Wedstrijdverslagen: seizoen 2016-2017

Derde provinciale dames B

18-02-'17: IVT - Davolo Loppem B: 3-0

Setstanden: 25/23, 25/22, 25/13

1° set: Beide ploegen konden een mooie zaak doen in het klassement en dit was te zien aan het niveau dat beide ploegen in de beginfase aannamen. Het was echter Izegem dat de kansen verzuimde om een geruststellende voorsprong uit te bouwen. IVT kon telkens een marge uitbouwen tot maximum 2 à 3 punten. Deze werd dan ook opnieuw teniet gedaan door onzorgvuldige missers op de service of roekeloze aanvallen die buiten geslagen werden op de side-out. Kimberly kwam Janna aflossen op de opposite positie en dat rendeerde meteen. Bij een 22-23 stand kon IVT uiteindelijk toch een ultieme eindspurt inlassen zodat het Loppem op een 1-0 achterstand kon plaatsen.

 

2° set: Een vergelijkbaar scenario als in set 1, waarbij de stand gelijk opging tot 22-21. Op de daaropvolgende rotatie kwam Emmely aan de service en via 3 gerichte jumpfloats bracht ze Izegem op 2-0.

 

3° set:  Loppem was door het tweede setverlies wat aangeslagen en dit kwamen ze niet meer te boven. (al had de passieve coaching-stijl van hun trainer daar misschien ook wel iets mee te maken ...) Izegem kon z'n niveau van de laatste weken echter wel aanhouden en met uitstekend verdedigingswerk en dito afwerking op de side-out ging het naar 16-7. Via de services van Sharon stoomde Izegem zelfs door naar 19-10. Davolo kon nog een enkele keer tegen prikken maar met Lien aan de service ipv Laura ging IVT door naar 22-11. Emma kwam Emmely nog aflossen op 23-12 om een tactische korte bal te serveren maar dat had Loppem snel door waardoor ze de side-out nog konden afdwingen. (23-13) Izegem dwong via Kimberly een eerste matchbal af bij 24-13. Deze werd meteen verzilverd bij 25-13.

 

Over verdiende thuiszege voor Izegem die duidelijk een maatje te groot was voor Loppem. De helft van hun punten kon Loppem in set 1 en 2  slechts halen op de missers van Izegem of via gelukjes in verdediging waarbij er aan Izegemse zijde misverstanden ontstonden en de bal op de grond viel. De andere helft werd gescoord door hun receptie-hoek #12 (S. Goethals) In set 3 werden die fouten eruit gehaald en kregen we een afgetekende score.

 

Met deze zege behaalt Izegem de top 6 en ruikt het de 5de (Koekelare) en 4de (Roeselare) plaats die slechts 3 punten verwijderd zijn. Ook het nr 3 (Brugge) komt in het vizier met slechts 4 punten meer in de klassement.

 

Mocht Izegem komend weekend de 3 punten kunnen thuishouden in de KrekelArenA tegen Koekelare dan kan het zomaar aansluiten bij de Top 5 in de rankschikking.

 

Hopelijk blijven we gespaard van verdere blessures zodat we een eventueel plaatsje op de eindrondes kunnen afdwingen want dit zou toch de ambitie moeten zijn met deze groep.

verslag: Robin B.

11-02-'17: IVT - VT Gullegem B: 3-1

Setstanden: 17/25, 25/19, 25/17, 25/17

In de eerste set werd VT Gullegem meteen onder druk geplaatst door de services van Emmely George. Op een gegeven ogenblik stond het maar liefst 10-4 in het voordeel van Izegem. De voorsprong werd echter volledig weggegeven door een onzorgvuldige verdediging en dito recepties. Punten werden letterlijk op een dienblad aan Gullegem gepresenteerd. Ook op de side-out sloeg Izegem teveel ballen ongecontroleerd buiten.

 

In de beginfase van set 2 keek Izegem direct tegen een 0-3 achterstand waardoor er snel naar een eerste TO werd gegrepen. Veel beterschap gaf dit echter niet en aan de eerste TTO bij een stand van 3-8, kregen de speelsters een uitbrander. Gaandeweg verbeterde het spelniveau van de ganse ploeg en op de service van Kimberly Leenknecht maakte Izegem maar liefst 8 punten op rij goed waardoor de stand op 12-10 kwam. Verdedigend gaf libero Bieke het voorbeeld en vanaf dat ogenblik groeide het vertrouwen in de groep en stoomden ze door naar setwinst.

In set 3 een vergelijkbaar scenario als in set 1 maar nu waren de rollen omgekeerd.

Het was Gullegem die geen vuist meer kon maken en Izegem veegde alles van de vloer. Ook receptie-hoek speelster Eef Begein voelde zich in haar nopjes en scoorde aan de lopende band. Gullegem probeerde nog via enkele wissels het tij te doen keren maar tevergeefs. De derde set ging verdiend naar Izegem.  

 

Izegem wist nu hoe ze Gullegem moesten aanpakken en dit voerden ze dan ook perfect uit in set 4. Een goeie variatie in aanval en services zorgden ervoor dat Gullegem van geen hout meer pijlen wist te maken. Via enkele mooie individuele acties van Laura en middenspeelsters Julie en Sharon ging IVT op z'n elan door.

 

Leuke opsteker voor Izegem die al enkele weken in goeie doen is maar daarvan slechts beperkte de vruchten van kon plukken. Tegen Ingelmunster werd ondanks het goede niveau nipt met 3-0 verloren en ook tegen leider VT Lendelede kwam Izegem behoorlijk voor de dag waar het zelf de eerste set binnenhaalde. Vermijdbare fouten in set 3 zorgden ervoor dat Izegem net niet voor de stunt kon zorgen en een punt thuis kon houden. Desondanks het mooie niveau werd er verloren met 1-3. De week ervoor trof Izegem de uit-wedstrijd tegen Oostende waar makkelijk werd gewonnen met  0-3.

 

Met de winst tegen VT Gullegem behaalt Izegem de 7de plaats in het klassement. De kloof met het nummer 4 bedraagt slechts 3 punten en 7 punten met het nummer 3. Het voordeel is dat Izegem reeds alle ploegen uit de top 3 gehad heeft. Deze mooie zege van het afgelopen weekend  geeft echter mooie toekomstperspectieven waarbij de ambitie van Izegem, alsnog de top 5 behalen is. Nu de groep ingespeeld is op elkaar, het vertrouwen groeiende, de tegenstanders gekend zijn  en rekening houdend met de capaciteiten van onze speelsters zou dit toch moeten lukken.

verslag: Robin B.

14-01-'17: Divo Ingelmunster B - IVT: 3-0

In set 1 werd IVT door de opslagdruk van Ingelmunster al snel op een kloof van 6 punten geplaatste, waardoor al snel naar een eerste time-out moest worden gegrepen. Na die time-out begon het spel te verbeteren, maar konden we de kloof met slechts 2 punten dichten (25-21).

Het betere spelbeeld vanuit set 1 bleef in de tweede set aan beide zijden bestaan, maar IVT maakte te veel opslagmissers (8!) waardoor ook set 2 te gemakkelijk aan Ingelmunster werd gelaten.

Vanaf het begin van de derde set zorgde IVT voor meer druk op Ingelmunster en kwam naar het einde van de set zelfs op setbal bij een stand van 22-24. Een opslagmisser zorgde voor 23-24. IVT kreeg de kans om op de opslag van Ingelmunster de set via de side-out uit te maken, maar slaagde hierin niet (24-24). Daarna ging IVT 1x de mist in op de receptie (25-24) en ook de tweede bal kon niet afgewerkt worden (26-24).

IVT ging globaal wel mee met het spelbeeld van de tweede geklasseerde, maar kwam telkens naar het seteinde iets te kort om aanspraak te maken op deelwinst. De ervaring van de setter en wat geluk in afwerking vielen telkens in het voordeel van Ingelmunster. Het geleverd niveau van IVT was wel een opsteker naar de toekomstige wedstrijden.

verslag: Robin B.

08-10-'16: IVT - Hermes Oostende D: 3-0

In de reservenwedstrijd ondervond Izegem in de eerste 2 sets geen problemen met het jeugdige Hermes. In set 3 verwaterde de concentratie echter volledig waardoor Oostende toch een punt kon meeritsen op verplaatsing.

 

De hoofdmatch werd aangevat met Laura, Emmely, Isabelle, Janna, Eef, Sharon en Bieke. IVT startte in tegenstelling tot de twee eerdere wedstrijden geconcentreerd en Hermes werd meteen onder druk geplaatst via de opslaglijn. Ook in receptieopbouw en op het aanvallende compartiment kon Izegem betere papieren voorleggen dan Hermes waardoor de eerste set snel in een definitieve plooi werd gelegd. (25-15)

 

Voor set 2 werden twee wissels doorgevoerd. Isabelle en Sharon ruilden de plaats voor Julie en Fauve. Opnieuw werd Hermes de powerplay van Izegem opgelegd.

Door de ruime voorsprong kon Izegem naar het einde toe enkele wissels doorvoeren. Ine kwam Laura aflossen en ook Rani en Emma wisselden respectievelijk voor Janna en Emmely. Enkele misverstanden, slordige afwerking zorgden er uiteindelijk nog voor dat Hermes de kaap van 20 haalde maar IVT kon uiteindelijk verdiend uitmaken. (25-21)

In set 3 ruilde kapitein Eef haar positie voor Kimberly en opeens was het alle remmen los bij IVT. Enkele jumpfloats van Emmely en een complete afwerking van de rest van het team bezorgden IVT een riante voorsprong van 16-3.
Voldoende ruimte om te wisselen dus … Echter door 4 wissels door te voeren verwaterde het niveau compleet, waar-door Hermes nog terugkwam tot 20-16. IVT herpakte zich gelukkig en stelde de overwinning veilig bij 25-18.

Dit weekend zagen we opnieuw een beter IVT aan het werk, al moet gezegd dat de jeugdige tegenstander duidelijk van een minder niveau was dan de voorgaande ploegen. Een echte waardemeter was dit dus niet. Het positieve was echter wel dat we bij momenten stevig uithaalde en zo een mooie voorsprong konden opbouwen. Dat de voorsprong uit handen gegeven wordt door eigen fouten, kunnen we aan werken. Ook zagen we opnieuw lachende gezichten op het veld en ook de inzet en wil om voor elkaar te vechten was er. 

Hopelijk trekken we deze prestatie volgende week opnieuw door want dan wacht ons de derby in en tegen VT Lendelede. Speelsters Kimberly en Emmely zullen waarschijnlijk willen knallen tegen hun ex-ploeg(genootjes). Wanneer we een degelijk niveau halen kunnen we misschien wel een punt of 2 meenemen uit Steuren Ambacht.

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar de overwinning !!!

 

Bekijk hier de fotoreportage die Jan Huysentruyt van deze wedstrijd maakte

 

Volgende wedstrijd:

VT Lendelede vs Izegems Volley Team

15 oktober 2016

Steuren Ambacht 1

8860 Lendelede

 

Beloftenwedstrijd om 18u00

Hoofdwedstrijd om 19u30

verslag: Robin B.

01-10-'16: VT Gullegem B - IVT: 3-0

In de reservenwedstrijd kon Izegem lange tijd aanklampen met Gullegem.

Beide ploegen losten elkaar nooit meer dan 2 punten. Naar het einde van de eerste set kon Izegem een eindspurt inzetten en haalde verdiend de eerste set binnen. Set 2 kregen we het omgekeerde verhaal en werden de bordjes in evenwicht gebracht. Voor de beslissende 3de set hielden beide ploegen elkaar opnieuw in evenwicht, maar toch was het Gullegem die de winst naar zich kon trekken. 2-1

 

In de 2 weken training werd vooral de nadruk gelegd op afwerking.

 

De hoofdwedstrijd werd aangevat met Ine, Emmely, Julie, Eef, Kimberly, Sharon en Bieke. Gullegem won de toss en kon meteen uitpakken met wat servicedruk. Izegem keek dus in de eerste set al snel tegen een 4-0 achterstand. Een time-out moest de meubelen redden en dat lukte. Izegem knokte terug en kon bij 10-10 aansluiten. Meerdere misverstanden in opbouw, enkele servicemissers en rechtstreekse receptiefouten door de hoekaanvallers zorgden echter opnieuw voor een onoverbrugbare achterstand. (25-17) 1-0

 

Izegem had zeker kansen maar dan moest er wel scherper gespeeld worden en de kleine fouten achterwege worden gelaten. Het was echter Gullegem die Izegem opnieuw vanaf de servicelijn in de vernieling serveerde waardoor er niet opgebouwd kon worden. Wanneer de receptie wel kwam kon IVT bij momenten mooi volleybal brengen en werkte het ook kordaat af. Dit was echter niet voldoende want hetzelfde spelbeeld als in set 1 werd tentoongesteld naar het einde van set 2. Onze libero’s werden buiten receptie geplaatst en onze hoekaanvallers konden de bal nauwelijks bij de setter brengen. Ook vanaf de servicelijn stokte het opnieuw. Hierdoor haalde Gullegem, opnieuw door de foutenlast van Izegem, set 2 naar zich toe. (25-16) 2-0.

 

Het geloof in het pakken van een set bleef echter stand houden en IVT wilde op verplaatsing een punt meenemen. Echter kwamen de IVT-dames opnieuw in de spiraal terecht van set 1 en 2. Misverstanden, opslagmissers en receptiefouten deden ons opnieuw de das om en ook met meerdere wissels kregen we geen verandering in spelbeeld te zien. Op die manier haalde Gullegem de laatste set ook binnen met 25-18 en stond de 3-0 eindstand vast.

 

Vooraf werd gesteld dat het spelbeeld beter moest zijn dan de eerste wedstrijd tegen Ingelmunster. Dit was in vele onderdelen dan ook het geval. Echter konden we in Gullegem vaststellen dat er nog heel wat getraind moet worden op receptie (in complex 1) en service (in complex 2). Ook de interne afspraken bij overname setup zullen nog eens bijgeschaafd moeten worden. Het behaalde niveau (vooral op de side-out) ging echter wel al de lucht in en dat is enkel positief naar de toekomst toe.

 

Deze lijn moet nu doorgetrokken worden richting volgende thuismatch waar Izegem, Hermes Oostende ontvangt. Van deze wedstrijd wordt veel verwacht willen we de aansluiting met de rest van het klassement niet helemaal verliezen. De 3 punten thuishouden is dus een absolute must !!!

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar die eerste belangrijke overwinning !!!

 

Volgende wedstrijd:

Izegems Volley Team vs Hermes Oostende (‘KrekelArenA’)

08 oktober 2016

Heilig Hartstraat 15

8870 Izegem

 

Beloftenwedstrijd om 18u00
Hoofdwedstrijd om 19u30
 

verslag: Robin B.

17-09-'16: IVT - Divo Ingelmunster B: 0-3

Na een voorbereidingsperiode van vallen en opstaan, stond dit weekend de eerste competitiewedstrijd op het programma. Meteen de burenderby tegen Divo Ingelmunster.

 

In de reservenwedstrijd werd al snel duidelijk dat de eerste competitiewedstrijd veel te vroeg komt voor IVT. Slordige opbouw en dito afwerking waren een toonbeeld voor de 0-3 nederlaag.

 

Voor de hoofdwedstrijd werden enkele tactische richtlijnen meegegeven.

De hoofdwedstrijd werd aangevat met Ine, Emmely, Julie, Eef, Kimberly, Sharon en Bieke.

 

Divo startte echter uitgekookt en al snel keek IVT tegen een achterstand aan, door meerdere opeenvolgende receptiefouten op te tekenen. Ook aanvallend kon IVT weinig in de pappen brokken en vanaf de servicelijn lukte het ook al niet te best. IVT kwam nog wel even opzetten maar Divo kon simpel uitmaken bij 19-25.

 

Het werd duidelijk dat er scherper moest gespeeld worden, wilde IVT een set thuis houden.Hiervoor werd Kimberly opgeofferd op de receptie-hoek voor Eef en kwam Rani in op de opposite. Ook Laura wisselde de setterstek in voor Ine. In de beginfase kon IVT stand houden, maar halfweg voerde Divo opnieuw de servicedruk op. Ook op de sideout acteerde IVT te slap, terwijl bij Divo alle speelsters moeiteloos scoorden. Een inspiratieloos IVT liet zich naar de slachtbank voeren met zware 12-25 cijfers als gevolg.

 

De trainersstaf boog zich voor set 3 over de opstelling en liet het vertrouwen in

de opstelling van set 2. Izegem startte bij aanvang opperbest en kon voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong opbouwen. Het ging dan ook als eerste de TTO in bij 8-4. Blijkbaar een zegen voor Divo, die de sterke start van IVT maar moeilijk kon verwerken. Na de TTO vond Divo hun tweede adem en kon het via hun opslagdruk opnieuw aansluiten bij 10-10. Erop en erover dachten ze bij Ingelmunster en Izegem werd opnieuw weggespeeld. In alle compartimenten schoten we ruimschoots te kort. Ingelmunster had vleugels gekregen en duwde nog eens door. 15-25 en de eerste thuisnederlaag was een feit. Een verdiende overwinning voor Ingelmunster, dat al enkele stappen verder staat, maar komt hoogmoed niet voor de val?

 

Vooraf werd gesteld dat het resultaat niet van belang was, maar dat er wel gestreefd moest worden naar een goeie prestatie met veel inzet. Het mag echter na dit weekend duidelijk zijn dat je individueel en collectief zonder training geen fluit aanspraak kan maken op een zege. Wanneer je bij de voorbereiding (12 augustus) start met een kern van 16 speelsters en tot op vandaag (17 september) nog geen één keer voltallig hebt kunnen trainen, zegt dit genoeg.

 

Het ‘nieuwe’ IVT dat we dit weekend aan het werk zagen is totaal niet ingespeeld op elkaar en het inpassen van de aangetrokken speelsters verloopt stroef. Ook wordt er na afloop opnieuw gekeken naar individuele prestaties in plaats van naar het collectieve. Ik dacht dat dit er na vorig seizoen uit was? Hopelijk brengen de komende weken beterschap met meer trainingsintensiteit, want op deze manier kan het echter niet verder … (en ik wik en weeg hierbij dan nog mijn woorden) !!!

 

Het is natuurlijk spijtig dat het net tegen Ingelmunster moest gebeuren dat onze zwakheden worden bloot gelegd, maar Izegem kan/moet zich vanaf nu concentreren op hun eigen spelniveau en de goede sfeer (van vorig seizoen) niet teniet te laten gaan door één uitschuiver die totaal geen gevolg heeft op het verdere verloop van competitie. Een individuele en/of collectieve slechte prestatie kan altijd eens voorkomen en moet ook eens (kunnen) gebeuren. Nu weten we tenminste waar we staan en waar we moeten aan werken. Bij een mindere individuele prestatie mag dit echter niet geuit of uitgestraald worden naar de andere speelsters. Aanvaard het gewoon dat je die wedstrijd “minder” speelt en trek er voor jezelf je conclusies uit, werk eraan zodat dit de volgende keer niet meer voorvalt. 

 

Ons motto is “One Team” dus moet dit dan ook op en naast het veld getoond worden. “Basisspeler” of “invaller”, … iedereen is gelijk binnenin het team en verdient evenveel respect en ondersteuning. Iedereen weet voor zichzelf wat hiermee bedoeld wordt …

 

De komende 2 weken zullen we werken aan het collectieve met hopelijk een bevestigend resultaat in de oefenpot tegen Dynamivo Dadizele komend weekend.

Terug knokken met een bemoedigend resultaat binnen 2 weken uit en tegen VT Gullegem is de enigste remedie om deze wedstrijd door te spoelen. Gullegem is eveneens een ploeg die niet onderschat mag worden. Het zakte vorig seizoen uit 2de provinciale en klopte vorige week ook Koksijde met zware cijfers. Gullegem zal dus dit seizoen dan ook duidelijk meespelen voor de prijzen in 3de provinciale.

 

Makkelijk zal het niet zijn want dit wordt een wedstrijd om op de toppen van onze tenen te spelen maar hopelijk kunnen we ginder een prestatie neerpoten die hoopvol is voor het verdere verloop van de competitie.

 

Supporters op post met den trommel, vlaggen, microfoon, toeters en bellen en schreeuw onze dames naar die eerste belangrijke overwinning !!!

 

Volgende wedstrijd:

VT Gullegem vs Izegems Volley Team

01 oktober 2016

Peperstraat 2

8560 Gullegem

 

Beloftenwedstrijd om 14u30

Hoofdwedstrijd om 16u00 

verslag: Robin B.