Wedstrijdverslagen: seizoen 2016-2017

Kadetten (U15 B)

08-10-'16: IVT B - Dynamivo Dadizele B: 1-3

Voor onze wedstrijd tegen Dadizele kwamen Davina en Justine van de U15A ons team versterken. Zo gingen we van start met 9 speelsters. De eerste set ging gelijk op. Onze recepties kwamen goed, maar we lieten de puntjes liggen  in de aanval en communicatie. Er wordt nog steeds veel te weinig gecommuniceerd op het plein, waardoor veel misverstanden ontstaan. Ook in de aanval moeten we nog wat meer durven. Durven aanvallen en een mindere pas ook moeilijker overspelen. Heel wat ballen werden mooi en hoog in de handen van de tegenstander gespeeld. Gelukkig maakte ook Dadizele veel foutjes, waar wij van konden profiteren. Uiteindelijk moesten we set 1 toch aan Dadizele laten, met 22-25.

 

In set 2 werden de 3 bankzitters in het team gebracht en zagen we een heel ander spelbeeld. We kwamen al snel 1-8 achter te staan. Deze keer was niet enkel de communicatie ons heikel punt, maar gingen we helemaal onderuit in de receptie. Na een kleine herschikking in het achterveld konden we toch tot opbouw komen en begonnen we aan ons inhaalmanoeuvre. Recepties kwamen al wat beter, maar in de afwerking schoten we wat te kort. Een perfecte pas werd afgewerkt met een aanval, waarmee we telkens een punt scoorden, en duidelijk beter waren dan de tegenstander. Jammer dat we de bal veel te makkelijk over spelen als onze pas niet perfect komt. Onze achterstand kon niet meer worden ingehaald en sloten de set af met 18-25.

 

In de derde set werden de bankzitters weer gewisseld voor 3 andere speelsters en gingen we fantastisch van start. Een opslagdruk waar Dadizele geen antwoord op vond. Al snel liepen we uit met een voorsprong van 8-0. Jammer genoeg lieten we Dadizele terug in de wedstrijd komen tot op 20-20. Dit was het moment voor IVT om Dadizele te overklassen en risico’s te nemen. Opslagdruk, aanval en vechten voor elke bal, voor elk punt. Top wat onze meiden in de derde set lieten zien. Er werd samengewerkt, gevochten voor de punten, druk gezet vanaf de achterlijn en agressief gespeeld aan het net. Een beeld die ik de volledige match zou willen zien! Top meiden, wat jullie hier op het einde lieten zien! Meer dan verdiend ging deze 3e set naar de meisjes van IVT. Tussenstand 1-2 en alles was weer mogelijk.

 

Het begin van de 4de set verwachtte iedereen een IVT te zien zoals einde derde set. Spijtig dat onze typische foutjes weer boven kwamen. Vanaf de opslaglijn presteerden we goed. Weinig fouten en redelijk wat druk. Dadizele had het wel moeilijk maar bracht toch veel ballen terug die wij niet konden afwerken. Vooral in de communicatie op het plein loopt het stroef. Misverstandjes met de passeur komen nog te veel voor en ik hoor heel weinig ‘geroep’ in receptie. Bij een gelijkopgaande 4de set moesten we toch onze meerdere kennen aan Dadizele.

 

Een wedstrijd met betere en mindere momenten, maar we weten waaraan we kunnen werken komende trainingen. Dadizele was zeker niet beter, dus in de terugronde pakken wij er de punten! Heel mooi om te zien hoe onze meisjes er in 3 wedstrijden tijd enorm op vooruit zijn gegaan. We blijven trainen en beetje bij beetje komt het wel. Tegen Lichtervelde gaan we er zaterdag met nieuwe, volle moed tegenaan. Gelegenheidscoach Lieven zal ons misschien dat eerste puntje kunnen bezorgen? Ik zal vanop de wedstrijd in Lendelede supporteren voor mijn meisjes. Go Team!

verslag: Emmely G.

01-10-'16: Davo Wevelgem B - IVT B: 3-1

Zaterdagmiddag 01/10 trokken we met 6 strijdvaardige Izegemse kadetten richting Wevelgem.

 

Al snel ondervonden we dat het Wevelgemse kadettenteam heel wat meer ervaring en routine kon tonen op het veld. Maar het was vooral de opslagdruk van Wevelgem die de Izegemse meisjes de eerste twee sets overdonderde. Tijdens de tweede set stond het zelfs plots 13 – 0.

 

Na twee verloren sets begon Izegem moedig aan de derde set. Het bleef gelijk opgaan en – mede door enkele toetsfouten aan de overkant die streng werden bestraft door de scheidsrechter – liepen de Izegemse kadetten uit tot 24 – 19. Welverdiend won Izegem de derde set.

 

Wevelgem had dit niet zien aankomen en begon de vierde set met de sterkste ploeg op het veld. De Izegemse meisjes konden de harde bovenhandse opslagen niet stoppen en moesten jammer genoeg de vierde set uit handen geven. Setstanden: 25-11, 25-6, 21-25, 25-11.

verslag: Ruth H.