4de Memorial Viviane Viaene

20 en 21 augustus 2016: Een sfeerverslag

Het vierde IVT tornooi "Memorial Viviane Viaene" werd opnieuw een succes!

 

Reeds op vrijdagavond was Hans al in de weer om de zaal op orde te krijgen, terwijl de rest van het bestuur al van 's morgens 9u00 aanwezig was om alles klaar te zetten.

 

Zaterdagnamiddag brak dan het echte tornooi aan met een tornooi voor 3de en 4de provincialers. Meteen de eerste mogelijkheid voor de IVT supporters om ons vernieuwd en versterkt team aan het werk te zien.

 

IVT behaalde uiteindelijk een verdienstelijke vierde plaats op 8 ploegen, waarbij het team van Robin Bonte en assist Inge Calliauw vooral de spelvreugde lieten primeren. Iedereen kreeg dus speelkansen, wat belangrijker was dan het pure resultaat

 

Op zondagvoormiddag was het dan tijd voor onze U13 en onze U11 provinciaal. 

Coach Jurgen Vanholme had nog een extra training ingelast op zaterdagvoormiddag, omdat het voor alle kids de eerste keer was dat zij ooit aantraden op het provinciale niveau, dus 3 tegen 3. Nieuwe spelregels, zwaardere ballen, alles moest nog geoefend worden. Maar wat was het mooi om die gastjes al aan het werk te zien! Ze wonnen meteen ook al een wedstrijd, zodat ze uiteindelijk als tweede eindigden. Na de wedstrijd werd nog even verder getraind olv coach Jurgen en volgend WE mogen ze aan de slag op het tornooi van Marke.

 

Coach Jan Deleu van de miniemen (U13) zat wat in spelersnood maar vond Hanne Louagie bereid om met een +1 statuut mee te doen samen met Suzan, Johanna en Stiene. Even later kwam ook Emilia Deldaele de miniemen nog versterken, omdat Stiene iets vroeger moest vertrekken. Ook deze meiden deden het niet onaardig, ook al is dit eigenlijk te weinig eer. Ze verloren geen enkele wedstrijd en werden uiteindelijk tweede op vier ploegen enkel en alleen door de puntencoëfficiënt. Ook hier was het mooi om te zien wat de meiden reeds presteerden olv van onze ervaren trainer Jan.

 

Zondagnamiddag opnieuw twee IVT ploegen op het appèl, deze keer  onze twee U15 ploegen. De A-ploeg olv Ruth Hauspie mocht door het te laat aankomen van het team uit Marke direct opnemen tegen IVT B olv Emmely George.

Ook hier een ploeg op het plein die nog nooit 6 tegen 6 had gespeeld, tegen een ervaren kadettenploeg. De eerste set werd nog vlot gewonnen door de A ploeg, maar de tweede set kon Emmely's ploeg zelf een setpunt afdwingen maar verloren toch nog nipt met 26-24.

Het viel alle ouders van de B-ploeg op hoe snel hun meiden evolueerden op het plein: van super zenuwachtig en "ik weet niet wat ik moet doen en waar ik moet staan" naar een geoliede volley machine!

De laatste wedstrijd van het tornooi wist de B-ploeg zelfs reeds overtuigend te winnen van hun tegenstander! Op deze manier eindigden ze op een vierde plek op 5 teams. Maar resultaat was hier van geen belang, de spelvreugde des te meer. Lisa, Romy, Johanna, Laura, Audrey en Marie deden het meer dan uitstekend!

 

Onze U15 A haalden dan de tweede plek binnen na een spannende wedstrijd tegen Marke (1 puntje verschil) - een puik resultaat van Davina, Hanne, Hanne, Emilia, Jana en Amber. 

 

Achteraf volgde nog een kleine discussie in de cafetarie of het succes van de B-ploeg nu te danken was aan de goede trainingen die ze dit jaar al kregen of aan de goede trainingen van vorig seizoen... :-)  

Nog enkele vaststellingen:

 

- Het werd een mooi tornooi, waar IVT op alle vlakken en bij alle teams goed presteerde. Vooral het toch wel hoge niveau van de nieuwe teams van de U11, U13 en U15 toonden aan dat onze jeugdwerking op het goede spoor zit en dat de gouden ster van de VVB verdiend is!

 

- Het bestuur was van héél vroeg tot laat aanwezig om samen alles in goede banen te leiden, ook het werk dat zij hier voor doen mag eens in de spotlights geplaatst worden! Geert, Hans, Isabelle, Els bedankt! Nadine en Peter evenveel bedankt natuurlijk!

 

- Door haar last minute invalbeurt met de miniemen speelde Hanne Louagie 14 sets op zondag, Emilia Deldaele kwam uiteindelijk op 11 sets uit. Bedankt om zo flexibel in te vallen jongedames! Het kostte Hanne wel behoorlijk stramme spieren op maandag!

 

- Altijd leuk om te zien hoe Peter Deldaele samen met het bestuur en Peter Allaert spontaan begon te helpen om op zondagavond de zaal op te ruimen. Zou dat komen door zijn "ollemoaletoape" mentaliteit?

 

- De schoenen van Sara waren bijna versleten van het werk dat ze verzette achter de toog... Ook hier kregen we voorbeeldige hulp van een paar "kadetjes".

 

- Bedankt aan de sponsors die een BBQ voorzagen op zaterdagavond om onze ex vierde provincialers te bedanken dat we ons nu derde provincialers mogen heten!

 

- Jammer genoeg ook 1 groot minpunt en dat is het verbaal héél agressieve gedrag van bepaalde ouders/"supporters" van een club uit een buurgemeente van Izegem. Neen, het staat écht niet om bij een spannende wedstrijd 13 - 14  jarigen uit te lachen omdat ze een opslag missen enz. enz enz... . Zonder scheidsrechters trouwens geen wedstrijden...

 

- Bedankt aan alle gelegenheidsscheidsrechters én officiële scheidsrechters om de wedstrijden in goede banen te leiden!

verslag: Lieven L.