Wedstrijdverslagen: seizoen 2016-2017

Miniemen (U13 B)

01-10-'16: Gaverhal Deerlijk B - IVT B: 2-3

De morgenstond heeft goud (en winst) in de mond:

 

Het was vroeg afspreken op zaterdag 1 oktober 2016 voor de tweede wedstrijd van het seizoen voor de U13B van IVT. Tille en Janelle gingen samen met invalcoach Lieven (vaste coach Jan moest de andere ploeg coachen in Kortrijk, wat hij trouwens met succes deed, gezien de 0-3 overwinning!) richting sporthal Gaverhal in Deerlijk waar Lise, Suzan, Emma en Noor reeds aanwezig waren.

 

Na de opwarming en het invullen van alle paperassen (wedstrijdblad) schoot IVT razendsnel uit de startblokken. In geen tijd stond IVT 5 punten voor, daarna 10 en op geen enkel moment kwamen de meisjes van Deerlijk in het spel voor wat resulteerde in een 11-25 en eerste deelwinst voor IVT.

 

De tweede set verliep héél wat spannender maar onder andere door een paar krachtige bovenhandse opslagen van Suzan, werd deze spannende set met 22-25 binnen gehaald. IVT was zwaar achter komen te staan in deze set maar na time-outs, waar er werd gewezen op welk spel er moet gespeeld worden (hoger spelen dames!), kon Izegem bijbenen en finaal over Deerlijk heen walsen.

 

Set drie verliep heel erg gelijk opgaand tot 21-21, maar na een duidelijke netfout (met schouder en de rest van het lichaam) van Deerlijk, die we niet toegekend kregen waren we een beetje de pedalen kwijt en kon Deerlijk weglopen met de deelwinst en werd het 1-2.

 

Set vier begon heel slecht voor IVT, bij 1-5 moest de eerste time-out gebruikt worden want plots leek het licht uit te gaan. We lieten de ballen zomaar vallen en gingen dus niet meer voor elke bal zoals we in het begin wel deden. Ook maakte IVT plots een pak meer opslagmissers. Deerlijk liep weg van ons, IVT vergat mooi hoog te spelen en we gaven de set weg aan Deerlijk wat resulteerde in een 2-2.

 

Na de winst vorige week in 5 sets, dus opnieuw een vijfsetter voor onze youngsters van de U13. Ook hier kwamen we snel achter. De IVT'tjes probeerden te forceren, plots zagen we gezwaai met de armen, ballen tweedehands oversteken etc, we draaiden dan ook met een kleine achterstand. Nog even iedereen gewezen op zijn taken, dat er niet geforceerd moest worden, dat we enkel ons spel moesten spelen en dat de punten dan wel vanzelf gingen komen. Het lukte, de angst om te winnen (of om te verliezen) ebde weg, de IVT trein kwam weer op de rails en we gingen op en over Deerlijk, matchballen voor IVT dus. We maakten het nog even spannend door Deerlijk te laten terug keren tot 13-14 maar maakten het dan toch mooi uit!

 

Tweede match, tweede overwinning voor de IVT miniemen. 

 

Hiermee komen ze op de tweede plaats in de stand op twee punten van de leider, nl. IVT A!!!