen Emmely, Kampioen Julie en Kampioen Bieke.

Thuisploeg Wingene had duidelijk z’n kruid verschoten in set 1 en 2 en moest de partij ondergaan. Al snel stond een duidelijke kloof op het scorebord van 2-12 !!!

Wivo milderde nog even tot 10-18 maar dan werden er reeds nieuwe applauswissels doorgevoerd met Kampioen(-kapitein) Inge voor Kampioen Emmely en Kampioen Emma voor Kampioen Fauve. Ook Kampioen Ine (Strobbie) werd bij 16-20 gewisseld voor Kampioen Laura. Deze dames speelden dan ook de partij vlot uit met duidelijke 18-25 cijfers en de bijhorende 1-3 winst !!! IVT KAMPIOEN OLE OLE (+ DIVO kan nie mee olé olé) en IZEGEM = PLOEG VAN’T STAD !!!

 

Na de nodige (en ruime) persaandacht en de traditionele fotoshoot (Iedereen was opeens een volleerd fotomodel) met een prachtige door het bestuur voorziene T-shirt werden de champagneflessen ontkurkt, waarbij coach Robin, secretaris Hans en penningmeester Geert zalig gedoopt werden.  

Na de eerste dorst te lessen in de cafetaria verhuisde de dolle meute richting Izegem !!! ’t Doolkruydt werd omgedoopt tot club- stamcafé om de titel te vieren … Een klein tussenpoosje in de Brasserie was nodig om de feestnacht tegemoet te gaan. 

 

Bij heraankomst in’t Doolkruydt hadden de ouders de bar(mannen) reeds opge-warmd en waren ze klaar voor het echte werk. De DJ-boot werd opgeëist en in een mum van tijd werd het voorheen rustige praatkroegje omgebouwd tot een danstempel !!! Danseuh… Danseuh… Danseuh 

 

Na een vette feestnacht kwam de ontnuchtering op de jaarlijks (FOUT !!!) – ingeplande IVT – BBQ. Het was echter een blij weerzien met bestuur, vrienden, supporters, speelsters en sponsors waar de titel uitvoerig besproken werd !!! 

En of de bbq (van den nieuwe traitteur) gesmaakt heeft … Ook de bijhorende huldiging van zowel de kampioentjes Sportline 2.0, als de dames werd onder luid 

applaus onthaald van 175 aanwezigen !!!

 

Volgende week wacht de laatste speeldag voor Izegem op verplaatsing naar Elckerlyc Zwevezele. Sportief van geen belang meer maar IVT wilde de eer hoog houden en ook kapitein Inge een afscheid in schoonheid geven. Inge hangt namelijk letterlijk en figuurlijk na 21 jaar competitievolleybal en met een eerste titel in haar achterzak, de volleyschoenen na de wedstrijd aan de haak !!!

Komt dat allen zien, … komt dat allen zien !!!

 

Uiteraard zal het ganse team, supporters en bestuur de feestnacht van afgelopen weekend nog eens overdoen in ’t Doolkruydt maar dan zullen we pas echt voltallig zijn want kampioen vieren met slechts 4 speelsters, T1 en T2 + ouders en supporters, is not the way to do it !!! Berg dus maar allen jullie weekendplannen op en volgende week, volle gas !!!

 

Supporters voor de laatste keer dit seizoen op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen. Maak er een echte Izegemse Hel van op verplaatsing in sporthal De Zwaluw en nodig al uw vrienden, sympathisanten, familieleden, kennissen, sponsors die het Izegems Volley Team een warm hart toedraagt uit en schreeuw de nieuwe KAMPIOEN, naar hun laatste zege en de bijhorende 65 punten in het eindklassement !!!

 

Ook een warme oproep aan alle jeugdspe(e)l(st)ers en hun ouders om deze wedstrijd van “de grote” bij te wonen en er samen met de volledige IVT familie 1 groot eindeest van te maken !!!

 

Volgende wedstrijd voor de KAMPIOEN in 4de provinciale B: 

Elckerlyc Zwevezele vs Izegems Volley Team 

Sporthal De Zwaluw 

23 april 2016 

Kasteelstraat 

8750 Zwevezele

 

Beloftenwedstrijd om 18u30 

 

Hoofdwedstrijd om 20u00

09-04-'16: IVT - VC Dentergem B 3-1

Izegem ontving dit weekend VC Dentergem in de eigen ‘KrekelArenA’. Dentergem is de ploeg van de terugronde en een te duchten tegenstander. De beloftenwedstrijd startte goed voor Izegem maar hier bleek reeds dat zich Dentergem verdedigend in hun nopjes voelde. Quasi gescoorde punten werden nog van de grond geveegd en maar Izegem kon toch de eerste set binnenhalen. Tweede set werd een identiek spelbeeld vast gesteld, waarbij Izegem opnieuw aan het langste eind trok. 2-0. De derde set kwam Izegem te snel op achterstand en bij de kampwissel ging Denter-gem door op z’n elan. De bezoekers haalden dan ook ver-diend de 3de set binnen. 2-1.

 

Voor de hoofdmatch moest Izegem nog steeds door een ribblessure geteisterde Fauve aan de kant houden. Daarnaast kon Izegem op z’n voltallige kern rekenen.

Voor aanvang werd kapitein Inge, uitgebreid gehuldigd en in de bloemetjes gezet.

Een emotioneel moment voor het nummer 4 van IVT, die na jarenlange trouwe dienst haar volleysloffen op het einde van dit seizoen aan de haak hangt en haar plaats in de ploeg inruilt voor een stek bij de trainersstaf. Bedankt Inge voor je voorbeeldfunctie binnen het team !!!

In de schaduw van deze huldiging moest er uiteraard nog een belangrijke wedstrijd afgewerkt worden. Set 1 werd gestart met Laura, Emmely, Julie, Janna, Inge, Sharon en Bieke. In de beginfase zagen we gelijk opgaand spelbeeld waarbij beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven maar IVT toch met 8-6 de eerste TTO indook. De spanning werd opgebouwd door ons gelegenheid orkestje onder leiding van papa Strobbe. Ambiance werd gemaakt door beide supporterskampen die ook met de nodige toeters en trommels aanwezig waren. Beide ploegen waren dus de gladiatoren in de ‘KrekelArenA’ die voor de gelegenheid omgedoopt werd als de ‘Hel van VT Izegem’. De 1ste technische time-out bracht opnieuw spanning alom, waarbij Izegem wederom de 2de TTO indook bij 16-14. Dentergem was duidelijk niet van plan om het Izegem makkelijk te maken, al moet gezegd dat Izegem vrij krampachtig speelde omwille van het orkestje die ze niet gewend waren en natuurlijk de druk om de punten thuis te houden. Dentergem kon vrij en vrank hun spel spelen. Het was echter Izegem die plots z’n normale spelpeil kan ontwikkelen en Dentergem aanvallend en via de opslaglijn met kapitein Inge in een hoek duwde. (25-18)

 

Set 2 werd verwacht dat Izegem bevrijd op het veld ging komen maar niets was minder waar. Het was Dentergem die via een sterke #10 (J. Schelpe) aan de opslag Izegem in verlegenheid bracht. Ook Janna De Marrez speelde als libero een dijk van een wedstrijd en toonde dat ze verdedigend moeilijk te passeren viel. Teveel opslagmissers, receptie- en aanvallende fouten zorgden ervoor dat er via enkele wissels nog geprobeerd werd om het tij te doen keren maar tevergeefs.

Dentergem haalde verdiend de tweede set binnen en alles viel te herdoen. (17-25)

 

Set 3 werden de dames van Izegem erop gewezen dat ze hun eigen spel moesten spelen, opnieuw plezier moesten maken en het geloof in eigen kunnen niet mochten verliezen. Emmely ruilde de receptie-hoek voor Emma. De speelsters hadden de boodschap blijkbaar goed begrepen en begonnen set 3 verschroeiend onder leiding van Inge en Emma. Alle recepties werden plots perfect gebracht en aanvallend begon ook Janna erdoor te komen. Rani werd bij setbal ingebracht in plaats van Janna om een andere type service op Dentergem af te vuren maar de opslag strandde jammer genoeg in het net. Een gok van de coach waarbij de ingevallen speelster niets te verwijten viel. Via de daarop volgende side-out kon Izegem oververdiend de 3de set binnenhalen met 25-16 cijfers.

 

Set 4 werd gestart met opnieuw Emma in de basis. Izegem kreeg plots vleugels door de 2-1 voorsprong in sets, waarbij Laura demonstreerde via de opslaglijn. IVT ging vrij vlot de 1ste TTO in bij 8-1. Overdaad schaadt en dat bleek … Dentergem vocht terug en in een mum van tijd door enkele mindere recepties en gebrekkige aanvallen stond het plots 9-11. De machine stokte dus even en Ine werd ingebracht in plaats van Laura om wat afwisseling te brengen in de spelverdeling. Dit rendeerde want Izegem kon meteen de side-out via Sharon maken.

 

Enkele goeie services van Julie zorgden ervoor dat Izegem opnieuw de 2de TTO kon ingaan bij 16-14. Dentergem wou echter een punt op verplaatsing meenemen en zette alles op alles via de servicelijn. Izegem kon de opslagen moeilijk verwerken en Dentergem maakte genadeloos af via de side-out waar de bordjes naar 18-19 gingen. Iedereen maakte zich op voor een 5de set maar IVT kon via Janna alsnog de side-out maken waardoor Emma aan de opslaglijn kwam. Emma serveerde IVT naar een 20-19 voorsprong. Dentergem vluchtte in een time-out maar IVT bleef druk zetten via de opslag waardoor VCD verplicht naar positie 4 moest spelen. Van daaruit kon Izegem de verdedigende pionnen uitzetten en makkelijk opbouwen om keihard op de side-out toe te slaan. 22-19. Dentergem kon nog afnemen bij 22-21 maar via Julie werd de 23-21 op het bord getimmerd.

 

Inge kwam aan de opslag en met een ace leidde ze haar team naar set- en matchbal. 24-21. De daaropvolgende fases op de matchbal waren ongemeen spannend met aan beide zijden spannende rally’s. Dentergem scoorde echter via een centrale plaatsbal de 24-22. Meteen time-out door de thuisploeg die de druk wilde afhouden van de eigen speelsters en bij VCD wilde leggen. Eén punt scheidde Izegem nog naar de levensbelangrijke 3 punter. Opslag VCD werd niet gemist maar de opbouw bij Izegem was perfect waardoor Emma kon uitmaken op positie 4. (25-22 en 3-1 !!!)

Een enorme zucht ging door de ‘KrekelArenA’ want iedereen besefte dat dit Dentergem alles gegeven heeft. Izegem won echter verdiend en behoud zo de 6 punten kloof op eerste achtervolger Divo Ingelmun-ster. Volgende week heeft Izegem genoeg aan 2 sets op verplaatsing bij het 9de geklasseerde Wivo Wingene. Dit wordt opnieuw een spannende wedstrijd want Izegem moet nog steeds die wedstrijd spelen en bovendien minimum 2 sets scoren. Tijdens onze sponsorwedstrijd toonde Wingene reeds dat ze in de mogelijkheid zijn om een set af te dwingen van IVT. Bovendien speelt Wingene thuis en zullen ze zich als under-dog zeker niet laten vernederen. Alle hens aan dek dus en vol voor die titel gaan want nu kunnen we toch wel stellen dat Izegem bekeken over het volledige seizoen dit kampioenschap verdient.

 

Dit kunnen en mogen we niet meer afgeven !!!

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen.

Maak er een echte Izegemse Hel van op verplaatsing in sporthal De Tuimelaar en nodig al uw vrienden, sympathisanten, familieleden, kennissen, sponsors die het Izegems Volley Team een warm hart toedraagt uit en schreeuw onze dames naar de TITEL in 4de provinciale B !!!

 

Ook een warme oproep aan alle jeugdspe(e)l(st)ers en hun ouders om deze wedstrijd van “de grote” bij te wonen en er samen met de volledige IVT familie 1 groot feest van te maken !!!

 

HEY DAS GEHT AB, WIR HOLEN DIE MEISTERSCHAFT !!!

https://www.youtube.com/watch?v=tGKfbqEZxoA&nohtml5=False

 

Volgende wedstrijd voor de TITEL:

Wivo Wingene vs Izegems Volley Team

Sporthal De Tuimelaar

16 april 2016

Beernemstraat 23

8750 – Wingene

 

Beloftenwedstrijd om 15u00

Hoofdwedstrijd om 16u30

02-04-'16: VC Pervol Ruiselede C - IVT 0-3

Derde laatste uitwedstrijd voor Izegem dit weekend die in de namiddag op bezoek moest komen bij Ruiselede. Dat dit geen evidente partij zouden worden bleek uit de vorige thuisresultaten van Pervol. Enkel Ingelmunster (2-3), Avelgem (2-3) en Zwevezele (0-3) konden in het Molendorp punten meenemen. Izegem dat Fauve geblesseerd aan de kant moest laten omwille van een ribbenblessure was dus gewaarschuwd voor de stroeve tegenstander.

 

De beloftenwedstrijd startte eerder twijfelachtig. Goede momenten werden afgewisseld met domme missers. Ook de opslag rendeerde niet en bij de side-out werden te veel fouten opgetekend. Vele speelsters werden op posities ingezet die ze niet gewoon zijn en dat zorgde voor twijfels. Pervol won dan ook verdiend de eerste set. Om zaalgewenning op te doen werd de voltallige spelersgroep gebruikt. Hierdoor kwamen er 3 nieuwe speelsters op het terrein in set 2. De set werd scherper aangevat met duidelijke setwinst als resultaat. Set 3 werd een zelfde resultaat genoteerd als de voorgaand waarbij Izegem het voortouw nam en de voorsprong niet meer uit handen gaf. (1-2)

 

Voor de hoofdwedstrijd kwamen ook Isabelle en Rani aansluiten waardoor de kern voltallig werd. Izegem startte in de basis met Laura, Emmely, Julie, Janna, Inge, Sharon en Bieke. Tot 6-6 ging de wedstrijd gelijk op. Daarna schakelde Izegem een eerste versnelling hoger door via Inge een kloof te maken naar 6-11. Via enkel side-outs ging het naar 15-17 waarbij Emmely aan de service kwam. Met enkele strakke jump-floatsgaf ze Izegem meteen een boost naar 15-20. Ook Emmely deed samen met Bieke verdedigend meer dan hun duit in het zakje en veegden werkelijk elke Ruiseleedseaanval van de grond. Izegem speelde de partij via vlot combinatievolleybal op de side-out uit. 16-23. Blokversterking werd nog doorgevoerd via de dubbele wissel Laura-Rani en Janna-Ine. Opslagdruk van Rani en een tegenaanval van Inge zorgen voor setwinst. (17-25).

 

Set 2 werd op een verschroeiend wijze aangevat door Laura door 4 rechtstreekse opslagpunten. Een verdedigingsfoutje zorgde ervoor dat de reeks gestopt werd bij 1-5. Toen was vond Julie haar moment gekomen en gaf ze Ruiselede een privé-initiatie in service. Met 4 aces en 5 opslagen die door Pervol ‘free’ overgespeeld moesten worden en verpletterend door Inge, Sharon en Janna op de side-out afgemaakt werden, klom IVT door naar 5-14 !!! Pervol duidelijk aangeslagen door het vernietigende spel van Izegem kon enkel wat speldprikjes terugsteken richting het bezoekende kamp. Emma kwam Emmely nog aflossen bij 08-22 en ook Isabelle kwam in als blokversterking bij 09-24. Izegem maakte de set kordaat af via Inge die bij afwisseling eens de lijn opzocht. (10-25).

 

Izegem werd gewaarschuwd voor hun terugval in set 3 maar dit was ditmaal niet het geval. Ruiselede spartelde echter nog wat tegen tot 10-12 maar dan maakte Izegem via opnieuw Julie aan de opslaglijn een eerste kloof bij 13-16. Na de TTO mocht Janna gaan rusten en werd ze waardig vervangen door Rani, die ook haar ace meenam aan de service. Ook Laura liet met 2 aces, Emmely met 1 ace en Sharon met 1 ace duidelijk zien dat Izegem de best serverende ploeg van de namiddag was. Ook Ine kwam Laura nog aflossen bij 16-23. Een applauswissel bij 16-24 was dan ook terecht voor kapitein Inge, die de ploeg dit weekend met haar hoog rendement in aanval op sleeptouw nam en aan de service afgelost werd door Lien.

 

Lien volbracht haar taak perfect met een moeilijke service maar Ruiselede, slaagde er toch om de bal nog over te spelen. Op de side-out werd deze door IVT echter gemist. 17-24. Op de Ruiseleedse opslag werden er echter drie rechtstreekse missers genoteerd waardoor het nog even dreigde spannend te worden maar via het blok werd de definitieve eindstand van 20-25 genoteerd. (0-3). 

Een sterk serverend en op de side-out scorend Izegem pakte dit weekend in Ruiselede 3 gouden punten. Eerste achter-volger Ingelmunster had een mindere dag en liet een punt liggen op verplaatsing bij Zwe-vezele. Hierdoor wordt de kloof vergroot tot 6 punten. Vele scenario’s zijn denkbaar voor de resterende drie wed-strijden maar de eenvoudigste is volgende week thuis tegen Dentergem 3 punten pakken en de week erop minimum 2 sets behalen tegen Wingene.

 

Zover zijn we echter nog niet … Er moeten nog 4 punten gescoord worden verspreid over 3 wedstrijden. Allereerstmoet Izegem dus nog een ijzersterke collectieve prestatie neerpoten tegen het 4de geklasseerde VC Dentergem die met 39 punten op slechts 4 punten staan van Beveren-Leie en dus hun huidige klassering klaarblijkelijk niet gestolen heeft. Het woord ‘revanche’ (voor de 0-3 overwinning in Dentergem) zal zeker op de tong liggen van de bezoekende coach Pieter Duquesne en zijn speelstersgroep. Voor hen is het dus ook nog money-time want er zit namelijk misschien nog een derde stek in het verschiet voor Dentergem.Ook eerst achtervolger Wielsbeke zit hen nog op de hielen met 36 punten. Alles ligt dus nog open voor zowel de 1ste, 2de, 3detem 5de plaats. Izegem zal deze wedstrijd opnieuw met volle focus moeten aanvatten, wil het de drie punten thuis houden.

 

Voor de gelegenheid is er volgende week door Johan Strobbe (papa van setter Ine) een 10-koppig huisorkest voorzien en samengesteld om een goede prestatie van de Izegemse dames, kracht bij te zetten en hen voor deze laatste thuismatch tot de limiet te stuwen !!!

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen.

Maak er een echte Izegemse Hel van in de KrekelArenA en nodig al uw vrienden, sympathisanten, familieleden, kennissen, sponsors uit en schreeuw onze dames naar de volgende levensbelangrijke overwinning in strijd voor titel in 4de provinciale B !!!

 

Volgende wedstrijd:

Izegems Volley Team vs VC Dentergem

Sporthal De Krekel (KrekelArenA)

09 april 2016

Heilig Hartstraat 15

8870 – Izegem

 

Beloftenwedstrijd om 18u00
Hoofdwedstrijd om 19u30

19-03-'16: IVT - VBC Gaverhal Deerlijk B: 3-0

Na de mindere prestatie in Harelbeke waar toch de drie punten werden meegenomen moest Izegem dit weekend iets rechtzetten tegenover zichzelf en de supporters. In de beloften wedstrijd werd er duchtig geroteerd om iedereen warm te maken tegen de hoofdwedstrijd. Izegem kende dan ook geen problemen over de drie sets en maakte de wedstrijd vlot uit met 3-0.

 

In de hoofdwedstrijd werd in set 1 gestart met Laura, Fauve, Sharon, Janna, Inge, Julie en Bieke. Deerlijk startte met de service maar was deze meteen kwijt via een knappe aanval van Fauve. Met Laura aan de service werden de volgende 2 punten opgetekend. Een out-aanval van Izegem zorgde voor 3-1. Daarna kwam Fauve aan de service en met de nodige druk zorgde ze in haar eentje voor dat Izegem  

meteen de eerste technische time-out kon induiken bij 8-1. Deerlijk moest het vat tot op de bodem legen want na de TTO, viel hun spelverdeelster geblesseerd uit.

Izegem liet het voorval echter aan zich voorbij gaan en stoomde opnieuw door via de opslagen van Sharon, Janna, Inge en Julie waarbij Deerlijk simpel weggeblazen werd in receptie. 20-2. Twee opslagmissers en enkele out-aanvallen in de side-out zorgden ervoor dat de setstand voor Deerlijk iets dragelijker werd. (25-7)

 

In set 2 werd Fauve vervangen door Emma. Izegem ging onmiddellijk door op z’n elan en liet Deerlijk nooit in de partij komen. Er werden wel meer services gemist in vergelijking met set 1 waardoor de bezoekers boven de 10 punten kwamen. (25-13)

 

Een volledige andere opstelling in set 3 waarbij Ine als spelverdeler inkwam ipv van Laura en ook Rani kon zich tonen ipv Janna. Emma werd naar de middenstek geschoven ipv van Sharon. Izegem wilde duidelijk niet veel energie meer verspelen en via enkele mooi opgebouwde aanvallen werd Deerlijk ook in set 3 makkelijk opzij gezet. Julie werd halverwege nog afgelost door Isabelle. Bij een stand van 19-9 kwam Emmely aan de service en met haar jump-float zorgde ze er in haar eentje voor (net als Fauve in set 1) dat Izegem een eerste matchbal kreeg bij 24-9. Missen op matchbal is een dure aangelegenheid, dus ging ook haar laatste service niet verloren. Deerlijk kon de matchbal weliswaar niet voldoende opbouwen waardoor deze in het net strandde. 25-9 en 3-0.  

We zagen dit weekend een bevrijd, gemotiveerd en ontspannen Izegem die de spierballen eens liet rollen in service en side-out. Moet wel gezegd dat Deerlijk 2 basisspeelsters ontbrak en na het uitvallen van hun spelverdeelster geen vuist meer kan maken. Niettemin doet dit niets af van de goede prestatie van alle Izegemse speelsters. Het spelniveau was uitstekend en is een opsteker naar de levens-belangrijke wedstrijden in het verschiet, oa tegen Ruiselede en Dentergem.

 

Het Ruiselede die we dit weekend aan het werk zagen in Ingelmunster wordt een zware dobber en mag allerminst onderschat worden. Van hun 10 thuismatchen konden enkel Ingelmunster (2-3), Avelgem (2-3) en Zwevezele (0-3) op verplaatsing punten meenemen !!! Dit zegt genoeg denk ik …

 

Izegem zal zeer scherp voor de dag moeten komen willen ze bij het elite-clubje behoren die punten uit Ruiselede kon meenemen want er zullen in geen geval cadeaus uitgedeeld worden. Vrijdag as. oefent Izegem nog tegen 2de provincialer De Haan omwille van het vrije Paasweekend.

 

Vanaf volgende week start dan de voorbereiding op de belangrijke uit wedstrijd in Ruiselede. Voor iedereen alvast een Vrolijk Pasen toegewenst en we treffen elkaar hopelijk opnieuw in sporthal Molendorp te Ruiselede.

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar de volgende belangrijke overwinning !!!

 

Volgende wedstrijd: 

VC Pervol Ruiselede vs Izegems Volley Team 

Sporthal Molendorp 

02 april 2016 

Tieltstraat 

8755 – Ruiselede 

 

Beloftenwedstrijd om 16u00 

Hoofdwedstrijd om 17u30

12-03-'16: AVC Harelbeke B - IVT: 1-3

Door ziekte van de trainer moest Laura de woensdagtraining overnemen. Vrijdag was de speelsters groep voltallig en kon er vol doorgetraind worden. Rani gaf echter te kennen dat ze door koorts dit weekend liever thuis zou blijven om te rusten. Izegem moest dit weekend rode lantaarn Harelbeke op verplaatsing bekampen.

 

Over de beloftenwedstrijd kunnen we kort zijn. Deze werd namelijk met 3-0 forfaitcijfers gewonnen omdat Harelbeke dit seizoen zonder beloften aantreedt wegens een te krappe kern (slechts 9 speelsters). Deze thuismatch moest zelfs afgewerkt worden met 7 speelsters !!! Uit de heenronde wisten we dat sommige speelsters wel degelijk over enkele goede individuele capaciteiten beschikten. Er werd dus ook niets aan het toeval overgelaten.

 

De hoofdmatch werd aangevat met Laura, Emmely, Julie, Janna, Inge, Sharon en Bieke. In set 1 stoomde Izegem meteen onder impuls van Laura haar services door naar 0-7 !!! Een misverstand in verdediging zorgde voor het eerste Harelbeekse punt. 1-7. Izegem ging door op z’n elan en verruimde de kloof. Door een 3-tal opslagmissers kon Harelbeke tot 6-16 komen. Halverwege werd een dubbele wissel doorgevoerd met Ine-Janna en Fauve-Laura. Ook Lien kwam Emmely aflossen bij 9-20. Harelbeke begon zich wat in de partij te spelen en via goed 

verdedigingswerk en gerichte opslagen naderden ze tot 11-23. Via de side-outs speelde Izegem de set echter rustig uit op 13-25.

 

Vlotte setwinst die het beste liet vermoeden voor het verdere verloop van de wedstrijd. In set 2 werd er geroteerd en kwam Fauve ipv Emmely en Isabelle ipv Sharon. Het spelbeeld en niveau verwaterde echter compleet en simpele ballen werden niet tot bij de spelverdeler gebracht. Harelbeke kreeg vertrouwen uit enkele goede acties en de partij ging gelijk op tot 20-20. Izegem kon een kleine kloof opbouwen bij 20-22 en kon tweede deelwinst ruiken. Harelbeke had echter niks te verliezen en met enkele risico aanvallen en een goed blok kon ze aan-sluiten bij 22-22. Twee receptiefouten en één misser op positie 4 zorgde meteen voor een eerste Harelbeekse setbal 24-22. Een out-aanval van Izegem zorgde ervoor dat Harelbeke de bordjes in evenwicht kon plaatsen. (25-22) Bleek niveau van Izegem waarbij Izegem de hoofdvogel afschoot in onderschatting. Het niveauverschil tussen de leider en de laatste in de rankschikking was nauwelijks merkbaar. Onaanvaardbaar … zeker als je de mentaliteit van sommige speelsters zag. Blijkbaar was de 3de provinciale partij tussen Harelbeke en Wevelgem op het andere terrein veel interessanter dan hun eigen wedstrijd. De motivatie bij sommigen was dan ook ver te zoeken.

 

Voor de aanvang van set 3 werd dan ook geopteerd om de 6 meest gemotiveerde speelsters speelgelegenheid te geven. Izegem startte met Laura, Emma, Julie, Janna, Inge, Sharon en Bieke. Het juiste ritme werd meteen gevonden en onder impuls van opnieuw een ijzersterke Laura aan de opslaglijn kon IVT opnieuw een kloof uitbouwen. Ook in aanval werd een versnelling hoger geschakeld onder leiding van Inge, Janna en Julie waardoor Harelbeke het tempo niet kon volgen.

Ook Emma en Sharon gingen mee in de positieve spiraal en scoorden enkele belangrijke punten. Er stond opnieuw een hecht blok op het veld.  De betere prestatie weerspiegelde zich dan ook in een duidelijk 13-25 en 1-2.

 

Voor set 4 werd dezelfde opstelling gebruikt als in set 3. Harelbeke was echter niet onder de indruk en bleef doorgaan op enthousiasme. Tegen de leider spelen geeft een ploeg duidelijk vleugels. Het belette Izegem echter niet om bij 18-20, de partij uit te maken met 20-25 cijfers en zo met 1-3 winst naar huis te vertrekken.

 

Izegem heeft dus alles uit de kast moeten halen om Harelbeke op eigen veld te bedwingen. Dit was een scenario waarop Izegem vooraf niet gerekend had. Een pluim aan het adres van de Harelbeekse meisjes voor hun inzet. Ook Izegem mag wat uiteindelijk wat lof toegekend worden op basis van set 1,3 en 4. Daarin werd getoond dat op basis van inzet en motivatie het verschil kan gemaakt worden.  

Ondanks de mindere prestatie werden toch drie punten op verplaatsing meegenomen.

 

Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen VBC Gaverhal Deerlijk. Momenteel zijn de Deerlijkse dames in een mindere vorm maar dit kan ook gesteld worden van Izegem. Uit de heenronde weten we dat dit geen gemakkelijke partij was en dat merkte je duidelijk aan de setstanden. The only way is up !!! We mogen in deze fase van de competitie geen rekening meer houden op eventuele misstappen van onze naaste achtervolgers. Het zal er dus op neer komen om de wedstrijd scherp, gemotiveerd en met een grenzeloze inzet aan te vatten en de partij op de toppen van de tenen af te werken. Aan Izegem om volledig gefocust en zonder zenuwen aan de wedstrijd tegen Deerlijk te beginnen. De ganse groep weet dat ze de capaciteiten in huis hebben, alleen mogen deze de komende weken 

nogmaals ontploffen zodat we een duidelijk signaal stellen naar onze eerste achtervolgers.

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar de volgende belangrijke overwinning !!!

 

Volgende wedstrijd: 

Izegems Volley Team vs VBC Gaverhal Deerlijk 

Sporthal De Krekel (aka KrekelArenA) 

19 maart 2016 

Heilig Hartstraat 15 

8870 Izegem

 

Beloftenwedstrijd om 18u00 

Hoofdwedstrijd om 19u30

05-03-'16: IVT - Kerdavo Avelgem B: 3-0

De beloftenwedstrijd was een maat voor niets. Izegem kwam op geen enkel ogenblik met een sterk serverende en verdelende Ine in gevaar. Een droge 3-0 werd dan ook snel op het scorebord genoteerd.

 

De bezoekende ploeg had de dag voordien reeds een 5-setter gespeeld tegen Zwevezele. Geen ideale voorbereiding dus, als je de dag nadien moet spelen tegen de leider. Izegem moest echter wel op z’n hoede zijn want Avelgem had al eerder dit seizoen punten genomen tegen oa. Beveren-Leie en Deerlijk.

 

De hoofdmatch werd aangevat met Laura, Fauve, Sharon, Janna, Inge, Julie en Bieke. Izegem kon in de beginfase een kleine kloof opbouwen via services van Laura en Fauve. Ook Sharon haar service draaide goed en Avelgem werd vastgezet. De Avelgemse meisjes weigerden echter om zomaar op te geven en via hun service brachten ze IVT in verlegenheid.  Ons stofzuigertje Bieke had een iets mindere dag en ging receptioneel enkele keren in de fout. Via een dubbele wissel met Ine-Janna en Rani-Laura werden de twijfels weggenomen en Izegem maakte verdiend uit. (25-22)

 

Set twee kende een ander verloop. Avelgem wist opnieuw via enkele goeie services een kloof te maken omdat de Izegemse receptie alle kanten uitvlogen. Ook de spelverdeling kon op deze manier niet correct gebracht worden waardoor veel ballen free overgespeeld moesten worden. Makkelijke freeballen van Avelgem werden met onnodig risico pal op het net gespeeld waardoor meerdere open kansen verkwanseld werden. Izegem schakelde gelukkig halverwege een tandje bij en ook de service draaide opnieuw. Door een opslagreeks van Sharon vocht Izegem zich weer langszij. (18-18) Emmely kwam Sharon in het achterveld aflossen in receptie waardoor Bieke terug op haar positieven kon komen. Emmely zorgde voor de nodige rust en stabiliteit in het achterveld en Izegem kon in de eindfase toch het verschil maken. (25-22)

 

In set drie wisselde Sharon de middenstek voor Emma. Via de services van Laura en Fauve kon Izegem meteen een kloof uitbouwen. Bieke herpakte zich prima in set drie en nu kwamen haar recepties wel tot bij Laura. De spelverdeling van Laura was echter in set drie niet top en onze hoekaanvallers hadden moeite om tot scoren te komen. Inge, Fauve en Janna maakten er echter het beste van en scoorden toch geregeld hun puntjes. Halverwege kwam Emmely, Inge aflossen en Julie ruilde de middenstek voor Isabelle. Ook Ine kwam Laura nog aflossen aan de spelverdeling. Via een blok van Fauve-Isabelle en enkele jumpservices van Emmely kon Izegem mooi en rustig uitmaken. (25-18)  

Volgende week wacht ons de verplaatsing naar rode lantaarn Harelbeke waar we geen excuses 

mogen inroepen. Harelbeke treedt dit seizoen aan zonder reserven. Daar moeten er simpelweg drie punten worden genomen !!!

 

Supporters op post om het blauwe legioen aan te moedigen in sporthal De Dageraad !!! Kom het Izegems Volley Team MASSAAL aan-moedigen met de trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar de volgende drie-punter !!!

 

Volgende wedstrijd: 

AVC Harelbeke vs Izegems Volley Team

Sporthal De Dageraad 

12 maart 2016 

Stasegemsesteenweg 21 

8530 Harelbeke

 

Hoofdwedstrijd om 18u30 !!!

27-02-'16: VBC Beveren-Leie B - IVT: 3-2

Na een rustperiode van twee weken moest Izegem dit weekend de verplaatsing maken naar het derde gerankschikte Beveren-Leie. Izegem zakte af naar Beveren-Leie met 2 doelstellingen.  

1. De mindere prestatie uitwissen vanuit de heenronde. 

2. De 7-puntenkloof op Divo Ingelmunster behouden.

 

De beloftenwedstrijd was reeds een voorsmaakje van de hoofdwedstrijd. Beide ploegen maakten er een nek aan nek race van en dat bewezen de setstanden.  

Alle drie de sets eindigden met het kleinste verschil.

 

Voor de hoofdwedstrijd was vooraf veel reclame gemaakt op sociale media. Beide ploegen en supporters keken uit naar deze (vroege) middagclash. Dit bewees ook de grote opkomst en de voltallige kern + coach van Ingelmunster die kwamen supporteren voor … Izegem moest enkel Isabelle missen in de spelerskern, terwijl Beveren-Leie op volle bezetting kon aantreden.

 

Izegem startte in de basis met Laura, Emmely, Emma, Janna, Inge, Julie en Bieke.  

De zenuwen waren duidelijk gespannen bij IVT want in de beginfase was het al Beveren-Leie wat de klok sloeg. Bij nagenoeg iedereen van IVT, vloog de service in het net of buiten. Beveren-Leie drukte vreemd genoeg niet door en Izegem kreeg de kans om terug aan te sluiten. Tot 20-20 bleef de stand gelijk opgaan maar Izegem kon op het einde een kleine kloof slaan die niet meer werd afgegeven. (21-25)

 

In set 2 werd met dezelfde basis 6 aangevat als in set 1. In de beginfase startte IVT verschroeiend. Werkelijk alles lukte en Beveren-Leie wist van geen hout, pijlen te maken. Bij een stand 09-22 stokte de machine echter. IVT kwam niet meer tot  

scoren en Beveren-Leie begon aan zijn opmars. Bij een stand  van 14-22 werd een aanval vanop positie 2 diagonaal afgestopt door de Izegemse trainer. Was de bal binnen of buiten ?? Discussie alom, vooral aan de zijde van Beveren-Leie maar de scheidsrechter besliste om de bal toch OUT te geven en het punt toe te kennen aan Izegem. De veer was hierdoor duidelijk gebroken bij Beveren-Leie en Izegem kon makkelijk uitmaken via de side-out. (16-25)

 

Izegem werd gewaarschuwd voor de terugval en dit was niet geheel onterecht.  

In de beginfase van set 3 bakte IVT er werkelijk niets van en werd zelfs een 10-1 tussenstand genoteerd. Meerdere wissels werden doorgevoerd en IVT veerde op om naar het einde van de set gelijk te komen bij 22-22. Een enorme lange rally, waarbij de meeste onmogelijke ballen terug gehaald werden eindigde helaas in het voordeel van Beveren-Leie. 23-22 De voorgaande rally had dusdanig veel energie gekost van beide ploegen dat de set beëindigd werd met een receptie en aanvallende fout van IVT. (25-22)

 

Set 4 was een beetje een maat voor niets voor Izegem waarbij de kernafspraken in verdediging niet nageleefd werden en er teveel aanvallende en service fouten genoteerd werden. Ook mag er vermeld worden dat Beveren-Leie nu wel draaide en aanvallend werkelijk alles lukte. (25-16) Izegem moest zich dus concentreren op de tie-break die ging beslissen over winst of verlies.

 

De tie-break startte evenwel niet goed voor Izegem die opnieuw teveel opslag-missers niet optekenen in de beginfase. Daardoor kon Beveren-Leie met een voorsprong van 8-6 wisselen van kant. Izegem liet zich echter niet doen en vocht terug tot 8-9. Daarna was het moment gekomen van de middenspeelsters van Beveren-Leie. Werkelijk alles werd over het middencompartiment gespeeld en met succes. Zo ontstond een beslissende kloof van 13-9. IVT kon via een nu wel draaiende service nog naderen tot 13-11. Een opslagmisser aan Izegemse zijde zorgde echter voor een eerste matchbal voor Beveren-Leie die deze meteen  

benutte op de tegenaanval. (15-11)

 

3-2 verlies voor de Izegemse dames in een wedstrijd die opnieuw 2 gezichten kende. Enerzijds hadden we de 0-2 voorsprong die we zeker niet gestolen hebben. Anderzijds zien we de terugval in de derde en vierde set waardoor we onze mooie prestatie in set 1 en 2 zien teniet gaan. De tie-break is een loterij waarbij de best serverende ploeg aan het langste eind trekt. Echter mogen we besluiten dat we vooraf getekend hadden voor een punt op verplaatsing maar laat ons eerlijk zijn … het eindresultaat kon beter.

 

Echter zijn er dit weekend geen echter winnaars of verliezers … en wel om volgende redenen … 

1) Izegem vergroot de kloof op Ingelmunster met 1 punt. (5 ipv 4 punten) 

2) Beveren-Leie ziet de kloof op Ingelmunster en Izegem maar verkleinen met 1 punt. 

3) Ingelmunster kan concurrent Beveren-Leie nog niet definitief van zich afschudden in de strijd om de tweede en derde plaats en ziet ze zelfs naderen tot op 1 punt.

 

Izegem heeft nog altijd het lot in eigen hadden. Er zal echter wel een tandje bij gestoken moeten worden in de nog 7 resterende wedstrijden. IVT zal iedere wedstrijd moeten aanpakken als ware het een finale !!! Daarbij mag ook Ingelmunster en Beveren-Leie geen misstap begaan op hun speeldag of de 

kloof op de leider vergroot opnieuw. 

 

Volgende speeldag ontvangt Izegem thuis Kerdavo Avelgem. Een wedstrijd die op papier makkelijk toont maar uit de heenronde weten we dat meerdere ploegen zich al mispakt hebben aan deze taaie ploeg. Het is aan Izegem om de thuis-reputatie hoog te houden en zaterdag verschroeiend uit te halen zodat er opnieuw vertrouwen getankt wordt in de nog heel belangrijke eindfase. 

 

Supporters op post om het blauwe legioen aan te moedigen in de KrekelArenA !!!

Kom het Izegems Volley Team MASSAAL aanmoedigen met de trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar de volgende drie-punter !!!

 

Volgende wedstrijd: 

Izegems Volley Team vs Kerdavo Avelgem 

Sporthal De Krekel (aka ‘KrekelArenA) 

05 maart 2016 

Heilig Hartstraat 15  

8870 Izegem

 

Beloftenwedstrijd om 18u00 

Hoofdwedstrijd om 19u30 !!!

13-02-'16: IVT - Elckerlyc Zwevezele C: 3-1

De beloftenwedstrijd werd een walk-over met 3-0 cijfers. Cruciaal waas de opslagdruk die IVT ontwikkelde en zo de jonge speelsters van Zwevezele onder druk plaatste waardoor ze nooit echt een vlotte opbouw konden realiseren.

 

De hoofdwedstrijd kende een volledig andere opstelling bij Zwevezele. De oudere meisjes (al is dit relatief met 14-, 15- en 16-jarigen) mochten hun kunnen tonen tegen de leider. Coach Jardo poneerde een andere spelverdeelster op het terrein , een wijziging ten op zichtte van hun vorige thuiswedstrijd tegen Gaverhal Deerlijk.

 

Voor Izegem was het belang groot want bij winst met 3 punten verruimde het de kloof op eerste achtervolger Ingelmunster met 7 punten. Doordat dit voor de meeste ploegen uit het klassement een vrij weekend was, konden we in de tribune een delegatie verwelkomen van zowel Deerlijk, als Beveren-Leie. 

 

Izegem startte in de basis met Ine, Fauve, Emma, Janna, Inge, Julie en Bieke. 

De zenuwen waren duidelijk gespannen bij IVT want Zwevezele kon direct 0-3 uitlopen via hun service. Izegem herstelde hun opbouw en kwam bij 6-6 langszij.

Zwevezele pruttelde nog wat tegen maar via een sterke Inge die de Zwevezeelse 

lijnverdediging onder vuur nam en het duo Fauve en Janna die in de korte diagonaal scoorden kwam Izegem niet meer onder druk. (25-16)

 

In set 2 werd met dezelfde basis 6 aangevat als in set 1. De beginfase was gelijk opgaand maar opeens kregen we het moeilijk bij de opslag van de Zwevezeelse spelverdeelster. Inge kreeg geen vat op de opslagen en ging jammer genoeg 

enkele keer in de fout waardoor er niet opgebouwd kon worden. Emmely kwam Inge aflossen en zorgde meteen voor de side-out waardoor Izegem opnieuw  

vertrokken was. Izegem ontwikkelde enkele spelfases later een dusdanige opslagdruk dat Zwevezele van geen hout meer pijlen wist te maken. Izegem voerde nog een dubbele wissel door met Rani-Ine en Laura-Janna om de kloof verder uit te diepen. Ook Isabelle kwam Emma nog aflossen aan de opslag. (25-16)

 

In set 3 bleven Laura, Rani en Emmely staan. Hierbij zagen we een spelbeeld die we niet gewoon zijn van Izegem. Het was net of Izegem wat berustte op hun lauweren en liet het spel wat voort kabbelen. Open kansen werden verkwanseld en het juiste ritme werd niet gevonden. Er werden geen intenties getoond om een kloof op te bouwen. Tot 20-20 ging de set gelijkgaand op. Op dat ogenblik ging IVT, 2x in de fout. 20-22 en het geloof in setwinst bij de bezoekende ploeg steeg. Rani werd nog gewisseld voor Janna en ook Emmely werd afgelost door Inge. IVT kon nog gelijkstellen via de services van Inge bij 23-23 en kon Zwevezele nog even aan 

het wankelen brengen maar een jammerlijke opslagmisser en dito receptiefout zorgden voor de 2-1 setstand (23-25) en een vreugde uitbarsting bij de jonge bende van Elckerlyc. Onnodig setverlies die best vermeden had kunnen worden.

 

In set 4, starten opnieuw Laura, Fauve, Emma, Janna, Inge, Julie en Bieke.  

Laura zette met een reeks opslagen meteen Zwevezele onder druk. 5-0 Izegem aarzelde niet lang om het laken terug naar zich toe te trekken en ook Inge liet zich 

niet meer vangen aan de verraderlijke services. Opslagwerk van Fauve, Janna en Julie toonden het meesterschap van Izegem in set 4. Isabelle kwam Emma halverwege aflossen op de middenpositie. Via een degelijke receptie kon Laura alle posities vlot aanspelen en in geen tijd werd een geruststellende kloof opgebouwd. 20-8 en een dubbele wissel met Rani-Laura en Ine-Janna om het aanvals- en blokcompartiment te versterken. Via de side-out aan beide zijden werd de set naar 24-13 gebracht en Inge mocht de matchbal serveren. De instructie om vanaf het einde van de zaal een risico torpedo met veel effect te lanceren werd perfect uitgevoerd. De bal scheerde rakelings over het net en vloog via de armen van de duikende Zwevezeelse libero hoog de tribune in. 25-13 en 3-1 winst !!!  

Izegem doet met deze zege een prima zaak in het klassement en loopt met nog 8 wedstrijden op de teller, 7 punten uit op eerste achtervolger Ingelmunster. Izegem heeft nog 3 thuiswedstrijden en 5 uitwedstrijden waarvan de eerst-volgende, tegen VBC Beveren-Leie DE topaffiche zal zijn van de 18de speeldag !!! We hebben nog een (sportieve) rekening te vereffenen met Beveren-Leie !!! Wees maar zeker dat het Izegems Volley Team zal gebrand zijn op revanche om het spijtige verlies vanuit de heenronde recht te zetten. 

 

Niets moet maar het zou een mooie bekroning zijn op het vele werk die IVT reeds verricht heeft en het nu al geslaagde seizoen waarbij de doelstelling, spelen naar een Top 5 plaats waren. 

 

Supporters houd nu reeds jullie agenda vrij op zaterdagmiddag 27 februari 2016 om het blauwe legioen aan te moedigen want dit wordt de kantelmatch van het seizoen !!! Laten we er met z’n allen een thuismatch op verplaatsing van maken !!! Hiervoor werd het initiatief genomen om een supportersbus in te leggen.

 

Doe ons een plezier en schrijf jullie allen in. (Plaatsen zijn beperkt tot max. 50 personen !!!) Voor mee info … zie onze Facebookpagina van het Izegems Volley Team

 

Kom het Izegems Volley Team MASSAAL aanmoedigen met de trommel, vlaggen, microfoon,  

toeters en bellen en schreeuw onze dames naar de volgende drie-punter !!!

 

Volgende wedstrijd: 

VBC Beveren-Leie vs Izegems Volley Team 

Sporthal De Averul 

27 februari 2016 

Koning Albertstraat 18  

8791 Beveren (Leie)

 

Beloftenwedstrijd om 13u00

Hoofdwedstrijd om 14u30 !!!

06-02-'16: IVT - Damesvolley Waregem B: 3-0

Na de moeizame thuiswinst vorige week tegen Davoz Zwevegem ontving Izegem dit weekend het op de 10de plaats geklasseerde Damesvolley Waregem. De beloftenwedstrijd werd vrij makkelijk gewonnen met 3-0 cijfers.

 

Voor de hoofdwedstrijd moest Waregem het echter stellen met dezelfde 7 meisjes vanuit de beloftenwedstrijd waarbij de bezoekende coach dan ook nog eens de keuze maakte om met een libero te spelen. Een risico dus en hopelijk deed er zich dus geen blessure voor. Izegem startte met Ine, Fauve, Emma, Janna, Inge, Julie en Bieke in de basis.

 

Via de opslagen van Ine liep Izegem al snel 5-0 uit. Deze kloof werd verder uitgebouwd naar 7-1 waarbij de bezoekende coach in haar 1ste time-out vluchtte.

Na de eerste technische time-out sprokkelde Waregem iets meer punten waardoor het op kousenvoeten naderde tot bij Izegem. Deze punten werden veelal door receptiefouten en onderlinge communicatiefouten bij IVT, cadeau gegeven aan Waregem. Setwinst kwam echter nooit in het gedrang en via een goeie Fauve en Inge maakte Izegem simpel uit met 25-18.

 

In set 2 werd er duchtig geroteerd en zagen we een totaal ander 6-tal. Hierbij kwam Laura aan de spelverdeling. Ook Rani maakte haar opwachting. Fauve, Julie en Inge bleven staan. Opnieuw hetzelfde beeld als bij set 1 waarbij de spelverdeler vanaf het begin het verschil maakte in service. 5-0 en Izegem was wederom goed gestart. De Izegemse meisjes bleven Waregem via gevarieerde aanvalscombinaties en stevige jumpservices van zowel Janna, Fauve als Laura bij de keel grijpen. Ook Inge pootte nog een reeksje neer en al snel stond 21-8 op het scorebord. Lien kwam voor de laatste punten nog Fauve afwisselen en deed dat met 3/5 acties behoorlijk. Door enkele individuele foutjes moest Izegem echter nog een 5-tal punten gunnen aan Waregem waardoor set 2 eindigde op 25-13.

 

De opstelling werd in set 3 opnieuw door elkaar geschud en hierbij kwam Emmely, Fauve aflossen. Isabelle die halfweg set 2 ingevallen was voor Emma bleef ook staan. Ine kwam opnieuw aan de pas en ook Rani, Inge en Julie bleven staan. Het gaspedaal duwde Izegem deze keer niet van bij de start in en dus bleef Waregem  aanmodderen tot 16-16. Rani en Ine werden na een zeer verdienstelijke partij nog gewisseld voor Laura en Janna. Vanaf dat ogenblik vond Emmely het welletjes en met een viertal bommetjes vanaf de opslaglijn zorgde ze voor de definitieve kloof. Via een perfect gelukte combinatieaanval kon Izegem de wedstrijd uitmaken. 25-18 en 3-0.

 

Een rustige drie punter voor Izegem die dit weekend eens experimenteerde in opstelling, aanvalscombinaties en jumpservices. Deze aanpak leverde niet het verwachte en vooropgestelde, flitsende volleybalspel op maar was bij momenten toch leerzaam en mooi om naar te kijken. Speelsters die de voorbije speeldagen wat minder speelgelegenheid kregen, konden vandaag hun kunnen tonen en grepen die kans met beide handen. Zo zie je dat deze groep van 13 speelsters duidelijk aan elkaar gewaagd is en dat ze alle 13 staan te trappelen voor een basisplaats. Als coach een opsteker om te zien dat iedereen zich klaar voelt om volgende week in onze 4de thuiswedstrijd op rij, Elckerlyc Zwevezele te bekampen.

 

Deze wedstrijd zal echter een ander paar mouwen zijn want de Zwevezeelse dames staan gekend voor zware opslagdruk, aanvallend slimme keuzes en een degelijke verdediging. Kortom een nieuwe uitdaging voor het Izegems Volley Team, die bij winst de kloof op Ingelmunster opnieuw kan vergroten tot 7 punten.

 

Alvast kijken we volgende week zaterdag hoopvol uit naar een grote mop slagroom op de Izegemse ‘Frozen-sleepover’ taarten want ons manuusje van alles, … nl. Emma verjaart dat weekend.  Zou ze ons allen voorzien van een IVT smurfentaart (mét witte chocoladeschilfers)? 

 

Wieë wénse uuch nog eine sjoeëne Carnaval met Âwt Wieëf, Vasteloavesmoandig, 

Cloonjendiensdig en op den Hieëring op Asgoonsdig! Dit allemoal in de sjoeënste keffeekes van Izegem en van den hieëlen ômtrek!

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar de volgende drie-punter !!!

 

Volgende wedstrijd: 

Izegems Volley Team vs Elckerlyc Zwevezele 

Sporthal De Krekel (aka ‘KrekelArenA’) 

13 februari 2016 

Heilig Hartstraat 15  

8870 Izegem

 

Beloftenwedstrijd om 18u00 

Hoofdwedstrijd om 19u30

30-01-'16: IVT - Davoz Zwevegem C: 3-1

De beloftenwedstrijd werd vrij makkelijk gewonnen met 3-0 cijfers, waarbij de setstanden 25-10, 25-17 en 15-13 opgetekend werden. Dit alles onder het goedkeurende oog en deskundige leiding van T2 – Jessica Delva.

 

De hoofdwedstrijd beloofde andere koek te worden want Zwevegem had al bewezen tegen Wielsbeke dat het zich niet zomaar opzij liet zetten. Dat bewezen hun setstanden. De Izegemse dames werden hiervoor op training gewaarschuwd en ook voor de wedstrijd werd er nog eens gewezen op de verdedigende posities en mogelijke aanvalsopties.

 

Izegem startte in de basis met Laura, Emmely, Julie, Janna, Inge, Emma en Bieke. 

Set 1 verliep vrij vlot voor Izegem en via enkele mooie acties kwam setwinst nooit in gevaar. (25-14)

 

In set 2 werd geroteerd met de receptie-hoekspeelsters Emmely en Fauve. Izegem nam in de beginfase echter een dramatische start. Opslagmissers en receptiefouten lagen aan de basis van een 1-10 achterstand !!! Door meerdere wissels kon Izegem zich alsnog in de partij knokken maar verder dan 15 punten geraakte het echter niet. Zwevegem bleef door subliem verdedigingswerk hun kloof van 10 punten behouden, al moet gezegd worden en dit werd unaniem door zowel de bezoekende coach, als de supporters bevestigd dat de man op de stoel een hoofdrol speelde. Meerdere, duidelijke netfouten en repetitief weerkerende setupfouten bij de bezoekers werden straal genegeerd tot grote frustratie van de thuiscoach. Dit begon op het gemoed te wegen van de thuisploeg, waardoor het spelniveau totaal verwaterde. (15-25) 1-1 en Izegem stond opnieuw met de voetjes op de grond.

 

Set 3 begon aanvankelijk goed voor Izegem met een 8-4 voorsprong. Zwevegem had echter bloed geroken en door vol risico te nemen in service en met uitstekend verdedigingswerk dwong het Izegem tot het uiterste te gaan. Bij een stand van 25-26 kreeg Zwevegem een eerste set bal. Deze werd ongedaan gemaakt maar bij 26-27 was het opnieuw Zwevegem die de kans had tweede deelwinst. De Izegemse dames bleven koel en onder impuls van een sterke Julie en Emmely werd een eerste setbal in het voordeel van Izegem genoteerd. 28-27. Door een foute keuze en jammerlijke misser van Laura in de spelverdeling nam Zwevegem het commando terug over, om via een strakke service een derde setbal te versieren. 29-29. Opnieuw sloeg IVT terug via een prachtige lijnaanval van Emmely en via de servicedruk van laatstgenoemde kon Zwevegem geen perfecte opbouw realiseren. Op de side-out en via een goed gepositioneerd blok eindigde deze razend spannende set in het voordeel van Izegem. 31-29 en 2-1.

 

Bij aanvang van set 4 was het jeugdige Zwevegem wat aangeslagen en dit was meteen het sein voor Izegem om vol door te gaan. Dit resulteerde in enkele mooie spelfases en dito opslagdruk waardoor Izegem een mooie kloof kon uitbouwen. 11-19 Door enkele discutabele fases kon Zwevegem uiteindelijk toch nog naderen op 5 punten van Izegem. 19-23 Izegem kon toch een eerste matchbal afdwingen bij 19-24 maar dit werd in twijfel getrokken door de markeringstafel. Er zou enkele spelfases ervoor een verkeerde wissel door IVT uitgevoerd zijn die gevolgen zou hebben voor het scorestand.

 

Een wedstrijdcontroleur probeerde de matchbal van Izegem nog ongedaan te maken door de score te herleiden naar 19-22 maar uiteindelijk bleek na logisch fase per fase te overlopen dat de veelbesproken wissel louter foutief op het wedstrijdblad werden gemarkeerd waardoor Izegem toch recht had op de matchbal. Deze werd na alle tumult droog uitgeserveerd door Isabelle. 

We konden dit weekend zeker een mindere partij vaststellen van Izegem die buiten set 1 en 4 nooit echt zijn stempel kon drukken op de wedstrijd. Door een combinatie van foutieve recepties, servicemissers en meerdere scheidsrechterlijke dwalingen begonnen de dames van IVT de prestatiedruk te voelen en verwaterde het spel compleet. Zwevegem daarin tegen kon terecht met opgeheven hoofd de ‘KrekelArenA’ verlaten. Het jeugdige Davoz toonde dat het gedurende dit seizoen al enkele grote stappen voorwaarts heeft gemaakt en dat het nog wel eens scherprechter zou kunnen spelen in de titelstrijd. Gelukkig voor Izegem kende deze wedstrijd een positieve afloop maar het had wel eens volledig anders kunnen uitdraaien. 

 

Divo Ingelmunster won trouwens vlot hun thuismatch tegen DV Waregem met ruime setstanden. (3-0) Divo mag het volgende week ook eens opnemen tegen Davoz. Hopelijk zet Zwevegem hetzelfde resultaat neer als tegen Izegem. Izegem ontvangt volgend weekend Waregem in hun derde thuismatch op rij. Opnieuw een niet te onderschatten tegenstander die elke wedstrijd met een groot enthousiasme aanvat en verdedigend alweer een harde noot is om te kraken. 

 

Vanaf nu zal elke wedstrijd voor IVT een finale worden, waarbij er telkens tot het uiterste zal moeten gegaan worden. Elke ploeg zal Izegem met plezier bekampen om de eer te kunnen opspelden dat ze erin geslaagd zijn om de leider punten af te snoepen. Aan ons om met die ‘druk’ te kunnen omgaan maar als we elke wedstrijd met vertrouwen starten en ons gebruikelijke variërende spel kunnen opleggen + gespaard blijven van blessures zouden we onze marge op Ingelmunster moeten kunnen handhaven.

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar de volgende drie-punter !!!

 

Volgende wedstrijd: 

Izegems Volley Team vs Damesvolley Waregem 

Sporthal De Krekel (aka ‘KrekelArenA’) 

06 februari 2016 

Heilig Hartstraat 15  

 

8870 Izegem

 

Beloftenwedstrijd om 18u00 

Hoofdwedstrijd om 19u30

23-01-'16: IVT - Divo Ingelmunster B: 2-3

Voor de topper van de 14de speeldag moest je dit weekend in Izegem zijn. Daar ontving de leider, de tweede in de stand nl. Divo Ingelmunster. 

 

Voor de beloftenwedstrijd werd carte blanche geven aan de spelersgroep en je merkte dat DIVO meer klasse in huis had dan de thuisploeg. Met service druk en enkele prima side-out aanvallen  overmande DIVO, Izegem. Recepties werden niet gebracht waardoor Ine de grootste moeite had om haar aanvallers te bereiken. DIVO won de beloftenwedstrijd dan ook verdiend met 0-3.

 

Dat de topper al een week leeft onder de groep zag je bij aanvang van de hoofd-wedstrijd aan het talrijk opgekomen publiek. Izegem startte met Laura, Emmely, Sharon, Janna, Inge, Julie en Bieke.

 

In de eerste set startte Izegem verschroeiend en werd DIVO van het kastje naar de muur gespeeld. Tactisch klopte het plaatje perfect en dit werd dan ook door de speelsters perfect omgezet in daden op het veld. De eerste set werd dan ook verdiend binnengehaald door de thuisploeg. (25-18)

 

Set twee ging Izegem op z’n elan door en duwde DIVO nog dieper in hun dal waardoor de frustratie bij de bezoekers bij momenten hoog opliep. Al moet gezegd dat de scheidsrechter het soms ook niet bij het rechte eind had. (25-16)

 2-0  en Izegem op rozen.

 

De groep werd echter bij aanvang van de 3de set gewaarschuwd dat DIVO nooit opgeeft en dit bleek ook. De bezoekende coach smeet haar volledige opstelling door elkaar en daar kon Izegem in de beginfase geen antwoord op vinden. De opslagdruk van DIVO verhoogd en Izegem ging teveel in de fout waardoor er teveel free moest overgespeeld worden. Een kolfje naar de hand van de hoekspeelsters die naar hartelust konden inslaan en zo de aansluitingsset konden scoren. (14-25)

 

Set 4 kende een identiek verloop zoals set 3 waarbij Izegem inspiratieloos speelde en zich bij momenten volledig liet wegspelen. Een groot contrast tegenover set 1 en 2. DIVO tankte hierbij genoeg vertrouwen en maakte ook set 4 indrukwekkend af. (11-25) 2-2 en een (terechte) tie-break zou beslissen over de topper.

 

Beide teams waren hierin duidelijk aan elkaar gewaagd en details zouden beslissen over deze spannende wedstrijd. Hierin noteerden we bij de kantwissel een 7-8 voorsprong voor DIVO. Het ging gelijkopgaand tot 9-11 maar dan miste Izegem jammer genoeg enkele services en ook enkele directe receptiefouten zorgden voor een geruststellende marge en matchwinst voor Ingelmunster (10-15)

 

We kunnen een dubbel gevoel optekenen na de wedstrijd. Izegem speelde 2 sets lang prachtig volleybal maar dan stokte de machine. Naar de oorzaak hebben we het gissen … Feit is dat we opnieuw net zoals tegen Beveren-Leie, zelf de wedstrijd uit handen hebben gegeven door het niveau te minderen. Jammer dat er niet nog een set doorgeduwd kon worden zodat de 3 punten thuis gehouden werden.

 

Echter niet getreurd want ondanks het 2-3 verlies houdt Izegem er echter wel een puntje aan over waardoor Ingelmunster in het klassement slechts 1 punt kan naderen op de leider. Het verschil telt nu 4 punten ipv 5 punten. (Virtueel 7 punten ipv 8 punten, want Izegem heeft nog een inhaalmatch tegoed). Sommige dames waren erg ontgoocheld maar dit is in mijn ogen niet nodig. Er werd gepresteerd zoals er verwacht wordt in een topmatch. Met ups en downs. Alleen jammer dat de kers niet op de taart kon worden geplaatst maar weet dat dit slechts een veldslag is die (half) werd verloren. Hoofd omhoog en op naar volgende week. Daarbij ontvangt Izegem, Zwevegem in de ‘KrekelArenA’ Wederom een niet te onderschatten ploeg want de Zwevegemse meisjes zijn aan een sterke opmars bezig. Ze versloegen eveneens dit weekend thuis, het taaie Wielsbeke met 3-1.

 

Wedstrijd per wedstrijd werken aan een goeie samenhang, een goed spelniveau en ons vooral amuseren tijdens de wedstrijden. Wanneer die cocktail er is zullen de resultaten zich wel weerspiegelen in het klassement.

 

Een warme oproep naar alle supporters om IVT opnieuw naar de 3 punten te schreeuwen !!! Wees dus op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen om onze ladies opnieuw het vertrouwen te geven dat ze verdienen en de kloof te behouden op de nummers 2 en 3 in het klassement (Ingelmunster en Beveren-Leie) !!!

 

Volgende wedstrijd: 

Izegems Volley Team vs DAVOZ Zwevegem 

Sporthal De Krekel ( aka. “KrekelArenA” ) 

30 januari 2016 

Heilig Hartstraat 15 

8870 Izegem

 

Beloftenwedstrijd om 18u00 

Hoofdwedstrijd om 19u30

17-01-'16: DV Hern. Wielsbeke B - IVT: 0-3

Voor de eerste uitwedstrijd van 2016 moest Izegem op zondagochtend richting Wielsbeke. De ploeg werd voor aanvang gewaarschuwd dat het vroege aanvangsuur wel eens parten zou kunnen spelen. Daarom werd op initiatief van de speelsters zelf, een ontbijt georganiseerd zodat iedereen toch redelijk fris en niet met een halve slaapkop toekwam in Wielsbeke. Sterker zelfs … onze dames waren de eerste aan de sporthal en konden de thuisploeg opwachten tot die de deur kwamen opendoen. De koude sporthal viel op zich nog mee maar van 17,5° krijg je niet bepaald een lentegevoel. De fleecedekentjes lieten de dames zich dus wel gevallen tot jaloezie van de vrouwelijke markeerders die eveneens snakten naar wat warmte.

 

Izegem liet het niet aan hun hart komen en begon aan hun opwarming. Voor de 

beloftenwedstrijd moest Izegem enkel Julie missen die omwille van de blok, deze aan zich liet voorbij gaan. De rest van de kern was volledig en tegen de hoofd-wedstrijd kwam Julie uiteindelijk de groep vervoegen.

 

Blijkbaar waren de koffiekoeken echter nog niet verteerd want Izegem maakte meteen kennis met de zware opslagdruk van Wielsbeke. De recepties kwamen niet waar die moesten en Ine zag alle hoeken van het plein. Uiteindelijk naderde Izegem toch nog tot op enkele punten maar moest uiteindelijk toch de set laten aan Wielsbeke met het kleinste verschil. Set 2 bracht meer beterschap en hierin toonde IVT dat het toch net iets meer kon. Derde set kon beide kanten uit maar opnieuw enkele opslag- en receptiemissers zorgen ervoor dat Wielsbeke de beloftenwedstrijd met 2-1 won.

 

Voor de hoofdwedstrijd startte IVT met de volgende basis: Laura, Emmely, Sharon, Janna, Inge, Julie en Bieke. Wielsbeke startte opnieuw furieus en in service en hield in de beginfase hierdoor makkelijk stand. Izegem speelde wel het betere spel en liep telkens 2 à 3 punten uit maar deze voorsprong werd dan weer teniet gedaan door ofwel een opslagmisser of een receptiefout. Ook de vooraf bepaalde tactiek werd in de beginfase niet gevolgd waardoor Wielsbeke vrijwel vrij kon inslaan naar hun geliefkoosde posities. Na de 1ste time out werden de speelsters nogmaals op hun verdedigende posities gewezen en ook in tegenaanval werd er fijn getuned. Door enkele opslagmissers bleef Wielsbeke aanklampen tot 20-20. Ondertussen was Fauve, kapitein Inge komen vervangen die aanvallend wel scoorde maar wat moeite bleek te hebben in receptie. Fauve maakte een prima invalbeurt en ook Rani en Ine kwamen voor versterking vooraan zorgen. Bij deze was de Izegemse machine opgewarmd en werd plots een kloof van 4 punten geslagen (20-24).  

Wielsbeke kon nog éénmaal de side-out maken maar miste daarop volgend hun opslag waardoor de set winnend werd afgesloten door Izegem met 21-25.

 

Set 2 werd opnieuw met de zelfde 6 en libero gestart en deze maal kon IVT wel hun powerspel opleggen. In geen tijd werd een 9-16 voorsprong opgetekend. Bij 11-19 kwam Fauve opnieuw Inge aflossen en op de setbal bij 13-24 werd de dubbele wissel doorgevoerd met Rani en Ine ipv Laura en Janna. De opslag van Ine rendeerde want door een receptiefout van Wielsbeke haalde Izegem vrij makkelijk de tweede set naar zich toe. (13-25)

 

Set 3 toonde enkeel wijzigingen voor de receptiehoekspeelsters en de opposite.

Hierbij werden werd Emmely vervangen voor Emma, Inge voor Fauve en Janna voor Rani. Izegem speelde vrij goed maar Wielsbeke weigerde op te geven en probeerde alsnog de aansluitingsset voor zich te winnen. Van 6-8 ging het naar 14-16. Telkens kon Izegem maar een punt of 2 uitlopen want Wielsbeke bleef aanklampen. Bij 18-18 en na een fase waar Emma tot 5x toe aangespeeld werd en moe gesprongen was, werd ze vooraan afgelost door Emmely. Emmely zorgde aanvallend voor een aantal extra kN meer waardoor de verdediging van Wielsbeke werd opengespleten. Bij 20-20 maakte Izegem opnieuw een beslissende kloof en deze werd door Wielsbeke niet meer bijgebeend (20-25) en een mooie 0-3 overwinning op een toch wel moeilijk verplaatsing waarvan vooraf vrees uitging.

 

Een onnoemelijk vroeg aanvangsuur in combinatie met vrieskou en een taaie jeugdige tegenstander die zich wil bewijzen, is een heel gevaarlijk cocktail waar veel ploegen in de reeks zich al aan hebben mispakt. Enkel Dentergem kon 1 punt wegpikken en Deerlijk, 3 punten door met 1-3 te winnen. Ingelmunster en Beveren-Leie hebben beduidend meer moeilijkheden met deze talentvolle jeugdige ploeg die binnen 2 jaar mits de nodige begeleiding nog potten zullen breken.

 

Echter is Izegem de winnaar van het weekend want de nummers 2 en 3 (respectievelijk, Ingelmunster en Beveren-Leie) mochten dit weekend elkaar bekampen. In een walk-over in set 1 en 2 begon DIVO echter een beetje te zweven en sloeg Beveren-Leie keihard terug. Enkel door het niet afwerken in een bepaalde rotatie kon Ingemunster in set 3 en 4 naderen tot op gelijke stand maar vergaten ze het telkens af te maken waardoor een ‘belle’ moest beslissen over wie met de 2 punten ging lopen. Ook in de 5de set bleef het spannend en kon DIVO maar bij 15-13 het verschil maken. Echter was de zege niet glansrijk want onder het talrijke Izegemse oog (14 aanwezigen) besefte DIVO, dat bij winst van Izegem op Wielsbeke de kloof vergroot werd naar 5 punten waarbij Izegem nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. (Virtueel dus 8 punten).

 

Volgende weekend staat DE TOPPER op het programma waarbij het Izegems Volley Team, DIVO Ingelmunster thuis ontvangt. Het nummer 1 vs nummer 2 !!! Dit wordt een knaller van formaat waarbij de druk volledig bij Ingelmunster ligt want verlies 

is nefast voor hun klassement willen ze IVT niet nog verder zien uitlopen. 

Izegem zal zich echter tot in de puntjes voorbereiden en waarschijnlijk zal deze topper beslist worden op details en ‘vorm van de dag’. Izegem kan Ingelmunster echter geruststellen dat ze zaterdag met hun volle kern deze topper kunnen aanvangen en bijgevolg voor een warm onthaal zullen zorgen in de “KrekelArenA”

 

Een warme oproep naar alle supporters om MASSAAL op post te staan met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen om onze ladies naar deze levensbelangrijke overwinning te schreeuwen !!!

 

Volgende wedstrijd:

Izegems Volley Team vs DIVO Ingelmunster

Sporthal De Krekel ( aka. “KrekelArenA” )

23 januari 2016

Heilig Hartstraat 15

8870 Izegem

 

Beloftenwedstrijd om 18u00

Hoofdwedstrijd om 19u30

09-01-'16: IVT - Wivo Wingene C: 3-1

Voor de eerste wedstrijd van 2016 mocht Izegem, Wivo Wingene thuis ontvangen.

Wingene kwam afgezakt naar Izegem op volle sterkte. De beloftenwedstrijd werd afgewerkt met 10 speelsters omwille van ‘de blok’. Hierdoor speelden enkele speelsters niet op hun normale positie waardoor het spel bij momenten echt verwaterde. Izegem liet een lome indruk en moest een set prijs geven. We noteerden ook het wederoptreden van Lien die na een aanslepende enkelblessure sinds de wedstrijd op Waregem voor het eerst opnieuw haar opwachting maakte. (2-1)

 

Voor de hoofdwedstrijd noteerden we enkel de afwezigheid van Emma.  

Izegem startte in de basis met Laura, Emmely, Sharon, Janna, Inge, Julie en Bieke.

 

In de eerste set liep Izegem 2-1 uit via opslagen van Laura. Aanvalswerk van onder meer Inge, Sharon en Janna zorgen ervoor dat IVT bij 8-3 de eerste TTO indook.

De eerste onderbreking zorgde niet meteen voor een betere spelhervatting bij Wingene en via een opslagreeks van Janna, enkele knappe verdedigingen in het achterveld door Bieke en Emmely, plus de dito afwerking met Julie en Inge vooraan zorgen ervoor dat IVT de 2de TTO inging met 16-4 cijfers op het scorebord. Julie liet nog drie rechtstreekse punten optekenen met haar opslag. Izegem onder stoom en na de 2de TTO,  werd Isabelle ingebracht in plaats van Sharon. (18-4) Met een rechtstreeks punt via Isabelle’s opslag kwamen ook Ine en Rani, Janna en Laura  

aflossen. (22-7) IVT bleef op z’n elan verder spelen en maakte de set rustig uit met 25-7 cijfers.

 

Door hun goede prestaties in de beloftenwedstrijd mochten Isabelle en Fauve ook hun volleykwaliteiten tonen in set twee. Sharon en Emmely bleven wachten. Fauve maakte meteen 1-0 en een pipe-aanval van Inge op de tegenaanval resulteerde in 2-0. Justine Yde maakte via het midden een knappe side-out via het blok van Julie en vervolgens liet Fiebe De Vriese, 2 rechtstreekse punten optekenen met haar service. Fauve brak de ban en scoorde vanop positie twee met een strakke diagonale bal. Wat slordigheden in receptie en enkele opslagmissers zorgen ervoor dat Wingene als eerste de TTO inging. (7-8) Na de 1ste TTO  had Izegem het vooral receptioneel moeilijk op de verraderlijke doodvallende services van Wingene die opgetekend werden door De Vriese. Teveel recepties werden op het net gespeeld of noodgedwongen ‘free’ overgespeeld waardoor Wingene slechts op de side-out moest uitmaken. Met veel moeite raakte IVT toch enkele rotaties door en kon het de cijfers op het scorebord er toch enigszins wat anders doen laten uitzien. (11-16) Een te slordige opbouw in het achterveld bij de verdediging zorgden ervoor dat IVT meerdere malen aanvallend in de fout ging. Emmely kwam Inge aflossen en ook Sharon ruilde de plaats voor Isabelle waardoor Izegem nog langszij komen via opslagen van Janna, Julie en Emmely. (23-23) Time-out aangevraagd door Wingene en die rendeerde want De Vriese kon op de side-out 23-24 scoren voor Wingene. Typerend voor de tweede set ging onze verdediging op deze aanval opnieuw de mist in en kon Laura de bal niet meer uit het net vissen. Opnieuw time-out deze maal door Izegem in de hoop dat de service aan Wivo zijde zou worden gemist. Het was echter IVT die opnieuw een receptie ‘free’ moest overspelen waardoor Wingene de side-out simpel uitspeelde en via een plaatsbal van Yde en een  

misverstandje tussen Janna en Fauve, haalden ze verdiend de tweede set binnen. (23-25)

 

Te vermijden setverlies want Izegem had dit vooral aan zichzelf te danken door de vele receptiemissers en slordige opbouw. Bij de tussenstand van 1-1 was alles te herdoen maar Izegem had duidelijk met alle respect voor Wingene meer kwaliteit in huis. Dit zagen we reeds in set 1. IVT had enkel wat geloof en vertrouwen in eigen kunnen nodig om opnieuw de machine te doen draaien. De basis vanuit set 1 werd opnieuw op het veld geponeerd. Door de setwinst had Wingene wat vleugels gekregen maar in de beginfase van set 3, was het toch IVT die het tempo 

bepaalde. IVT kon 6 aanvallende punten maken en kreeg 2 opslagmissers van Wingene cadeau. De 4 punten die Wivo maakte voor de 1ste TTO waren echter allemaal opslagmissers van Izegem. (8-4) Opslagdruk van Sharon en knap side-out werk van Julie en Emmely zorgden voor een eerste kloof. De power van Izegem kwam echter bovendrijven en de opslagdruk van Janna zorgde ervoor dat Izegem plots een geruststellende voorsprong kon opbouwen. (16-11) Fauve kwam halfweg Inge nog aflossen en ook Rani kwam Emmely vervangen bij 24-15. Izegem maakte de set via Rani met een krachtige aanval uit. (25-15)

 

In set vier bleef Inge wachten voor Fauve en ook Rani kreeg haar kans na twee prima invalbeurten in plaats van Janna. Izegem startte verschroeiend via 6 rechtstreeks winnende opslagen van Fauve. (8-2) Tussentijds knap verdeelwerk van Laura die al haar posities vlot vond zorgde voor een ruime voorsprong en Sharon zorgde met een mooie kort achter aanval voor 16-10. Hiermee mocht  

Sharon meteen naar de opslaglijn gaan en vandaar zorgde ze voor 2 aces waarop Isabelle, Julie mocht komen aflossen. Ook Laura mocht gaan rusten en setter Ine nam haar plaats in. (18-11) Ine zorgde met haar services voor heel wat onstabiliteit bij Wingene en Rani toonde zich vooraan oppermachtig in de blokkering en in tegenaanval. De bal werd bij momenten soms los over het Wivo blok geslagen.

Bij de matchbal ging Ine echter aan de servicelijn in de fout, (24-13) maar herstelde dit snel door een perfecte pass af te geven voor Rani, die dan ook de eer had om de wedstrijd uit te smashen via het blok. (25-14) 

Deugddoende driepunter die Izegem op basis van de volledige wedstrijd wel verdiende al moeten we zeggen dat het receptioneel veel beter kon. Ook de foutenlast op mindere recepties moet in de toekomst vermeden worden. Het talrijk opgekomen publiek liet het echter niet aan z’n hart komen en dompelde zich in de tot in de puntjes voorbereide Nieuwjaarsreceptie waarbij de hapjes koninklijk bedeeld werden en de drank rijkelijk vloeide. Dank aan alle ouders die hiervoor een inspanning geleverd hebben bij de voorbereidingen en natuurlijk ook de avond zelf. Ook een welgemeende merci aan het bestuur die dit alles financieel mogelijk maakte. NO IVT – NO  PARTY !!!

 

Vanaf volgende week startten voor Izegem, de momenten van de waarheid met als start de uitwedstrijd naar Wielsbeke. Geen gemakkelijke tegenstander die mede door hun vroege wedstrijduur een zekere thuisreputatie heeft. Enkel Dentergem en Deerlijk konden daar punten meenemen. Ook in de heenronde hadden we het niet onder de markt met hen. Gewaarschuwde vroege vogels zijn er dus twee waard !!! Beperk het uitgaansleven aanstaande zaterdag en zorg voor fris uitgeslapen kopjes want we vertrekken reeds om 7u30 !!! Warme kledij en handschoentjes zijn ook aan te raden want ze geven vriestemperaturen uit en Wielsbeke zal hoogstwaarschijnlijk hun verwarming ’s nachts in de zaal niet laten draaien. Het zullen dus meer dan waarschijnlijk enkele gelijkaardige scènes opleveren zoals uit de film ‘Frozen’

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze ‘Frozen’ ladies naar de volgende belangrijke overwinning !!!

 

Volgende wedstrijd: 

DHV Hernieuwenburg Wielsbeke vs Izegems Volley Team 

Sporthal Hernieuwenburg 

17 januari 2016 

Rijksweg 314 

8710 Wielsbeke

 

Beloftenwedstrijd om 09u00 

Hoofdwedstrijd om 10u30

19-12-'15: VC Dentergem B - IVT: 0-3

Voor de laatste wedstrijd van 2015 moest Izegem op bezoek bij VC Dentergem.

De beloftenwedstrijd verliep voor IVT eerder moeizaam. De speelsters hadden moeite om zich op te warmen. Daarom werd bij aanvang gekozen om iedereen aan bod te laten komen zodat iedereen plusminus warm gedraaid was voor de hoofdwedstrijd.

 

In de eerste set van de beloftenmatch kon Izegem vrij makkelijk afstand houden van Dentergem. Set twee was andere koek. Er werd ongeconcentreerd gespeeld in het achterveld wat resulteerde in meerdere ballen pal op het net waar Ine als spelverdeelster niets kon mee aanvangen. De recepties die dan toch gebracht werden, gingen teniet bij de aanval. Op die manier kon Dentergem vrij vlot set 2 binnen halen met 25-14 cijfers. Door een intern dispuut was Izegem meteen wakker geschud en stelde het orde op zaken in de derde set wat een 1-2 winst opleverde.

 

Izegem moest Rani thuis laten wegens aan houdende rugpijn. Voor de hoofdwedstrijd werd de tactiek nog eens opgefrist en gewaarschuwd voor de zware service van Dentergem. Voor aanvang werd getwijfeld om Emma of Fauve op de receptie-hoek te droppen. Na overleg ging de voorkeur uit naar Fauve. 

 

Set 1 begon meteen met een lange rally die winnend door Izegem werd afgerond via een mooie straataanval van Fauve. Via enkele aces in drie verschillende rotatie (Laura, Julie en Fauve) kon Izegem een kleine voorsprong uitbouwen maar die ging teniet door een receptiefout en een dom misverstand op een freeball. Toch ging Izegem de eerste TTO in bij 7-8. Tot 11-12 kon Dentergem tred houden met Izegem maar vanaf dan schakelde IVT een versnelling hoger via een opslagreeks van Laura en prima verdedigingswerk van onze achterhoede onder leiding van BIeke. Op de side-out werd alles prima afgewerkt door het trio Fauve – Julie – Janna. 12-16 en een tweede TTO. Via opnieuw Fauve vanop de pipe op aangeven van Bieke en via haar eigen opslag liep IVT uit tot 12-19. Via enkele heen en weer fases met aan beide zijdes de side-out kon Izegem verder uitlopen tot 17-23. Via opslagdruk van Inge kon Sharon op een freeball vrij inslaan door het midden. 17-24. Opslag-instructies werden nog meegegeven bij de setbalservice. Inge vervulde deze prima en scoorde zo met een winnende opslag. 17-25 en 0-1.

 

Set twee begon rampzalig voor Izegem. Via de opslagen van #12 – Karen Vercampt en prima afwerking van #19 – Jana Vande Woestijne kon Dentergem uitlopen tot 6-1. Izegem moest vluchten in een time-out en bijsturen in receptie. Dit bracht niet direct beterschap en Dentergem ging de eerste TTO in bij 8-1.  Bij 9-1 kwam Emma in plaats van Inge. Bieke vond haar juiste positie niet en Dentergem bleef scoren via Vercampt aan de service. 10-1 !!! Tweede time-out voor Izegem, onder groot jolijt van de Dentergemse aanhang. Paniek, … Paniek werd gescandeerd !!!  

Izegem moest eigenlijk gewoon op dat moment proberen om de rotatie te maken zodat ze opnieuw hun eigen spel konden opleggen. De time-out bracht licht aan het einde van de tunnel en Vercampt sloeg haar service buiten. 10-2. Via de service van Julie kon IVT dichterbij komen 11-5.  Coach Pieter van Dentergem zag het gevaar en vroeg z’n eerste time-out. Deze bracht niet direct beterschap want Julie bleef druk zetten vanaf de opslaglijn en met een prima ingevallen Emma en Janna in de afwerking sloop Izegem op kousenvoeten dichterbij. 11-7. Ook de de Dentergemse coach moest plots vluchten naar zijn tweede time-out waardoor  

beide coaches de set verder moest zetten zonder enig rustmoment. Via een misverstand tussen Emma en Janna op een centrale legbal over het middenblok kon Dentergem 12-7 maken.  Via opslagen van Janna en puike afwerking van Fauve achter de 3M lijn kon Izegem naderen tot op 12-10. Een wissel in het kamp van Dentergem bracht de thuisploeg opnieuw een ruime voorsprong toe en via de opslagdruk van #4 – Fleur Naessens ging Dentergem de 2de TTO in bij 16-10.

 

Via de opslagen van Emma kon IVT milderen tot 16-13. Dentergem was niet van plan om de set zomaar uit handen te geven en vergrote de kloof opnieuw tot 20-15. bij 21-16 kwam Emmely, Janna vervangen op de opposite. Deze wissel rendeerde want Emmely scoorde meteen haar eerste punt met een harde bal op 

 positie 5. Via de opslagdruk van Fauve en mooie afwerking van Emma kroop Izegem terug tot 21-18. De kloof van 3 punten kreeg Izegem toch niet weggewerkt. Via #19 – Jana Vande Woestijne sloeg Dentergem zich hard naar 22-18. Laatgenoemde mistte echter haar service waardoor Julie bij 22-19 aan de service kwam. Isabelle kwam haar echter via een wissel aflossen en dit rendeerde want Isabelle kon met haar service de Dentergemse receptielijn uit verband slaan. Izegem moest enkel via de freeballen afwerken en dit deed het prima via Emma. 22-21. Een 2de handse bal door de Dentergemse setter Naessens bracht de thuisploeg naar 23-21. Emma maakte de side-out en zo kwam Emmely aan de service. 23-22. Met een bom van een ace bracht ze Izegem voor het eerst langszij 23-23. Dentergem kreeg een eerste setbal bij 24-23 maar Naessens sloeg deze buiten. 24-24. Vercampt sloeg Dentergem opnieuw naar een tweede setbal (25-24) maar deze werd opnieuw vakkundig gemist door #7 – Hanne Deboever. 25-25. Sharon had medelijden met Dentergem en hielp hen meteen aan een derde setbal door haar opslag in het net te serveren. 26-25. Julie bleef ijskalm en plaatste haar bal overtuigend op positie 2. Hierdoor kwam Laura aan de service en met de nodige druk moest dentergem free overspelen. Laura speelde Emmely perfect aan en die zorgde via een perfecte plaatsbal voor de eerste setbal. Dentergem was hierdoor duidelijk onder de indruk want via een nieuwe opslagbom van Laura stond iedereen in het Dentergemse kamp aan de grond genageld waardoor een ace deze spannende set beëindigde. 26-28 en 0-2 voor Izegem.

 

We noteren hier een schitterende remonte door prima inval werk door Emma, Emmely en Isabelle waardoor de anderen opnieuw het geloof in winst voor zich uit zagen. Zo zie je maar dames dat zelfs bij een 10-1 achterstand de moed nog niet mag worden opgegeven.

 

Bij aanvang van set 3 had Dentergem wel een serieuze dreun gekregen maar dit bleek niet onmiddellijk in hun spel. Izegem kon echter wel als eerste de TTO ingaan bij 3-8. Door wat klungelwerk aan Izegemse zijde kon Dentergem milderen tot 7-9. Side-outs aan beide zijdes zorgden ervoor dat Izegem de 2de TTO inging met een 14-16 voorsprong. Vercampt zorgde dat Dentergem zelfs nog tot op 18-19 naderde maar miste dan haar opslag. 18-20. Laura kwam aan de opslag en kreeg een vrijgeleide in servicekeuze. Met enkele bommetjes zorgde ze er in haar eentje voor om de kloof tot 18-23 te brengen. Dentergem probeerde nog aan te sluiten bij 21-24 maar Izegem benutte zijn eerste matchbal direct en kon via Fauve op de side-out uitmaken. 21-25 en 0-3. 

 

Schitterende uitzege van IVT, tegen een toch wel sterk verdedigend Dentergem.  Die toonde dat het ook vanaf de opslaglijn toch wel wat schade kan aanrichtten. Izegem heeft zich echter om sublieme wijze herpakte en getoond dat ze die eerste plaats niet gestolen hebben. Door het verlies van Beveren-Leie op Avelgem neemt Izegem een afstand van 7 punten op eerste achtervolger Ingelmunster. 

 

Proficiat aan de voltallige kern die deze heenronde getoond heeft dat het wel degelijk hogerop wil en hiervoor veel overheeft. Zoals onze kapitein zegt. : "The best team isn't the team with the best players, but the team that plays best together"

 

Izegem oefent op 29 december nog uit in Heuvelland en beëindigt daarmee in schoonheid 2015. Hopelijk kunnen we in 2016 een vervolg breien aan deze mooie reeks en eventueel een gooi doen naar meer …

 

Rest mij enkel nog te zeggen … Vrolijk Kerstfeest voor iedereen en prettig eindejaar!!! Moge al jullie wensen in 2016 uitkomen (en voor de IVT leden weet ik wel wat één van die wensen is maar we weigeren het uit te spreken) 

 

Tot de volgende thuiswedstrijd op 9 januari 2016, die na afloop gevierd zal worden met de Nieuwjaarsreceptie van het Izegems Volley Team. Oproep aan alle jeugdspeelster en ouders, supporters, enz … om die dag massaal in Cyan-blauw en wit af te zakken om onze dames van de eerste ploeg aan te moedigen !!! Nadien kunnen toasten in stijl op het nieuwe jaar !!!

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar de volgende belangrijke overwinning !!!

 

Volgende wedstrijd:

Izegems Volley Team vs Wivo Wingene 

Sporthal De Krekel 

09 januari 2016 

Heilig Hartstraat 15 

8870 Izegem

 

Beloftenwedstrijd om 18u00 

Hoofdwedstrijd om 19u30

12-12-'15: IVT - Pervol Ruiselede C: 3-0

Weinig speelsters op de woensdagtraining in aanloop naar de topper tegen Ruiselede dit weekend. Hierdoor kon de scouting pas op vrijdag uit de doeken worden gedaan. Gelukkig kon IVT op zaterdag met een volle bezetting aantreden. 

 

Bij de beloftenwedstrijd werd de toon in set 1 en 2 meteen gezet. IVT won beide sets zonder overdreven door te drukken. In set 3 speelde Pervol hun hoofdspelverdeelster uit en dit gaf meteen een beter spelbeeld. Bij Izegem verwaterde het spelniveau en verloor de set dan ook terecht de set. (2-1)

 

De groep werd voor de wedstrijd gewaarschuwd dat het scherp en geconcentreerd de partij zou moeten aanvatten of dat het anders wel eens verkeerd zou kunnen uitdraaien. Positief nieuws kregen we uit Beveren-Leie waarbij onze vrienden uit Deerlijk verrassend met 1-3 gingen winnen. Met dit weetje in het achterhoofd kon Izegem bij winst de kloof op de tweede gerangschikte (Beveren-Leie) uitdiepen tot 5 punten.

 

Voor Izegem startten Laura, Emmely, Julie, Janna, Inge, Sharon en Bieke.

Set 1 begon met een lucky ace via de netrand in het voordeel van Ruiselede. Izegem was meteen wakker geschud en maakte de side-out via Inge. Vanaf dan werd de kloof meteen uitgediept naar 5 à 6 punten. Izegem ging de eerste TTO in bij 8-3. In het verdere verloop van de eerste set kon Ruidelede, IVT maar weinig meer bedreigen en werden ze bij momenten weggeblazen. Enkel op rechtstreekse missers van Izegem kon het nog 10 punten verzamelen. (25-13)

 

Voor set 2 kwam het erop aan dat Izegem niet z’n traditionele startdipje in receptie kende. Deze instructies werden goed begrepen en Izegem ging in de beginfase vlot mee. 2-2 en diepte de voorsprong via de service en tegenaanval uit tot 8-5. Na de tweede technische TTO kwam Emma, Sharon nog vervangen aan de opslag en dit zorgde meteen voor een bonus van 3 punten. Ook Fauve mocht invallen ipv Emmely om de voorlinie in tegenaanval wat kracht bij te zetten. Enkele warrige fases vooraan het net zorgden voor enkele meevallers en bijhorende frustratie bij de Pervol speelsters. Reken daarbij nog eens een overheersende Julie in het midden compartiment en dan kan je enkel besluiten dat ook set 2 verdiend naar Izegem ging. (25-14)

 

In set 3 werd geopteerd om Isabelle in het midden compartiment te droppen ipv van Sharon. Opnieuw nam Izegem een goede start en zat de schwung om de drie punten er duidelijk in. Vlotte combinaties werd voor de dag gebracht en na de tweede TTO werd een dubbele wissel uit-gevoerd met Ine – Janna en Rani – Laura. Fauve versterkte het achterveld in receptie nog ipv Emmely en Emma kwam vooraan Inge vervangen. 

De zes speelsters toonden dat Izegem geen enkel kwaliteitsverlies door de vervangingen leed en via de opslag van Ine maakte Izegem ook met duidelijke cijfers uit. (25-14)

 

Mooie opsteker voor Izegem die door het verlies van Beveren-Leie een kleine ademruimte van 5 punten neemt op de eerste achtervolger. We noteren dit weekend ook de competitiedip van Elkerlyc Zwevezele en de opmars van DIVO Ingelmunster waardoor het klassement er voor de top 8 weer totaal anders uitziet.

 

Volgende week wacht opnieuw een subtopper met VC Dentergem.  

Momenteel als 5de gerangschikt met 17 punten (op 7 punten van Izegem dus). Een ploeg die thuis zeker niet te onderschatten valt want het zette als eerste ploeg in de reeks, Zwevezele opzij met 3-0. Ook tegen hun vorige twee tegenstanders nl. Zwevegem en Wingene namen ze vlot de 3 punten. Dentergem zit dus in de winning-mood en zal bijgevolg, hoogstwaarschijnlijk de leider uit 4de provinciale B volgende week warm onthalen en hopen om hun winnende reeks verder te bouwen. 

Vorig seizoen kon Izegem na een marathon partij slechts nipt de wedstrijd winnen met 3-2. Een groot middencompartiment en een zware opslag-druk zijn hierbij de verraderlijkste troeven van Dentergem.

 

Hopelijk komt iedereen opnieuw scherp voor de dag aanstaande zaterdag en kunnen we onze prachtige huidige reeks in 2015 winnend afsluiten.

 

Volgend weekend dus opnieuw volle bak tegen Dentergem, met dezelfde ingesteldheid als tegen Ruiselede zodat we met een positief gevoel 2015 kunnen afsluiten en tijdens de kerstvakantie de basis kunnen leggen naar hopelijk meer in 2016 … 

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar de volgende belangrijke overwinning !!!

 

Volgende wedstrijd: 

VC Dentergem vs Izegems Volley Team 

Sporthal Den Bul 

19 december 2015 

Brouwerijstraat 21 

8720 Markegem

 

Beloftenwedstrijd om 17u30 

Hoofdwedstrijd om 19u00

05-12-'15: VBC Gaverhal Deerlijk B - IVT: 0-3

Tijdens de voorbereiding deze week was bijna de voltallige spelerskern aanwezig op de woensdagtraining zodat de analyse van de tegenstander uit de doeken kon worden gedaan. Zowel in verdediging (Complex I) als bij tegenaanval (Complex II) werd een tactisch plan naar voor geschoven. De trainingen werden dan ook daarna toe opgebouwd.

 

Op de speeldag zelf moest Izegem enkel Isabelle thuis laten wegens examenkoorts.

 

De beloften startten goed en er werd geopteerd om de volledige spelersgroep aan bod te laten komen zodat iedereen kon warm draaien in de toch wel koude Gaverhal. Telkens ondervond Izegem naar het einde van de set wat problemen om de receptie te brengen omwille van de opslagdruk van Deerlijk. Bij Deerlijk nam men vol risico en dat rendeerde bij momenten. Izegem wilde niet dat Deerlijk een positief gevoel overhield aan de beloftenwedstrijd en voerde in set 1 en 2 telkens een dubbele wissel door zodat in de tegenaanval toch het verschil kon worden gemaakt.

 

Set 3 bleef spannend tot 14-14. Laura werd ingebracht aan de service maar sloeg deze helaas buiten. Deerlijk kon daarop een winnende service noteren en zo ging set 3 met 16-14 naar de thuisploeg. (1-2)

 

Voor de hoofdwedstrijd werd onze tactiek nog eens kort her opgefrist en kon de wedstrijd na de opwarming met 10 minuten vertraging aangevat worden (door een uitgelopen scholierenmatch). Izegem startte in de basis met Laura, Emmely, Sharon, Janna, Inge, Julie en Bieke als libero.

 

Set 1 toonde Izegem meteen de juiste ingesteldheid en legde Deerlijk het vuur aan de schenen. Zowel bij het ingaan van de 1ste en 2de TTO, kon Izegem telkens een marge van 2 à 3 punten optekenen. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de bezoekers wonnen de eerste 

set met 19-25. (0-1)

 

Set 2 werd met dezelfde basis aangevat en tot aan de 2de TTO, was er geen vuiltje aan de ‘koude’ lucht. Enkel werden er meer opslagmissers genoteerd aan Izegemse zijde waardoor Deerlijk in de wedstrijd bleef. Al moet gezegd worden dat ook Deerlijk, Izegem een handje hielp door via Eline Vercaemer en Steffi Verheye enkele cadeauballen aan de opslaglijn buiten of in het net te kloppen. Op die manier werd een kleine voorsprong van beide ploegen telkens onschadelijk gemaakt. Onze tegenaanval werd niet meer georganiseerd zoals in set 1 waardoor op mindere setups toch aangevallen werd en we automatisch in de fout gingen. Zo gaven we Deerlijk wel heel gemakkelijk de punten cadeau.

 

In money time begon dan ook  nog eens de receptiemotor te sputteren bij Izegem waardoor de aanvallers moeilijk bereikt konden worden. Er moest teveel ‘free’ overgespeeld worden en ook onze pipe aanvallen rendeerden niet. 18-18. Met Laura die in de rotatie vooraan kon er een dubbele wissel doorgevoerd met Ine – Janna en Rani – Laura. Ook Inge werd gewisseld voor Fauve om de recepties beter te brengen en Emma ruilde de middenpositie voor Sharon. Met een betere receptie kon invaller Ine opnieuw onze powerbabe Emmely bereiken en zij zorgde 

ervoor dat Izegem opnieuw langszij kwam bij 21-21. De wissels hadden duidelijk hun mentale impact op ploeg want met Rani aan de service kon Izegem via haar rake opslagen een kloof van 3 punten maken en een tweede setbal versieren. 21-24. Deerlijk wilde zich echter niet laten kennen en zorgde via de opslaglijn en hun midden compartiment 

voor nog wat meerwerk. 23-24. Een lange rally besliste echter over het lot van de tweede set en door een correcte inschatting van de balbaan door Bieke, toetste Deerlijk de bal buiten op positie 5. 23-25 en 0-2 voor de bezoekers.

 

Bij aanvang van Set 3 was Deerlijk totaal niet aangeslagen door het tweede setverlies en plaatste het Izegem op een 4-0 achterstand. Een plaatsbal van Deerlijk ging gelukkig uit waardoor Izegem uit hun op dat ogenblik mindere opstelling kon kruipen. Laura vond opeens dat haar moment gekomen was en via enkele rake opslagen en knappe  lijnverdedigingen zorgde ze er opnieuw voor dat Izegem in de wedstrijd kwam. Izegem kon dan ook als eerste de TTO induiken bij 7-8. Na de 2de TTO toonde Laura opnieuw haar kunnen en via een mooie 2de handse bal en dito verdeelwerk kon ze Janna op positie 2 volledig zonder blok uitspelen, waarop Janna op haar beurt met een knappe aanval richting pos 1 afrondde. De Deerlijkse setter Charlotte Vanhaverbeke stond er bij te blazen en besefte dat setwinst voor Deerlijk moeilijk maar niet onmogelijk ging worden. Via het midden compartiment met Hanne Bourgois en hoekaanvaller Jolien Vanhaverbeke kon Deerlijk uiteindelijk toch weer aanklampen maar ging dan cruciaal op positie 4 in de fout met Fran Vanherweghe en Eline Vercamer waardoor Izegem bij 22-24 een eerste matchbal kreeg. Deerlijk de side-out nog spelen van Jolien Vanhaverbeke. 23-24. Time-out voor Izegem en Rani werd klaargestoomd om in te vallen. Janna werd gewisseld vooraan op positie 4 en de wedstrijd werd terug aangevat. Een mindere receptie zorgde ervoor de onze aanvallers niet bereikt kon worden en via enkele rommel- en 

paniekballen bij zowel de thuisploeg als bezoekers kwam de bal via een onderhandse setup van Sharon op positie 4. Op dat ogenblik voelde Rani dat het welletjes was geweest. Het Deerlijkse blok kon zich niet meer organiseren waardoor Rani de bal vrij kon inslaan richting positie 5 en het matchpunt keihard en zuiver kon afmaken. 23-25.

 

Ontlading alom bij de spelersgroep, supporters en trainersstaf. 

Straffe prestatie van onze dames die 3 gouden punten pakken op een toch vooraf aangeduide moeilijke uitwedstrijd. Hierdoor stijgen we opnieuw in het klassement van twee naar één. Opmerkelijk ook dat Ruiselede thuis 2 punten laat liggen tegen Ingelmunster na een 2-0 voorsprong. Ook Zwevezele gaat thuis de boot in door met 0-3 te verliezen van Waregem. 

Volgende week wacht opnieuw een topper tussen de nummer 1 en het nummer 4 (Ruiselede) uit het klassement. Bij winst maken we de kloof tussen de nummers 4  tem 8 opnieuw wat groter. Laten we hopen op een nieuwe misstap van Zwevezele tegen ngelmunster en we duimen voor Deerlijk die Beveren-Leie moet bekampen.

 

Volgend weekend dus volle bak tegen Ruiselede, met dezelfde ingesteldheid als tegen Deerlijk zodat we met een goed gevoel de kerstperiode kunnen tegemoet gaan.

 

Supporters op post met den 

trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar de volgen-de belangrijke overwinning !!!

 

Volgende wedstrijd: 

Izegems Volley Team vs Pervol Ruiselede

Sporthal De Krekel

12 december 2015

Heilig Hartstraat 15

8870 Izegem

 

Beloftenwedstrijd om 18u00 

Hoofdwedstrijd om 19u30

28-11-'15: IVT - ACV Harelbeke B: 3-0

Na de verdiende winst op Avelgem moest Izegem dit weekend Harelbeke thuis bekampen. Over de beloftenwedstrijd kunnen we kort zijn. Deze werd namelijk met 3-0 forfaitcijfers gewonnen om Harelbeke dit seizoen zonder beloften aantreedt wegens een te krappe kern. (slechts 9 speelsters)

 

Harelbeke toonde echter al in hun vorige partijen dat ze in iedere set proberen mee te spelen ondanks het feit dat ze de laatste staan in het klassement en jammer voor hen nog geen enkel punt konden behalen. Tegen Avelgem en Waregem haalden ze echter wel telkens een set binnen. Aandachtspunten voor Izegem waren om in deze wedstrijd de drie punten thuis te houden zonder setverlies, een goede wedstrijd te spelen en dit door iedereen speelgelegenheid te geven.

 

De wedstrijd werd aangevangen door de volgende basisspeelsters: 

Laura, Emmely, Sharon, Emmely, Inge, Julie en Bieke als libero.

In set 1 kon Izegem vrij snel afstand nemen van Harelbeke door enkel opslagdruk te geven. Harelbeke was bij wijlen te onstabiel in receptie om een degelijke aanval op te bouwen en kon op de meeste fases enkel ‘free’ overspelen. Al snel volgde de eerste dubbele wissel met Ine voor Janna en Fauve voor Laura. Daarna volgde een derde wissel met Isabelle voor Sharon. Deze speelden de set dan ook vrij makkelijk uit met 25 – 10 cijfers. (1-0)

 

Set 2 werd geopteerd om met Isabelle, Fauve en Ine als setter te starten in de basis. Het drietal was in de beginfase nogal zenuwachtig en dit zorgde aanvankelijk voor een minder geoliede machine. Harelbeke voelde de zenuwen bij IVT en haalde via Yentl Decabooter (#1) en Nadia Aiach (#7) vanop de opslaglijn bij momenten verschroeiend uit. Yentl haar sprongopslagen rendeerden en Nadia kon onze positie 5 met strakke topspin ballen geselen waardoor de opbouw bij Izegem verstoord werd. Tot 13-13 ging de stand gelijk op. Aan de tweede technische time-out kon Izegem een kleine voorsprong opbouwen. 16-14

Setverlies was onaanvaardbaar dus werd opnieuw een dubbele wissel doorgevoerd met Laura voor Janna en Emma voor Ine. Isabelle kwam hierna aan de servicelijn en was duidelijk haar zenuwen kwijt. Ze zorgde voor 3 directe punten met haar opslag en zo was de kloof definitief gemaakt en kon Izegem rustig via de side-out uitspelen. 25-17 en 2-0

 

Set 3 startte Laura opnieuw als spelverdeler en werd Inge geruild voor Emma. Emmely mocht het op haar beurt eens bewijzen op de opposite positie ipv Janna. Izegem kende aanvankelijk een rustige derde set en benutte alle mogelijkheden en er werden enkele geslaagde combinaties winnend afgerond. Rond de tweede technische time-out werd de dubbele wissel doorgevoerd met Janna voor Laura en Ine voor Emmely die allebei de set verder zouden uitspelen. Nog even dreigde Harelbeke met hun opslagen via opnieuw Yentl en Nadia maar bij 20-13 werd ook Julie gewisseld voor Sharon en die zorgde op haar beurt vanop de opslaglijn voor 24-15. Er werd nog opdracht gegeven om de match via een combinatie te beëindigen maar een misverstand tussen Fauve en Emma in receptie zorgde ervoor dat de bal ‘free’ overgespeeld moest worden. Harelbeke kon hier echter niks mee aanvangen en hun opbouw strandde in de tribune. 3-0.

 

Verdiende winst voor Izegem dat al z’n speelsters aan bod liet komen zodat iedereen matchritme opdeed voor de clash volgende week tegen VBC Gaverhal Deerlijk. 

 

Laat we hopen dat Sinterklaas ons in dit huidig lopende seizoen braaf vind en hij voor ons 3 punten in z’n zak bewaart. Onze tegenstanders kenden echter een minder weekend waarbij we vooral noteren dat 

Zwevezele 3 punten laat liggen in Dentergem en Ruiselede 2 punten laat liggen in Wingene. Hierdoor komt Izegem alleen op de 2de plaats op 1 punt van Beveren-Leie en met 1 wedstrijd minder gespeeld. Volgend weekend is Beveren-Leie echter BYE en kunnen de Izegemse dames bij winst van minimaal 2 punten terug de leidersplaats overnemen. Dit geeft natuurlijk weer de nodige druk maar we zijn op een punt gekomen in de competitie dat we hiermee mogen leren omgaan.

 

Aan ons om volledige gefocust en zonder zenuwen aan de wedstrijd tegen Deerlijk te beginnen. De ganse groep weet dat ze de capaciteiten in huis hebben, alleen mogen deze de komende weken eens ontploffen zodat het duidelijk wordt dat we onze huidige stand in de rankschikking niet gestolen hebben.

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar de volgende belangrijke overwinning !!!

 

Volgende wedstrijd:

VBC Gaverhal Deerlijk vs Izegems Volley Team 

Sporthal Gaverhal 

05 december 2015

Vercruysse de Solartstraat 30

8540 Deerlijk

 

Beloftenwedstrijd om 15u00

Hoofdwedstrijd om 16u30

22-11-'15: Kerdavo Avelgem B - IVT: 0-3

Ondanks de terreurdreiging liet de Kwvbv de zondagswedstrijd in Avelgem toch doorgaan. Izegem moest dus op het middaguur de verre verplaatsing maken om tijdig aanwezig te zijn voor de aanvang van de beloftenwedstrijd. IVT kon deze keer niet rekenen op Rani en Isabelle die respectievelijk achterbleven in Arnhem en Izegem. De deuren van de Avelgemse sporthal hadden ’s nachts waarschijnlijk blijven open staan want het was er ijskoud. De spelersgroep had bijgevolg moeite om zich deftig op te warmen.

 

De beloften namen een uitstekende start en liepen op de opslag van Ine 0-10 uit. Het tempo zakte wat maar het jeudige Avelgem had onvol-doende potentieel in de rangen om Izegem nog van eerste setwinst te houden. (0-1)

 

Vlot eerste setwinst dus besloten de Izegemse dames om te wat kalmer aan te doen. Gevolg was een opeenstapeling van fouten in receptie, opslag en tegenaanval. De set werd dan ook verdiend door Avelgem gewonnen. (1-1) 

 

Hoofd- en Assistent coach waren absoluut niet tevreden over het geleverde spel en lieten dit duidelijk blijken. Meespelen naar het niveau van Avelgem was vandaag geen optie. Een eerste waarschuwing was dus uitgedeeld en IVT mocht de scheve situatie proberen recht te trekken in de derde set. De tik was duidelijk aangekomen maar Avelgem drong Izegem naar het einde van de set toch tot het uiterste. 14-16 en 1-2 winst.

 

IVT werd gewaarschuwd dat ze met deze slome aanpak, wel eens dik tegen de lamp zouden kunnen lopen bij de hoofdwedstrijd en dat de tijd gekomen was om het zondagsgevoel even in de kleedkamer te laten.  

Voor set 1 bestond de startopstelling uit Laura, Emma, Sharon, Janna, Inge, Julie en Bieke als libero.

 

Izegem schoot meteen uit de startblokken en Avelgem werd van het kastje naar de muur gespeeld. De logische 7-25 was dan ook een feit. (0-1)

 

Tijdens de wissel werd gewezen en gewaarschuwd voor een mogelijk decompressie maar de Izegemse dames liet blijk dat ze zich geen 2x zouden laten verrassen. Al moet gezegd dat Avelgem toch wel wat meer weerwerk bood dan in set één. Ook lieten we meer opslagmissers noteren waardoor Avelgem dichter sloop. Set 2 werd uiteindelijk via enkele side-outs beëindigd op 18-25. (0-2)

 

Set 3 was vergelijkbaar maar set 2 uitgezonderd dat Izegem opnieuw hun opslag onder controle had. Avelgem toonde in verdediging en opslag toch wat meer weerwerk maar was in tegenaanval te onmondig om het Izegem moeilijk te maken. Set werd beëindigd met 14-18 en Izegem nam verdiend 3 punten mee naar huis.

 

Volwassen wedstrijd van IVT die geen tekenen vertoonde van een zondagse snoozemodus in de hoofdwedstrijd. Een belangrijke 3 punter werd binnengehaald met oog op het klassement.

 

Zoals verleden week aangekondigd laten de andere kopploegen opnieuw punten liggen. Zowel Beveren-Leie, Ruiselede als Deerlijk lieten het afweten waardoor de rankschikking er opnieuw totaal anders uitziet. 

Tot aan de winterstop kent Izegem nog een moeilijk maar zeker geen onhaalbaar programma met Harelbeke (thuis) – Deerlijk (uit) – Ruiselede (thuis) en Dentergem (uit). In de komende wedstrijden kunnen de Izegemse dames tonen wat ze in hun mars hebben en of ze kunnen blijven meedraaien met de top 5.

 

Volgende wedstrijd wordt zonder beloften gespeeld waardoor de “reservenspeelsters” tijdens de hoofdwedstrijd zullen moeten tonen dat ze eveneens klaar zijn om degelijke prestatie neer te poten.

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar de volgende overwinning !!!

 

Volgende wedstrijd:

Izegems Volley Team vs AVC Harelbeke (Sporthal De Krekel)

28 november 2015

Heilig Hartstraat 15

8870 Izegem

 

Hoofdwedstrijd om 19u30

14-11-'15: IVT - VBC Beveren Leie B: 1-3

Na een nieuwe, lange rustperiode van 3 weken stond dit weekend de topper tussen Izegem en Beveren-Leie op het programma. Izegem kende een ongewone voorbereiding op de wedstrijd door een spectaculair verkeers-ongeval (gelukkig zonder gekwetsten) en de feest-dag van 11 november die op een trainingsdag viel. Dit werd echter opgevangen door een oefenpot op dinsdagavond tegen 2de provincialer VKT Torhout. Resultaat was niet van belang maar daaruit bleek dat er nog werk was aan onze receptie.

 

Ook op vrijdag waren er enkele speelsters afwezig op training en Janna en Ine hadden al aangegeven dat ze dit weekend door omstandigheden niet aanwezig konden zijn. Daardoor werd onze trainster van de U13, Ruth, in extremis opgeroepen om als 2de spelverdeler op te treden tegen Beveren-Leie. Desalniettemin bovenstaande weetjes werd deze wedstrijd tot in de puntjes voorbereid.

 

De beloften startten goed aan hun wedstrijd en wonnen de 1ste set vrij vlot. Het aantreden van gelegenheidsspelverdeelster Ruth werd na enkele jaren non-actief goed gesmaakt door zowel speelsters, supporters als bestuur.

 

In de 2de beurt werd er wat geschoven met posities waardoor niet iedereen direct zijn draai vond en we de set bijgevolg aan de bezoekers moesten laten.

 

Set 3 schoot Izegem direct uit de startblokken en via zware opslagdruk konden we meteen een veilige voorsprong uitbouwen, waardoor setwinst niet meer in gevaar kwam. Uitslag 2-1. Een opsteker voor de hoofdwedstrijd.

 

Door de voorbereidende analyse bleek dat Beveren-Leie één van de sterkere ploegen is uit de reeks. Ze werden dan ook niet onderschat. In set 1 zagen we twee ploegen die duidelijk aan elkaar gewaagd waren. Het was echter Izegem die een kleine voorsprong kon uitbouwen naar het einde van de set. Sterspeelster Kim Fong Toi, kon degelijk afgestopt worden maar Beveren-Leie maakte iets teveel foutjes op de tegenaanval waardoor de set met 25-21 cijfers naar de thuisploeg ging.

 

Set 2 kunnen we vergelijken met set 1. Izegem kwam echter in de beginfase wel 0-6 achter door receptiefouten. Izegem vocht terug en kwam bij 19-16, drie punten los. Meerdere opslagmissers, enkele receptiefouten op de services van Irene Chanterie (#3) en Marie Vandenborre (#6) , plus een aantal missers op onze eigen tegenaanval zorgden er echter voor dat Beveren-Leie zich terug in de wedstrijd knokte en de set met 22-25 cijfers binnenhaalde. Tussenstand 1-1 en alles viel te herdoen.

 

Set 3 startte opnieuw desastreus voor Izegem en Beveren-Leie kon hun powerspel met Kim Fong Toi opleggen. Bij momenten lukte er niets meer bij de Izegemse dames en zo werden er noodgedwongen enkele vervangingen doorgevoerd. Telkens Izegem wilde aansluiten werden er enkele opslagmissers genoteerd waardoor we het Beveren-Leie veel te gemakkelijk maakten. De set ging dan ook verloren met 20-25.

 

Izegem moest dus de schade herstellen en proberen toch minstens een punt thuis te houden. De stress nam teveel toe bij de Izegemse dames en hierdoor verwaterde het spel volledig. Vervangingen drongen zich opnieuw op en via de opslagen van Isabelle konden we nog even dreigen maar Beveren-Leie liet zich niet meer van hun stuk brengen en stelde set- en matchwinst veilig bij opnieuw 20-25.

 

Voor het eerst dit seizoen laat Izegem (thuis) punten liggen en dit kwam bij sommigen van de ploeg redelijk hard aan. Als coach had ik een dubbelgevoel. Deze match kende afgaand op de kwaliteiten van onze speelsters geen correcte uitslag. Hadden we ons niveau van de eerste set aangehouden dan werd Beveren-Leie weggespeeld en haalden we zeker een punt (of twee, drie) thuis. Teveel opslagmissers en persoonlijke fouten deden ons echter de das om. Het voordeel is wel dat we de wedstrijd uit handen hebben gegeven door eigen fouten, niet doordat Beveren-Leie zoveel sterker was. In dat opzicht is er wel degelijk een lichtpunt en kunnen we eruit leren.

 

Beveren-Leie neemt nu de koppositie over in het klassement maar heeft reeds een wedstrijd meer gespeeld en heeft bijkomend reeds punten laten liggen tegen Ingelmunster en Zwevezele waar wij tegen eerst-genoemde wel de bolle buit haalden. Met één verloren wedstrijd is er zeker geen ramp gebeurd en door dit resultaat zijn we meteen ook 

verlost van de druk dat we “leider” zijn en moeten blijven. Laat die eer van leider zijn nu maar toekomen tot Beveren-Leie, Deerlijk of Zwevezele. Het is nu aan hen om hiermee om te gaan en ik ben er van overtuigd dat andere ploegen uit de reeks met plezier één van deze 3 topploegen zullen bekampen.In deze reeks kan elke ploeg punten afsnoepen van elkaar. De vorm van de dag zal bepalen wie met de punten gaat lopen. Dit weekend was het Beveren-Leie die aan het langste eind trok maar dit niveau kunnen ze onmogelijk een volledig seizoen volhouden. Ook Zwevezele, Deerlijk en Ruiselede zullen nog moeten afrekenen met moeilijke wedstrijden. Dit is voor alle vier de boven-genoemde ploegen reeds gebleken uit hun eerdere partijen.

 

Izegem moet zich concentreren op hun eigen spel en de goede sfeer niet teniet te laten gaan door één uitschuiver die totaal geen gevolg heeft op het verdere verloop van competitie.Een individuele en/of collectieve slechte prestatie kan altijd eens voorkomen en moet ook eens (kunnen) gebeuren. Bij een mindere individuele prestatie mag dit echter niet geuit of uitgestraald worden naar de andere speelsters. Aanvaard het gewoon dat je die wedstrijd “minder” speelt en trek er voor jezelf je conclusies uit, werk eraan zodat dit de volgende keer niet meer voorvalt. Ons motto is “One Team” dus moet dit dan ook op en naast het veld getoond worden. “Basisspeler” of “invaller”, … iedereen is gelijk binnenin het team en verdient evenveel respect en ondersteuning. Iedereen weet voor zichzelf wat hiermee bedoeld wordt …

 

De komende 4 à 5 weken worden belangrijk punten uitgedeeld voor het klassement. Terug knokken met een klinkend resultaat volgende week uit en tegen Avelgem is de enigste remedie om deze wedstrijd door te spoelen. Avelgem is eveneens een ploeg dit niet onderschat mag worden. Telkens kunnen ze reeds spannende setstanden voorleggen. Zwevezele, Ruiselede en Deerlijk kunnen hiervan meespreken. Opnieuw een wedstrijd dus om op de toppen van onze tenen te spelen.

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames terug naar die overwinning !!!

 

Volgende wedstrijd: 

Kerdavo Avelgem vs Izegems Volley Team 

22 november 2015 

Doorniksesteenweg 226 

8580 Avelgem

 

Beloftenwedstrijd om 13u30

Hoofdwedstrijd om 15u00

24-10-'15: Damesvolley Waregem B - IVT: 0-3

Derde uitwedstrijd op rij voor Izegem die ditmaal Waregem moest bekampen. Waregem had in zijn eerste 2 wedstrijden steeds een set kunnen winnen en zorgde telkenmaal voor spannende setstanden. Ook tegen Ingelmunster kwam het 2-0 voor maar liet het de zege thuis nog liggen door de laatste set met 11-15 te verliezen. Izegem was dus gewaarschuwd dat het hier niet met de vingers in de neus zou komen  

winnen.

 

De beloftenwedstrijd gaf hiervan al een voorsmaakje. Bij de opwarming geraakte Lien geblesseerd aan haar rechterenkel en bezoekje aan spoed Izegem kon niet vermeden worden. Gelukkig konden we rekenen op T2 (Jessica) die haar netjes afgezet heeft. Uit de foto’s blijkt dat de ligamenten enkel zwaar verrokken zijn. Een gipsverband werd haar dus  

gespaard. Spoedig herstel Lien !!!

 

Bij aanvang was Izegem totaal niet bij de les en stuitte zich stuk op de verdediging van Waregem. Hun libero nam hierbij het voortouw en zorgde praktisch in haar eentje ervoor dat Waregem al vlot 2-0 in sets voorstond. Al moet gezegd worden dat de jeugdige scheidrechters geen oog hadden voor de Waregemse net- en toetsfouten. Ook mocht de bal 

bij momenten 4 keer gespeeld worden ??? Protest hierop was tevergeefs, tot groot jolijt van de Waregemse libero, die nog even alle aandacht voor zich moest hebben. Er werden wat richtlijnen meegeven en Izegem drukte in de laatste set even door waarmee we toch een punt mee naar huis brachten. (2-1)

 

Starten voor Izegem: Laura, Emmely, Sharon, Janna, Inge, Julie en Bieke.

Bij aanvang van de hoofdmatch noteerden we dat de Waregemse libero, uitgespeeld werd als receptie-hoek. Tactische richtlijnen werden onmiddellijk gewijzigd en Izegem begon gemotiveerd aan de partij maar miste helaas een reeks opslagen op rij waardoor Waregem als eerste de 1ste TTO indook bij 8-6. Izegem kwam aanpikken bij 11-12 en ging de 2de TTO in bij 14-16. Vanaf dan werd er aan beide zijden steeds afgewerkt via de side-out. Izegem kreeg bij 23-24 een 1ste setbal maar verzilverde deze niet. (24-24) Janna werd vooraan gewisseld door Rani en Emmely
achteraan door Fauve. Rani zorgde met twee rake aanvallen dat de eerste set naar IVT ging. (24-26).

 

Izegem moest dus een tandje bijsteken in set twee en de domme missers uit hun spel halen. De Waregemse receptie-hoek speelster was sinds de beloftenwedstrijd bezig met een persoonlijk mentale oorlog met de Izegemse coach en dat leidde haar duidelijk af van haar wedstrijd. De Izegemse dames trokken zich het kat en muisspel duidelijk niet aan en legden een waar spektakel voor de dag. Recepties werden perfect gebracht en Laura kon alle posities aanspelen. Izegem dook de 1ste TTO in bij 4-8. Vanaf dan stond er geen maat meer op de ploeg en alles werd loepzuiver afgewerkt. (9-19) Via de side-out speelde Izegem de tweede 

set rustig uit. (11-25)

 

Intermezzo van onze "drum-man" Glen die het Izegemse supporters-legioen met passie aanvuurde met zijn ritmisch slagwerk. De Izegemse dames waren er verrukt op en dat lieten ze merken in hun capaciteiten op het veld. In geen tijd rukte Izegem op naar 5-14. De blamage werd echter compleet voor Waregem, wanneer Izegem begon met applauswissels bij 6-18. Ook de wisselspeelsters Emma, Rani en Fauve deden hun duit in het zakje en beëindigden de derde set met zware 8-25 cijfers. 

 

Prima en volwassen wedstrijd van de Izegemse dames die zich duidelijk in hun nopjes voelden op Waregemse bodem. We mogen spreken van een collectieve, sterke prestatie waarbij de leidersplaats met 12 op 12 als beloning geldt. Izegem heeft nu 3 weken tijd om zich voor te bereiden op de clash thuis tegen Beveren-Leie. Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen aub !!!

 

Izegems Volley Team vs VBC Beveren-Leie

14 november 2015

Sporthal De Krekel – Heilig Hartstraat 15 – 8870 Izegem

 

Reservenwedstrijd om 18u00

Hoofdwedstrijd om 19u30

 

RANDNIEUWS :

Voor de liefhebbers, … T/C Robin speelt met zijn bescheiden ploegje VOLLIC (Lichtervelde) een inhaalwedstrijd tegen Ooigem. Wie zin heeft mag altijd komen supporteren op vrijdag 30 oktober 2015 om 20u30 in de sporthal van Lichtervelde.

17-10-'15: Davoz Zwevegem C - IVT: 1-3

Bij de tweede uitwedstrijd van dit seizoen moest Izegem ditmaal richting Zwevegem. Met de wedstrijd van vorig seizoen in het achterhoofd wisten we dat Davoz beschikte over een jeugdige ploeg met grote winnaarsmentaliteit, die nooit opgeeft.

 

Door een constante opslagdruk te creëren in de beloftenwedstrijd kwam Izegem nooit in de problemen en daardoor werd gemakkelijk gewonnen met 0-3.

 

Voor de hoofdwedstrijd konden we rekenen op alle speelsters en konden bijgevolg op ons sterkst aantreden. Ook was het de debuutmatch van ons nieuwe T2 – Jessica Delva. Jessica zal dit seizoen de scouting voor haar rekening nemen.

 

Bij aanvang werd de keuze gemaakt om te roteren met de receptie- hoek speelsters en zo kwam Emmely in plaats van kapitein Inge.

 

Izegem vatte de wedstrijd geconcentreerd aan met Laura, Fauve, Sharon, Janna, Emmely en Julie. Er werd meteen druk gezet via de opslagen van Laura en Emmely. Ook Janna scoorde vlot haar puntjes in de hoofdaanval en het jeugdige Davoz kon hier niet echt veel tegen beginnen. Zwevegem maakte dan ook vooral hun punten uit de missers van Izegem bij de side-out. (15-25)

 

Set twee kende een identiek spelbeeld als de eerste set, waarin Fauve een beslissende rol speelde. Vanaf de opslaglijn vuurde ze enkele enorm strakke services af die telkenmaal de netrand raakten en nipt overvielen. “Gelukspuntjes …” maar uiteindelijk tellen ze wel. Via enkele knappe verdedigingen en dito side-outs kwam Izegem nooit meer in de problemen en werd Davoz op een 0-2 achterstand geplaatst. (14-25)

 

IVTop rozen en dus werd er gekozen om Laura (en haar polsje) wat rust te gunnen en met Ine te starten op de setterpositie. Ook Sharon ruilde de middenstek voor Isabelle en Inge switchte met Emmely. De set ging gelijk op tot 11-10 maar vanaf dan begon de receptiemotor te sputteren, waardoor Janna niet meer aangespeeld kon worden en de ballen bij momenten simpel over getoetst moesten worden. Individuele fouten zorgen voor een 18-13 voorsprong voor Davoz. De basis bij de eerste tijdsverdediging werd niet verzorgd en er volgden teveel dekkingsfouten op onze tegenaanval. Wanneer er dan ook nog eens gemist werd vanaf de opslaglijn dan gaat de set natuurlijk al snel verloren (25-15).

 

Izegem was op z’n plaats gezet en dat was nodig want de mentaliteit van “we staan hier 0-2 voor en er kan ons niets meer gebeuren“ sloop maar al te veel in de rangen. De ploeg werd herzet om orde op zaken te stellen. Janna ruilde de opposite voor Rani en ook Laura kwam terug aan de pas. Emmely en Inge vulden de receptie-hoek posities en de middenspeelsters Jullie en Sharon mochten ook nog eens opdraven. Izegem had blijkbaar de boodschap begrepen en startte furieus aan set 4. Met een 1-8 voorsprong via de opslagen van Laura gingen we dan ook de eerste TTO in. Izegem stoomde door en alle posities werden vlot aangespeeld. De recepties kwamen opnieuw en Laura speelde vanuit een zetel. Ook de pipe-aanvallen van Emmely en Inge rendeerden en bij de tweede TTO stond Izegem 9-16 voor. Sharon werd nog vervangen door Emma, die nog een sterke invalbeurt liet noteren. Hoog tijd om de klus af te maken en via enkele mooie aanvallen van Rani en de ingevallen Emma rondde Izegem af met 14-25. (1-3)

 

Leuke 3-punter die Izegem meeneemt uit Zwevegem en bijgevolg de leidersplaats behoudt. Blijven werken aan de recepties en het hoofd erbij houden, ook bij een voorsprong zijn de lessen die we getrokken hebben uit deze partij.

 

Volgende week zaterdag maakt Izegem z’n derde verplaatsing richting Waregem. Supporters op post met de trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen aub !!!

 

Damesvolley Waregem vs Izegems Volley Team 

24 oktober  2015 - Sporthal De Treffer - Meersstraat 5 – Waregem

 

Reservenwedstrijd om 13u00 

Hoofdwedstrijd om 14u30

10-10-'15: Divo Ingelmunster B - IVT: 1-3

Na een lange tussenstop van twee weken waarbij Izegem oefende tegen oa Vosta Staden (2de prov), Lichtervelde (3de provinciale), Deerlijk (4de provinciale) en Heuvelland (4de provinciale) moesten we dit weekend de verplaatsing maken naar Ingelmunster. 

 

De tweede wedstrijd van de nieuwe competitie waarbij de beloften 2-1 verloren door enkele scheidsrechterlijke beslissingen. De toon werd meteen gezet voor de hoofdmatch. Izegem moest voor de hoofdmatch Sharon (Schlagerfestival), Lien (Trouwfeest) en Isabelle (Eindwerk) missen.

 

De hoofdmatch beloofde pittig te worden doordat Ingelmunster, reeds in de voorbereiding de 1ste plaats van hun eigen tornooi (en de bijhorende wedstrijdbal) moest afstaan aan Izegem. Het turbulente einde van de beloften (15-13) was een voorsmaakje.

 

In de eerste set nam IVT de bovenhand van Ingelmunster en was in alle compartimenten beter. Het enige nadeel was dat IVT, 1 op 2 missers liet optekenen per rotatie aan de opslaglijn. Zo gaven we de punten letterlijk weg aan Ingelmunster … Naar het einde van de set stond Izegem 20-24 voor. Laura was op dat moment voorspeelster waardoor een dubbele wissel werd uitgevoerd en we zo met 3 aanvallers vooraan kwamen. Plots tekenden we de ene receptiefout na de andere op waardoor de stand plots 25-24. Izegem bleef kalm en werkte de eerste setbal van Ingelmunster weg. 25-25. Opnieuw kon Ingemunster tegen scoren 26-25 maar Izegem had duidelijk de zenuwen onder  controle en maakte via Laura aan de opslaglijn de set uit. 26-28.

 

De eerste set werd overbodig spannend door de vele receptiefouten en dit moest beter. IVT toonde dan ook wat het in z’n mars had en de set werd vakkundig en in stijl uitgespeeld via de ingevallen Emmely in de hoofdaanval en Ine, als setter (22-25). Tussenstand, 0-2 in het voordeel van Izegem.

 

De derde set beloofde andere koek te worden want Ingelmunster liep al snel 8-1 uit via de opslaglijn. Opnieuw hadden we onze recepties dus niet onder controle. Bieke liet nog optekenen dat het allemaal wel in orde ging komen en bijna had ze nog gelijk want Izegem versierde bij 23-24 een eerste matchbal.  

Jammergenoeg miste Fauve haar plaatsbal op positie vier waardoor de stand in evenwicht kwam bij 24-24. Drie receptiefouten (tekenend voor de 3de set) op rij zorgen voor de aansluitingsset voor Ingelmunster. 1-2

 

De speelsters maakten de belofte om receptioneel een tandje bij te zetten in set 4 maar dit beloofde geen sinecure te worden. Zoals de vorige set kwam Izegem 4-0 (!!!) achter. Ontoelaatbaar en dus moest er naar een time-out gegrepen worden. Er werd de speelsters duidelijk gemaakt dat we ofwel konden spelen voor de 3 punten of voor een 2-2 tussenstand. Ondertussen had ook de eerste ploeg van Ingelmunster hun partij beëindigd en dus kwamen ze samen met hun aanhang massaal supporteren waardoor het een heksenketel werd in de sporthal. Een tie-break werd dus beter vermeden en dit werd door de speelsters goed begrepen. Bij ploegen losten elkaar naar het einde van de 4de set geen punt totdat ons duivels receptiebeest weer toesloeg. (23-20). Emmely zorgde voor de side-out 23-21, waardoor Julie naar de opslaglijn kon stappen. Ingelmunster stond op dat moment met hun zwakste aanvalslinie en dat zullen ze geweten hebben. Julie vuurde namelijk 4 loepzuivere (opslag) raketten af waardoor geen enkele aanval bij Ingelmunster deftig kon opgebouwd worden. Izegem in een zetel en via ons blok, de perfecte afwerking via de side-out en wat meeval door receptiemissers bij DIVO zorgden voor een complete anti-climax voor de thuisploeg en hun massa supporters. 23-25 !!!

 

De eerste derby werd dus met 1-3 winst afgesloten door het Izegems Volley Team die uitstekend weerwerk bood en telkens van een achterstand kon terugkeren. De ploeg heeft echter nog veel (receptie)werk voor de boeg want dit zal niet telkens goedgemaakt kunnen worden. Positieve ingesteldheid door ALLE speelsters (incl. “reserven”), vertrouwen en één ploeg vormen zal het verloop van dit seizoen bepalen. Denk eraan dames … ‘NO TEAM – NO GLORY’

 

Volgende week zaterdag maakt Izegem de verplaatsing naar Zwevegem.  

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen aub !!!

 

DAVOZ Zwevegem vs Izegems Volley Team 

17 oktober  - Bekaertsportcentrum – Bekaertstraat 4 – 8550 Zwevegem

 

Reservenwedstrijd om 14u00 

Hoofdwedstrijd om 15u30

19-09-'15: IVT - DV Hern. Wielsbeke: 3-1

Eerste wedstrijd van de nieuwe competitie waarbij Izegem, Wielsbeke thuis ontving en ook voor de eerste keer voltallig kon aantreden. Er werd dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de ploegfoto voor het nieuwe seizoen te maken.

 

De reservenmatch werd vlot gewonnen met 3-0 met een sterke Fauve die alles scoorde wat ze aanraakte. Ook konden de supporters het debuut van Lien(neke) zien, die dit na 5 jaar stil te liggen zeker niet slecht deed.

 

De fouten en communicatiepuntjes van de wedstrijd tegen Lendelede werden gedurende de training deze week overlopen en bijgesteld. Sharon verzwikte donderdagavond haar enkel en werd uit voorzorg gespaard. Ook Fauve die een dijk van een reservenmatch speelde maar helaas niet kwam trainen door Barcelona perikelen startte op de bank.

 

Dhr. Freddy Verhaeghe, scheidsrechter van dienst stuurde zijn kat waardoor onze clubpresident José (Mourinho) Bruyneel, de fluit ter harte nam en de stoel met veel bravoure besteeg.  Izegem vatte de wedstrijd aan met Laura, Emmely, Emma, Janna, Inge en Julie in de basis.

 

Al snel werd duidelijk dat de eerste set geen makkie ging worden. Een totaal ander (jeudig) Wielsbeke stelde Izegem meteen onder servicedruk. Recepties werden niet tot bij Laura gebracht waardoor we ons middencompartiment nauwelijks konden aanspelen. Alles moest dus naar de hoeken waarbij Emmely, Inge en Janna maar moeilijk konden scoren. De te softe aanvallen werden met gemak gerecupereerd door Wielsbeke en keihard in de tegenaanval afgemaakt. Izegem werd voor een onoverbrugbare kloof gesteld en moest de openingsset aan Wielsbeke laten. (20-25)

 

Het was duidelijk dat Izegem, het in de tweede set over een totaal andere boeg moest gooien om nog een kans te maken op de 3 punten. Er werd dan ook gesleuteld aan de opstelling waarbij Fauve in de plaats kwam van Emmely, Rani wisselde met Janna en Sharon  nam (ondanks de enkelblessure) verruilde de middenstek met Emma. Bedoeling was meer power in het spelbeeld te brengen dan dat er de eerste set getoond werd en dat rendeerde. Izegem begon steeds beter te spelen en trok zich punt per punt op aan de goeie acties. De kloof werd definitief gemaakt met Sharon aan de opslaglijn. (25-12)

 

De bordjes in evenwicht en Izegem besefte dat ze dit Wielsbeke de baas konden indien het hoofd erbij werd gehouden. Zelfde opstelling in set 3 als bij set 2 en dit bleek geen toevalstreffer te zijn. Opnieuw werd Wielsbeke onder druk gezet en wederom Sharon zorgde vanaf de opslaglijn voor een kloof. Door enkele missers in receptie, milderde Wielsbeke nog tot 24-20 maar Izegem kwam nooit echt in gevaar en via een opslagmisser werd de derde set binnengehaald met 25-20.

 

In de vierde set moest Izegem enkel de lijn doortrekken en het deed ook wat van hen verwacht werd. Wielsbeke, wat aangeslagen door het verlies van de 2de en 3de set, vond geen kracht meer om terug te slaan. Rani werd halverwege geteisterd door rugpijn waardoor Emmely haar plaats innam op de opposite. Emmely revancheerde zich voor de mindere eerste set en stelde dan ook orde op zaken met enkele prima aanvallen, dito recepties en verdedigingswerk. Ook vanaf de opslaglijn vuurde ze samen met Sharon enkele kruisraketten richting Wielsbeke. Izegem stelde de wedstrijd uit met 25-19.

 

3-1 winst maar het kan nog steeds beter. Positieve ingesteldheid, vertrouwen en één ploeg vormen zal het verloop van dit seizoen bepalen. 

Volgende week is er geen speeldag maar Izegem spart op vrijdag (20u30 – 22u30) wel tegen 2de provinciale Vosta Staden en zaterdag is er vanaf 15u30, het kruistornooi met Deerlijk, Lichtervelde en Heuvelland.

 

Volgende officiële wedstrijd. Zie hieronder.

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, toeters en bellen aub !!!

 

DIVO Ingelmunster vs Izegems Volley Team

10 oktober - Sporthal Ingelmunster – Bollewerpstraat 29A

 

Reservenwedstrijd om 18u00

Hoofdwedstrijd om 19u30

12-09-'15: Optima Ledelede B - IVT (beker): 3-1

Een turbulente aanloop (van VEEL heen en weer rijden in de driehoek Gits / Izegem / Lendelede) naar het bekertreffen met Lendelede bepaalde toch een beetje de voorbereiding op deze toch wel voor beide ploegen, speciale wedstrijd. Izegem miste met Janna en Rani, haar beide opposites en ook Emma’s opslagwapen konden we ditmaal niet gebruiken.

 

Om iedereen een kans tot spelen te geven werd er gestart in een onuitgegeven 

basisopstelling met Ine als setter, Isabelle in het middencompartiment en Julie als opposite.

 

IVT ging in de eerste set goed mee tot halverwege maar dan zorgden slordigheden en rechtstreekse missers voor een onoverbrugbare kloof. (25-17)

 

De aanvalspatronen voor IVT werden nogmaals duidelijk gemaakt tijdens de kampwissel aan de groep en dat zorgde meteen voor resultaat. IVT liet Lendelede geen seconde in de set komen en via enkele knappe verdedigingen en dito aanvalswerk werd de set makkelijk uitgespeeld. (20-25) 1-1 tussenstand en alles was te herdoen want we zagen twee verschillende IVT’s.

 

Set 3 werd een nek aan nek race en beide ploegen losten elkaar voor geen punt. Bij een 20-20 stand zorgen 5 rechtstreekse fouten van IVT voor tweede deelwinst voor Lendelede. Jammer, want IVT had geknokt om deze set binnen te halen. Spijtige en vooral domme missers waarbij geen afspraken gemaakt werden zorgden ervoor dat Izegem deze set aan Lendelede moest laten, hoewel ze er eigenlijk wel recht op hadden. (25-20)

 

Set 4 was een maat voor niets voor Izegem, waarbij er duidelijk in het hoofd iets geknakt was. Inspiratieloos werd er partij gegeven aan Lendelede dat ontketend was. Er werd niet meer bewogen en de missers stapelden zich bijgevolg vanzelf op.  Op enkele fases na was dit een set om heel snel te vergeten. (25-17)

 

Het was een wedstrijd waarbij er heel wat mogelijkheden waren om door te gaan naar de volgende ronde. In tegenstelling tot verleden week tegen Oostende werd er zomaar wat recreatief gevolleybald. Er zat geen lijn in en instructies werden maar half tot niet gevolgd. 

 

Volgende week tegen Wielsbeke moet dit veranderen want enkel door inzet, concentratie en read and react volleybal te spelen kan je een wedstrijd winnend afsluiten. Hopelijk kan het team dan opnieuw rekenen om de grote supporterskern die dit weekend naar Lendelede afzakte en duimen dat onze mascotte (Ian) niet opnieuw buikkrampen heeft want het was nogal ‘stillekes’ op den trom … 

 

Eventjes een voorbeeldje onder volgende link …  

https://www.youtube.com/watch?v=fmaXGrt8XFc

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, toeters en bellen aub !!!

 

Izegems Volley Team vs DV Hernieuwenburg Wielsbeke B 

19 september  - Sporthal De Krekel, Izegem

 

Reservenwedstrijd om 18u00

Hoofdwedstrijd om 19u30

05-09-'15: IVT - H. Oostende D (beker): 3-2

Eerste officiële wedstrijd voor het nieuwe Izegem dat in het tussenseizoen opnieuw 4 speelsters zag vertrekken. De kern werd aangevuld met een nieuwe spelverdeelster die overkwam van VT Lichtervelde. Welkom Ine Strobbe !!

 

Set 1 begon voor Izegem zoals verwacht. Een storm van jeugdig geweld bij Oostende die zich wilden bewijzen en de wedstrijd snel in een beslissende plooi wilden laten vallen. De receptie draaide niet bij IVT en teveel rechtstreekse missers in de defensielijn zorgde al snel voor 1-8 in het voordeel van Oostende. Alles lukte bij Oostende en een sterke Kayleigh Decerf zorgde ervoor dat Oostende nooit in gevaar kwam en de eerste set binnenhaalde. IVT kon de schade nog beperken en haalde uiteindelijk nog 20 ptn. (20-25)

 

Na de eerste set werden de verdedigingspatronen van Oostende duidelijk en dat was voor IVT het kantelmoment om daarvan gebruik te maken. Oostende wist opeens van geen hout meer pijlen te maken en diesel Inge begon eindelijk warm te draaien. Haar gerichte aanvallen werden telkens gescoord en ook Sharon en Laura haalden uit vanaf de servicelijn. De verdediging en receptie onder leiding van Bieke haalde ook een beter rendement waardoor IVT makkelijk set 2 binnenhaalde en de bordjes opnieuw gelijk stonden. (25-18)

 

IVT besefte dat ze wel degelijk kans maakten om deze wedstrijd te winnen en het geloof in eigen kunnen steeg. Dit werd snel duidelijk in set 3 waarbij Izegem telkens op voorsprong bleef maar echter door enkele persoonlijke fouten, Oostende voorbij zag glippen en nipt de set uit handen moest geven. Jammer want dit was waarschijnlijk de doodsteek geweest voor Oostende. (23-25)

 

IVT putte kracht uit hun goede prestatie van de 2de en 3de set en ging op hun elan door. Opnieuw werd Oostende weggeblazen en met een hele mooie opslagreeks van zowel Inge, Laura, Sharon en superinvaller Emma werd de harde setstand van 25-16 vastgezet.

 

Het vertrouwen van de dames kon nu niet meer stuk en het jeugdig Oostende zakte als een slappe zeemeeuw in elkaar. IVT draaide van speelhelft met een 8-1 voorsprong.

Deze werd niet meer uit handen geven en IVT klaarde de klus in set 5 met een duidelijke 15-4. (3-2)

 

Feest bij de speelsters en supporters die hun eigen biervoorraadje met de glimlach uit de koffer toverden en buiten voor een gezellig feestje zorgden. Ook de trainer was tevreden dat de tactische richtlijnen perfect opgevolgd werden en er zo vanuit een verloren situatie terug geknokt kon worden om uiteindelijk in winst te eindigen.

 

Volgende week staat het tweede bekertreffen op het programma en dit tegen niemand minder dan VT OPTIMA Lendelede.

 

Pittig detail is dat we in extremis Emmely George hebben kunnen transfereren naar IVT, al deed Lendelede er alles aan om deze transfer te vertragen. 

Hopelijk kan Emmely (hetzij op de bank of op het veld) voor dat ietsje extra zorgen om zaterdag as. om 17u00, Lendelede het vuur aan de schenen te leggen.

 

Alleszins welcome back Emmely bij de ploeg van je hart en wie weet kunnen we dit seizoen met IVT ook de overstap naar 3° maken ??

 

Supporters op post met den trommel aub !!!

 

VT OPTIMA Lendelede vs Izegems Volley Team 

12 september om 17u00

Sporthal Stueren Ambacht te Lendelede

28-08-'15: Tornooi Ingelmunster

Wedstrijd 1: VLAMVO (Vlamertinge) – IVT Izegem

 

Door de afwezigheden van Julie en Sharon, was het een beetje schuiven en improviseren met de aanwezige speelsters op diverse posities.

 

Tegen een erg jeugdig en talentvol VLAMVO kon IVT tot halverwege gelijk tred houden. Daarna begon de foutenlast in receptie op te treden waardoor we teveel punten rechtstreeks weggaven en de kloof onoverbrugbaar werd. 11-25.

 

In de tweede set een ietwat zelfde verhaal, met dat verschil dat IVT (met dezelfde basis) terugvocht en tot op 3 punten naderde van VLAMO. Door een opslagmisser werd de set beëindigd met 22-25.

2-0 verlies maar gezien de individuele prestaties van sommige speelsters was dit een terechte uitslag.

 

Wedstrijd 2: PERVOL (Ruiselede) – IVT Izegem

 

Bij aanvang werden de speelsters ditmaal op hun vertrouwde posities gedropt en dit resulteerde direct in een beter collectief geheel. De recepties kwamen beter tot bij de spelverdelers, waardoor de side-out vlotter gescoord werd. Pervol kon nooit echt het verschil maken waardoor beide sets relatief vlot gewonnen werden. (0-2)

 

Wedstrijd 3: Kuurne – IVT Izegem

 

Al bij de opwarming werd duidelijk dat dit Kuurne geen partij zou zijn voor Izegem. Ondertussen was Sharon ook komen aansluiten bij de groep.

 

Van het begin greep IVT, Kuurne bij de keel en via gerichte opslagen en enkele fraaie combinaties in de aanval werd Kuurne weggeblazen. Te onervaren speelsters zorgden voor een heel warrige opbouw bij Kuurne.

 

In set 2 was dit min of meer hetzelfde verhaal en aangezien iedere set naar een tijdslimiet van 20min werd gespeeld kon IVT eens “los” gaan. Na het fluitsignaal konden we dan ook een setstand noteren van 12-38. (0-2)

 

Tot zover de poulewedstrijden. Na een korte pauze werden de kruisfinales gespeeld volgens de rankschikking van beide poules. Daaruit bleek dat VLAMVO in de poules 2-0 verloren had van tornooiorganisator DIVO Ingelmunster waardoor IVT Izegem als eerste eindigde in haar poule. IVT Izegem mocht dus de finale spelen op het hoofdplein, grenzend aan de cafetaria tegen thuisploeg DIVO Ingelmunster.

 

Wedstrijd 4 : DIVO Ingelmunster – IVT Izegem

 

Iedere speelster was razend enthousiast dat ze eindelijk eens “ een prijs “ konden winnen, waardoor de motivatie intens steeg. Ook bij DIVO stond er wat op het spel want uiteindelijk wil iedere tornooiorganisatie toch z’n eigen tornooi winnen.

 

Set 1 begon in het voordeel van Izegem. Met enkele opnieuw gerichte opslagen werd de receptie van DIVO ontregeld waardoor ze de meeste van hun aanval ‘free’ moesten overspelen. Door te opteren voor een snelle opbouw in Complex 2 werden ook de gaatjes gevonden in hun verdediging. DIVO kende dan ook de pech om halverwege de eerste set een speelster te zien uitvallen met een enkelblessure maar de kloof was reeds te groot om te kunnen stellen dat DIVO nog kans maakte op een remonte. 15-25

 

Set 2 begon gelijk opgaand. DIVO was geprikkeld door het eerste setverlies waardoor ze iets agressiever op het plein kwamen. IVT was echter collectief sterker en DIVO was nooit in de mogelijkheid om in set 2 op voorsprong te komen. Telkens werd een kloof van +/- 5 punten behouden. Naar het einde van de set hadden we een klein dipje waardoor er we vlucht moesten zoeken in onze time-outs (om tijd te rekken), aangezien de wedstrijd opnieuw naar de tijdslimiet van 20min werd gespeeld. Op het einde werd ook een spelverdeler wissel uitgevoerd waardoor we telkens met drie aanvallers vooraan kwamen. De invallers vervulden hun taak prima, waardoor de scorende lijn werd doorgetrokken en IVT met een tweede deelwinst de wedstrijd afsloot. (0-2). 

Eerste tornooi winst voor Izegem die dit met uitzondering van de wedstrijd tegen VLAMO wel verdiende. Toekomst conclusies moeten we hier niet uit trekken want de tegenstand in de competitie zal van een totaal ander niveau zijn. Voetjes op de grond en blijven werken om tijdens de competitie mooi volleybal te kunnen tonen aan de sponsors, het bestuur, ouders, supporters, vriendjes en sympathisanten. 

 

Aanstaande vrijdag 4 september speelt IVT om 20u nog een oefenpot in en tegen VT Lichtervelde uit 3° provinciale.

locatie Sporthal: Zandstraat 15 – 8810 Lichtervelde

 

Deze oefenmatch zal een waarde-meter zijn om op zaterdag 5 september, Hermes Oostende thuis partij te geven voor de 2° voorronde van de beker-competitie. Indien IVT deze wedstrijd wint spelen ze in de 1° voorronde in en tegen Optima Lendelede.

 

Daarna start op 19 september de competitie met een thuiswedstrijd tegen DV Hernieuwenburg Wielsbeke.