Wedstrijdverslagen: seizoen 2015-2016

Kadetten regionaal C

24-01-'16: Torhout- Kadetten: 2-3

De IVT'tjes stonden deze zondagmorgen klaar op een drukke parking aan het zwembad om richting de leider in de reeks te vertrekken. Na twee mindere prestaties met een heel zwakke wedstrijd op Ingelmunster, en verlies van het voorlaatste Tielt hadden deze jongedames wel wat goed te maken maar van eventuele winst durfde niemand spreken of dromen. Silke werd wel heel enthousiast bij het horen van de nieuwste K3 liedjes!

 

Tijdens de opwarming zagen we een indrukwekkend VKT aan het werk, die meisjes waren technisch écht heel sterk. De moed zonk sommige IVT'ers al een beetje in de schoenen.

 

Toch werd er héél sterk gestart aan de wedstrijd. IVT ging voor iedere bal en er werden geen gemakkelijke punten weg gegeven aan de Torhoutse Ladies. IVT verloor de eerste set met relatief zware cijfers maar kreeg toch een waar applaus omdat ze strijdend ten onder waren gegaan. Tegen de heel hoge opslagdruk van Torhout vonden ze nog geen direct antwoord maar toch werd gevochten voor iedere bal. Totaal anders dan bvb de wedstrijd op Ingelmunster waar DIVO zelfs geen moeite moest doen om te scoren, wij deden dat wel voor hen. Dus een partij op een heel hoog niveau waarbij Torhout de eerste set pakte met 25-14.

 

Onder luide aanmoedigingen van de meegereisde IVT supporters (wat galmen die Torhoutse banken toch lekker luid als je er op stampt) werden onze meisjes aangemoedigd er nog meer voor te gaan. Dat deden ze ook, en wat eigenlijk niemand echt voor mogelijk hield gebeurde, we hielden goed stand in de set en kwamen zelfs licht op voorsprong. Er kwam twijfel in het Torhoutse spel en vooral op de opslaglijn liet de thuisploeg het compleet afweten zodat wij gemakkelijk de side-out konden blijven spelen. De foutenlast bij IVT was minimaal, Hanne L, Davina  en Tatjana brachten de ballen mooi in receptie en verdediging terwijl Emilia meermaals aan het kanon stond met een mooie aanval. Toen ook Silke blokkerend haar duit in het zakje deed en het enthousiasme en het geloof in eigen kunnen echt in de ploeg kwam, was VKT al vlug een vogel voor de kat. IVT pakte de tweede set met duidelijke 18-25 cijfers!

 

Set drie werd opnieuw gestart met Hanne V ipv Silke en Hanne V hield deze keer wel goed stand in receptie. Jana verdeelde bij momenten mooi het spel en het werd een échte thriller. Jammer genoeg werd de set verloren met 23-25 maar opnieuw na het beste volleybal dat IVT al liet zien dit seizoen!

 

De vierde set kon IVT weer beginnen aan de goede kant van de zaal (de meegereisde supporters zullen wel weten wat we hiermee willen bedoelen). En de thriller zette zich voort. Davina, Hanne L, Hanne V, Silke, Tatjana, Emilia en Jana bleven prachtvolley uit hun sloffen toveren en redden de meest onmogelijke ballen. VKT werd bij momenten radeloos en begon te kloppen en fouten te maken. IVT profiteerde en puur op enthousiasme en team spirit vochten we ons naar een tweede setwinst en dus puntengewin! Wat een wedstrijd werd dit, 25-27!

 

De tie-break mochten we weer beginnen aan de goede kant en we liepen al snel uit tot 0-3 na een 3 op 3 van Hanne L van op de opslaglijn. Onze dames knokten en vochten voor iedere bal en gingen met ruime voorsprong draaien (3-8). Toch kwam er zand in onze motor en lieten ook wij (uit angst om te winnen) drie opslagmissers op rij lieten optekenen. Gelukkig mepte Jana haar opslag er net op tijd over en kwamen wij op 8-13. VKT nam echter de bal terug en kwam zo op 9-13. VKT scoorde nogmaals nadat wij uit ons gewone spel vielen en plots begonnen te "ping pongen", 10-13 dus! Coach Emmely greep in en wees haar team nogmaals op haar plichten en maande aan tot de nodige kalmte! De spanning was ondertussen te snijden. Een mislukte receptie van ons die rechtstreeks overging verraste de meisjes in het oranje compleet en dus matchballen voor IVT, drie stuks (11-14). VKT kon nog milderen door twee sterke opslagen van hun speelster waar wij geen verhaal op hadden en iedereen begon te vrezen dat er bij 13-14 nog zo'n moeilijke harde bal ging volgen. Gelukkig miste de VKT speelster haar opslag en sloeg ze deze een kleine meter voorbij de service lijn. Een héééééééél luide OOOOUUUUUUUTTTTT kwam uit een vijftiental kelen en het IVT feestje kon beginnen. Zo'n thriller winnen doe je niet iedere week, zeker niet tegen de leider.

 

Deze match toont tot wat onze meisjes in staat zijn als iedereen er écht wil voor gaan, hopelijk geeft dit een boost aan hun zelfvertrouwen. Deze match is HET bewijs dat een team kan winnen van individueel meer getalenteerde speelsters of speelsters die al verder staan in hun ontwikkeling. Wij hopen de fighting spirit van deze week nog meermaals te mogen zien dit seizoen!

 

Dit was de beste wedstrijd die we dit IVT ooit hebben zien brengen op een volleybalterrein, tegen een heel sterke tegenstander. Nu moeten we nog leren om dominant te blijven spelen tegen iets mindere tegenstanders en niet mee naar beneden te gaan op hun niveau! Bravo IVT, maar volgende week tegen Lichtervelde is een nieuwe match waar jullie er weer even hard zullen moeten voor gaan vechten!

07-11-'15: Lendelede - Kadetten: 1-3

De meisjes speelden dit seizoen reeds 3 maal een oefenwedstrijd tegen de U15 van Lendelede. Daaruit leerden we dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. 

De wedstrijd begon heel gelijkopgaand. Tot aan 22-22 toonden beide ploegen dat ze elkaar waardig zijn.

 

Een set met heel wat opslagmissers, communicatiefouten en weinig beweeglijkheid in verdediging, waarbij IVT toch aan het langste eind kon trekken. 22-25

 

De tweede set werd een collectieve off-set. Niemand deed nog moeite om maar enige bal te verdedigen en ook werd praktisch elke opslag in het net of buiten geslaan. Alle wissels en time-outs werden ingezet, maar zonder resultaat. Alle hoofdjes naar beneden en geen inzet meer te zien.

 

Gelukkig kon Amber nog enkele ballen redden door haar voor elke bal te 'smijten'. Jammer dat ze de enige was die in deze set inzet kon tonen. 25-13

Voor de derde set startte ik weer met de 6 die volgens mij deze week op training best presteerden en meeste inzet toonden. Ik probeerde de meisjes even wakker te schudden en herhaalde nog even de belangrijke zaken die even zoek waren, zoals laag en klaar zitten in verdediging. Ik vroeg de meisjes om aan mij te tonen en te bewijzen dat ze het wél kunnen en willen. En dat deden ze ook. We hanteerden een goede opslagdruk met heel wat minder fouten en geen enkele bal viel nog op de grond zonder dat we er moeite voor deden.

Ook hier weer was vooral Amber opmerkelijk wakker en vloog het hele plein rond voor elke bal. Door goede recepties, gevarieerde passen en knap aanvalswerk van onder andere Emilia, Silke en Jana konden we Lendelede mentaal breken. Nu waren alle opslagmissers aan hun kant en konden zij niet meer opbouwen. Onze hoofdjes gingen langzaamaan weer omhoog en de meisjes speelden SAMEN voor elk punt. Mooi om te zien hoe de meisjes plezier maakten op het veld. Met 11-25 haalden we de 3de set binnen.

 

De laatste set was een kwestie van door te gaan op ons elan. Er werd met dezelfde ploeg gestart. Lendelede zat er mentaal wat door en daar maakten de meisjes gebruik van. Tipballen werden afgewisseld met verre ballen in de hoeken waarmee we de Lendeleedse meisjes tevergeefs rond het plein lieten lopen. Onze meisjes vierden elk punt en ook Justine deed haar duit in het zakje met een goede invalbeurt. Met Amber op kop riepen we ons team naar de overwinning. We maakten elk punt mooi af en wonnen uiteindelijk met 13-25.

1-3 en de 3 punten zijn binnen. 

 

Een wedstrijd met 2 gezichten, waarbij de meisjes zich gelukkig net op tijd konden herpakken. Momenteel staan we op een 6de plaats, maar ik zie nog veel vooruitgang mogelijk dit seizoen, mits de nodige inzet.

 

Volgende week spelen we thuis tegen Dentergem die op een 8ste plaats in het klassement staan, op 3 punten achter ons.

24-10-'15: IVT - Zwevezele: 0-3

Vandaag een thuiswedstrijd waarbij we Zwevezele op bezoek kregen. Al in de opwarming zagen we dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Zwevezele die in gestalte, techniek én kracht zeker boven ons uit kwam. Het zou dus een kwestie van slim spelen worden en de eigen foutjes trachten te beperken. 

 

In de eerste set konden we goed meevolgen tot 7-8 door een goede opslagdruk van Davina, Emilia en Jana. We maakten zelf weinig foutjes en lieten hen de fouten maken. Dan werd hier en daar weer een opslag gemist waardoor Zwevezele enkele kruisraketten op ons afschoot. We vochten als 1 team voor elk punt, maar moesten de eerste set toch aan Zwevezele toekennen. 

 

De tweede set werd receptioneel weer een lichte ramp. Plots weet niemand nog hoe we een receptie nemen en wordt het een 'zwier -en zwaai'spel langs onze kant. We kunnen niet gericht overspelen of aanvallen en kunnen de harde tegenaanvallen niet verwerken. Nadat we Zwevezele al te veel punten cadeau hadden gedaan, leek de receptie plots wel weer te komen. Vooral Hanne L incasseert enkele harde aanvallen en opslagen met een goede receptie. Heel fijn om te zien dat ook Justine na de training van donderdag het 6-6 spel begrepen blijkt te hebben en zonder mijn hulp perfect deed wat van haar verwacht werd! Met Amber en Justine aan de opslag en Silke met enkele plaatsballen aan het net, halen we toch nog enkele punten binnen, maar komen toch op een 0-2 achterstand. 

 

Laatste set begon perfect. Zeer goede opslagen van Amber, die zeker 'dame van de match' te noemen is. Ook perfecte recepties van Hanne V, Davina, Tatjana en aanvallen van Emilia en Amber om u tegen te zeggen. De meisjes hebben het plezier dat afgelopen weken zoek was duidelijk teruggevonden en vechten als 1 team terug. We behouden steeds een kleine voorsprong van een tweetal punten maar moeten naar het einde van de set toe toch de derde set ook aan Zwevezele geven. 

 

Ondanks de 0-3 kan ik zeker tevreden zijn over het spel dat onze meisjes gespeeld hebben. Ik zag hen vechten voor elke bal, durven aanvallen, kijken om plaatsballen te spelen, goede recepties brengen, heel wat minder opslagmissers en vooral PLEZIER MAKEN op het veld waarbij ze toch geconcentreerd verder speelden. Wat mij betreft heb ik vandaag hun beste wedstrijd tot nu toe gezien. Blijven trainen en plezier maken, dan gaan we nog een leuk seizoen tegemoet! 

 

Ook nog een kleine vermelding en dank je wel aan onze talrijke supporterskern die de meisjes elke keer weer aanmoedigt en naar de overwinning tracht te schreeuwen!

 

Volgende wedstrijd pas op 7 november om 10 uur bij de buren in Lendelede.

17-10-'15: VT Lichtervelde - Kadetten: 0-3

Mooie 0-3 uit overwinning op Lichtervelde (+1) van onze U15 na een toch wel spannende wedstrijd! (23-25, 19-25 en 17-25)

 

Terwijl coach Emmely de overwinning aan het binnen halen was met onze 4de provinciale ploeg op Zwevegem trad Lieven als gelegenheids coach op.

 

Tijdens de opwarming werden nog wat richtlijnen gegeven rond "sprong timing" en deze werden mooit uitgevoerd! Ook kregen de speelsters een persoonlijke tip mee voor tijdens de wedstrijd en ook hier werd goed rekening mee gehouden.

 

De eerste set begon heel sterk voor IVT en we sloegen meteen een kloof, jammer genoeg zorgden we er opnieuw zelf voor dat Lichtervelde kon komen aansluiten door drie opslagen op rij te missen. Het was deze week al een pak beter dan de vorige wedstrijden maar die opslagmissers moeten toch écht een pak naar beneden. Daar tegenover stonden dan wel een hoop "+" opslagen en aces, vooral van Davina en Emilia. Blijkbaar trainde Emilia ook nog op haar opslag met mama Els, dit + de tip dat ze wat meer tijd moet nemen na het fluitsignaal resulteerde in een pak meer opslag efficiëntie bij haar.

 

Voor een grote schare supporters (Hanne Louagie had haar ganse familie uitgenodigd) herpakte IVT zich na een time-out waar op de opslagmissers werd gewezen, daarna misten we deze set geen enkele opslag meer. We walsten vlot over Lichtervelde tot 18-24. Set binnen denk je dan... . Maar om één of andere reden sloeg de faalangst plots weer toe en werd de receptie plots niet meer naar positie drie gebracht maar vlogen de ballen alle richting uit. Er moet wel gezegd worden dat dit ook te maken had met een speelster van Lichtervelde die over een heel sterke sprongopslag beschikt.

 

Opnieuw vluchten in een time-out, wijzen op de posities in receptie en de opdracht de sprongopslagen gewoon omhoog te spelen en zo op te bouwen bracht geen soelaas. Om het ritme in de opslag te breken kwamen Amber, Justine en Hanne V in maar ook dat bracht niet het verhoopte resultaat? Of toch? Feit was dat bij 23-24 de speelster van Lichtervelde haar opslag miste en wij zo de eerste set konden binnen halen. Lichtervelde speelde op dat moment met 2 +1 statuut speelsters op het plein dus een mooi resultaat aangezien wij met nog met een hoop miniemen spelen in onze U15!

 

Set 2 startte gelijk opgaand, jammer genoeg kwam bij 1-2 een Lichtervelde speelster slecht neer en kwetste ze zich aan de enkel, hopelijk niets ernstigs voor haar en veel beterschap!

 

Toen Hanne L een paar recepties op rij de mist in ging (op de zware sprongopslag van Lichtervelde) werd Amber in haar plaats gebracht. Dit bracht het verwachte resultaat, de eerste set kon Amber het tij niet keren, maar in deze set viel ze heel sterk in en hielp ons de set binnen te halen. Silke maakte aanvallend het verschil maar vooral Davina geselde de Lichtervelde receptie van op de opslaglijn! Als we een IVT'er van de dag zouden moeten aanduiden dan was dit zeker Davina in deze wedstrijd! Uiteindelijk konden we de set mooi uitmaken bij 19-25. In de time-outs werd er ook op gewezen dat de blokkerende spelers niet moeten blijven staan bij een "free ball" van de tegenstander, ook dit begint een automatisme te worden, maar soms moeten de IVT'ers er nog eens op gewezen worden.

 

Tijdens set 3 kwam coach Emmely aan om haar speelsters bij te staan. IVT startte heel goed met een ruime voorsprong maar liet Lichtervelde opnieuw terug komen tot 10-10 en zelfs 12-10 achterstand. Een time-out en twee wissels verder gingen we echter op en over VTL, dit resulteerde in een 17-25 eindstand en een 0-3 overwinning.

 

IVT komt meteen op een gedeelde leidersplaats bij de ploegen die niet met een +1 statuut spelen. Op dit moment speelden we enkel nog maar tegen "+1" ploegen (Tielt, Torhout en Lichtervelde) en haalden we toch al netjes twee overwinningen binnen. Je merkt dat iedereen zich meer en meer op het gemak voelt in het systeem met 6. Dit resulteert ook in een hoop meer spelvreugde, deze was de voorbije wedstrijden wat weg en iedereen speelde wat gecrispeerd, nu komt het enthousiasme geleidelijk aan weer in de ploeg! IVT olé olé!!!

 

03-10-'15: Kadetten - Vlamertinge (beker): 0-3

Beker, en dus kans om tegen een heel sterke tegenstander geloot te worden!

 

Dit bleek meteen het geval te zijn, Vlamertinge trad aan met enkel speelsters geboren in 2001 en 2002, sommigen reeds 1m80 of groter. Dit mede gecoacht door Eli Peeters die al verscheidene jaren actief was op het allerhoogste niveau (VT A-Mode Torhout, eredivisie heren). De meerderheid van de basisploeg treed ook al aan in provinciale bij de dames.

 

Van een wedstrijd was nooit sprake, daarvoor was de tegenstrever véél te sterk. Alleen jammer dat IVT nooit een vuist wilde/kon maken en er niet net wat meer voor ging en fighting spirit toonde.

 

Wederom een veel te veel aan opslagmissers bij ons resulteerde in drie heel korte sets.

 

We gingen de boot in met 6-25, 5-25 en 9-25

19-09-'15: Tievolley Tielt C - Kadetten: 1-3

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en de eerste wedstrijd van deze lichting bij de kadetten was meteen een vroege. Om 9u00 beginnen bij Tievolley Tielt, een ploeg die speelt met een +1 statuut, dus met een oudere speelster in de ploeg die normaal gezien reeds bij de scholieren zou moeten aantreden.

 

"The starting 6" voor de eerste competitiewedstrijd waren Hanne Louagie, Emilia Deldaele, Jana Cardoen, Tatjana Simons, Amber Demeurisse en Justine Lefevre.

 

Dat onze 6 nog niet klaar waren bleek meteen toen we de eerste opslag van het seizoen een ace tegen kregen, we stonden erbij en keken ernaar.  De volgende bal ging gelukkig beter waarbij Tatjana scoorde op een pas van Hanne L. Wat toen gebeurde gaan we niet verder over uitwijden maar de noemer, slecht, slechter, slechts kon gebruikt worden voor het spel dat IVT op de mat legde. Dit resulteerde in een 17-6 voorsprong voor de thuisploeg. Emilia bracht ons met een ace dichterbij en onze U15 kwam op 19-9. Op dat moment hadden wij de helft van al onze opslagen gemist. Op deze manier is het natuurlijk onmogelijk om een set te winnen!

 

Toch kwam IVT geleidelijk aan in zijn spel en kwamen we nog terug op het einde, de set werd natuurlijk verloren maar het terug vechten op het einde van de set liet wel het beste verhopen voor de volgende sets. Lieven voorspelde dan trouwens al dat we met 1-3 gingen winnen als we die opslagmissers onder controle konden houden.

 

Set 2 begon met enkele wissels, Silke Bearelle kwam in de ploeg en ook Hanne Vanlerberghe maakte haar opwachting op het plein.

 

De set kon niet beter beginnen met een 3 op 3 van Hanne Louagie, die in totaal 7 winnende services liet noteren tegenover slechts 1 misser. 0-3 dus.  Silke zorgde met een aanval na een prachtige opbouw van IVT op pass van Amber voor de 8-11.  Via een nieuwe 3 op 3 op de opslag van Hanne L werd de kloof geslagen tot 8-16. Ook de andere Hanne, Hanne Vanlerberghe deed haar duit in het zakje en "acete" de 15-22 op het scorebord. Uiteindelijk won IVT zijn eerste set van het seizoen met 18-25!

 

Set 3 werd Tatjana opnieuw ingebracht en mocht Amber even rusten. IVT startte iets moeizamer dan de vorige set en kwam 4-1 achter. Gelukkig begon Tievolley nu ook de nodige opslagen te missen en na een block van SIlke kwamen we 4-3 terug. Justine bracht de recepties mooi tot bij de passeur en via twee opeenvolgende opslagreeksen, eerst van Jana, daarna van Tatjana liepen we vlot uit tot 13-18. Dan vond onze U15 het opnieuw nodig Tielt in de wedstrijd te laten komen door opnieuw 6 opslagmissers te laten optekenen. Zo werd het toch weer spannend bij 19-21. Gelukkig bleef Silke dominant aan het net en konden we afronden op 19-25. 1-2 en het eerste competitiepunt was meteen een feit.

 

Set 4 met Emilia en Justine op de bank waarbij Amber opnieuw inkwam werd opnieuw stevig gestart door IVT. Jana zorgde voor een nieuwe opslagreeks en Hanne Vanlerberghe zetten de 2-8 op het bord met een listig balletje, kort diagonaal. Door enkele receptiemissers (geen initiatief van IVT, niet roepen voor de bal) kwam Tievolley nog even terug maar opnieuw Hanne Vanlerberghe toetste de bal mooi in het gat in de verdediging. IVT miste bijna geen opslagen meer en eindelijk werden de vrije ballen naar de hoeken gespeeld ipv enkel midden het terrein van de tegenstander gedropt. Dit op uitdrukkelijke vraag van coach Emmely. Nu haar richtlijnen werden opgevolgd resulteerde dit in een walk over en werd de wedstrijd beslecht met een 10-25 stand in de vierde en laatste set.

 

Meteen de eerste overwinning voor deze leuke bende van coach Emmely en de drie punten mee naar huis!