Wedstrijdverslagen: seizoen 2015-2016

Miniemen B regionaal H

16-01-'16: Bevo Roeselare - Miniemen B: 3-1

Omdat coach Ruth twee wedstrijden op ongeveer hetzelfde moment had viel Lieven in om deze wedstrijd te coachen. Op deze vroege, koude, ochtend waren Camille, Marie en Susan al héél vroeg aanwezig om te vertrekken richting Izegemse Aardeweg in Beveren Roeselare. Aangekomen aan de sporthal te Roeselare werden deze eerste drie speelsters vervoegd door Marie-Sophie, Janelle en Johanna.

 

Dit zestal zette een mooie individuele én groepsprestatie neer. Op deze manier maakten we het de leider in de reeks bij momenten héél lastig en konden we onverhoopt zelfs een set meepikken!

 

Bevo speelt ook met een +1 statuut (speelster van 2002 op het plein en is gemiddeld wat ouder dan onze ploeg van eerstejaars miniemen.)

 

De eerste set werd gestart met Camille, Marie, Johanna en Marie-Sophie. Wat heel hard opviel in de eerste set is dat IVT de lange rally's kon domineren en die stuk voor stuk scorende kon afsluiten. Op aanraden van de coach werd er ook nu en dan heel slim naar de hoeken van het terrein gespeeld zodat we konden scoren. Vooral Johanna en Marie deden dit heel goed. De set werd toch verloren vooral door de vele opslagmissers aan onze kant en de veel grotere opslagdruk van Bevo waar enkele speelsters konden scoren met zware bovenhandse opslagen. Belangrijk is wel te onthouden dat eens we in de rally konden komen, wij heel goed meededen en zelfs domineerden. Dit gaf ons hoop voor set 2 (25-21)

 

Set twee werd gestart met Marie, Marie-Sophie, Camille en Susan kwam in de plaats van Johanna. IVT bleef de opslagmissers opstapelen maar de set ging toch gelijk op. Coach Lieven probeerde even de puntjes op de "i" te zetten door zijn speelsters te wijzen op de opslagmissers. Toen deze eruit gingen en alle ballen mooi hoog gespeeld werden liep IVT vlot uit tot 21-24. Drie setballen dus. Maar dan sloeg de angst om te winnen toe. Waar we tot dan aan het vechten waren voor iedere bal lieten we nu twee ballen op rij gewoon vallen, zonder reactie. Met een nieuwe time-out de speelsters even gewezen op hun taken en bijgestuurd dat we moesten zorgen dat Bevo zijn punten zelf maakte en niet dat wij dat deden voor hen kwam de "fighting spirit" van onze IVT'ers weer boven. Een sterk spelende Susan zette dit nog eens kracht bij door tijdens de time-out te grommen als een echt roofdier. De IVT'tjes kwamen terug het veld op Johanna viel even in aan de opslag voor Marie-Sophie en we maakten het mooi uit! Alle speelsters in de wolken met wat ze gedaan hadden en onder de indruk van het mooie volleybal dat ze kunnen brengen als ze voor iedere bal willen vechten en alles geven (24-26). Deze set was écht heel mooi om te zien met mooi samenspel tussen de vier speelsters. Marie en Susan scoorden vlot met diepe ballen. Marie ook van aan de opslaglijn terwijl Camille en Marie-Sophie de ballen mooi brachten in receptie, verdediging en aan de pas!

 

Set drie werd gestart met Susan, Johanna, Janelle en Marie. Janelle, nog niet zo lang gestart met volleybal deed het in het setbegin uitstekend met enkele goede vlakke services. In momenten speelde IVT toch net iets lustelozer dan de set ervoor en er werd dikwijls vergeten om "hoog" te spelen. Veel ballen werden door de receptie in de net gebracht zodat de passeur niet veel kon aanvangen met deze ballen. De set werd dan ook verloren met 25-15.

 

Set vier werd gestart met Janelle, Marie, Camille en Marie-Sophie. Vooraf werd afgesproken dat Janelle ging vervangen worden aan tien punten door Johanna. Aan die tien punten gekomen leidde Bevo met 10-6. Meerdere malen werd gevraagd om opnieuw hoger te spelen en uit de net, wat dan ook gebeurde. Maar de spirit om te willen winnen van de tweede set kwam niet echt terug. Al moet gezegd worden dat Bevo heel sterk speelde en we geen punt cadeau kregen van hen. 

 

EIndstand 3-1 dus waar onze meiden toonden hoe goed ze kunnen spelen als ze er 100% voor gaan. Natuurlijk, tegen zo'n sterke tegenstander, levert dit geen matchwinst op maar het toont wel aan hoe sterk ze vooruit zijn gegaan dit seizoen door toedoen van de trainingen van coach Ruth. Mooie wedstrijd van onze IVT'ers!!!

17-10-'15: Miniemen B - St-Eloois Winkel B: 2-3

ONWAARSCHIJNLIJKE VIERDE SET LEVERT IVT TOCH EEN COMPETITIEPUNT OP!

 

IVT begon sterk aan de partij en begon met setwinst. De twee volgende sets werden verloren.

 

Set 4 werd een ware thriller en IVT redde maar lieft 4 setballen voor ze de set binnen haalden bij hun eerste setpunt. Dit leverde meteen ook een 2-2 tussenstand en een competitiepunt op!

 

Jammer genoeg konden we dit niet herhalen toen we drie matchballen tegen kregen in de tie-break. Op deze manier kon St.-Eloois Winkel toch met de overwinning op zak naar huis! Toch een puike prestatie van de IVT girls!