Wedstrijdverslagen: seizoen 2016-2017

Pré-miniemen (U11)

01-10-'16: Hermes Oostende - IVT: 0-3

90% van het werk was reeds gedaan...

 

Omdat trainer/coach Jurgen even vast zat in het verkeer nam ondergetekende de opwarming over, waarmee natuurlijk al 90% van de overwinning binnen was (niet de woorden van ondergetekende - maar een wijze uitspraak achteraf gemaakt in de kantine). :-)

 

Was het de aanwezigheid van de coach van de eredivisieploeg dames van Hermes Oostende, of meerdere ex- ereklassespelers en -speelsters waarvan hun dochter aantrad bij Oostende, we weten het niet maar IVT kwam maar moeilijk uit de startblokken. Een andere reden kan ook zijn dat de opwarming dan toch niet zo goed verlopen was... .

 

IVT startte dus in set 1 met Niobe, Sara en Biene maar keek al snel tegen een 5-puntenkloof aan. Deze kregen ze pas de eerste keer gedicht bij 21-21 nadat Lies sterk inviel in de plaats van Sara en Suzan inviel voor Niobe. 21-21 en gelijk dus, IVT stoomde echter verder en ging vlot over Oostende met Suzanne die uitserveerde met een halve ace wat resulteerde in een 22-25 eindstand.

 

Set twee kende een omgkeerd verloop. IVT sloop weg van Hermes dat veel probeerde bovenhands op te slaan maar toch ook veel opslagmissers liet noteren. Niobe serveerde ons naar 11-14. Na een time-out van de Hermes coach kwam Hermes terug tot 15-16. Suzanne serveerde ons naar tot 15-19 maar haar volgende opslag ging de mist in. Tussenstand dus 16-19. Hermes kwam opnieuw terug tot 20-20 maar Sara zorgde met een slimme tipbal voor de 20-21. Mooi samenspel tussen Biene en Suzanne bracht de 22-25 op het bord, 0-2 dus voor IVT en een extra competitiepunt!

 

Set drie begon met een opslagreeks van Hermes (3-0). Biene antwoordde ook met een reeks (4-5). Waarna IVT sterk bleef serveren tot 8-19 (9 opslagen van Niobe op rij!!!). Er gebeurde nog een foutje aan het scorebord waarbij de wedstrijd bij 14-24 al gespeeld had moeten zijn maar gelukkig was onze voorsprong groot genoeg. Hermes minderde nog tot 18-24, maar dan vond IVT het welletjes en prikten we uit 18-25 en een 0-3 overwinning tegen Hermes dat de vorige wedstrijd met 3-2 verloor van Ruiselede.

 

Er werd overeengekomen om nog een bijkomende set te spelen. Ook die ging naar IVT met 17-25 waarbij het laatste punt een ace van Sara was.

 

Twee matchen gespeeld voor onze U11 provinciaal en twee keer een driepunter binnen gehaald, wat resulteert in een gedeelde eerste plaats. Heel mooi werk van de meisjes en coach Jurgen. Wat nog mooier is dan de stand en de punten is om te zien welke vooruitgang deze getalenteerde meisjes week na week na week maken! Doe zo verder!