Nieuwsberichten 2016-2017

3de provinciale verzekert zich van 4de plaats en eindrondes tegen Zwevegem

Na een gezamelijk ontbijt trok onze 3de provinciale ploeg zondagmorgen naar Kortemark voor de laatste competitiematch van het seizoen. Inzet was de vierde plaats. Aangezien VT Brugge op zaterdagavond slechts 1 punt gepakt had tegen Koksijde, volstonden 2 winnende sets om de vierde plaats veilig te stellen. Maar daarmee nam IVT geen genoegen. Na een moeilijke start, werd vlot afstand genomen van Kortemark, wat resulteerde in een 1-3 overwinning en zekerheid over de 4de plaats. Als nieuwkomer in derde provinciale een sterke prestatie. Dit resultaat geeft meteen ook recht op deelname aan de eindrondes (tegenstander hierin wordt Davoz Zwevegem B - de vierde uit de A-reeks) voor eventuele promotie naar tweede provinciale. Deze wedstrijd staat gepland op zaterdag 29 april om 16u30 in onze eigen KrekelArena.

Onze meisjes van de U15 A pakten op de slotspeeldag een belangrijke overwinning in Gullegem. De spannende 2-3 overwinning was meteen goed voor een mooie 2de plaats in de eindrangschikking. Hun collega's van de U15 B konden het seizoen helaas niet met een overwinning afsluiten en moesten met 3-0 hun meerdere erkennen in Bevo Roeselare.

 

Onze kampioenen van de U11 tenslotte sloten het seizoen af op het veld van DV Waregem. Met een 0-3 overwinning gaven ze hun kampioenstitel nog wat extra glans.

 

Volgende week zondag staat nog de IVT-BBQ gepland als afsluiter van dit geslaagde seizoen.

Kampioenen vieren feest

Na de Sportliners en de U13 A vorige week, was het dit weekend de beurt aan de U11 om de kampioenstitel te vieren. Na de 0-3 overwinning op Bevo Roeselare kon het feest beginnen. Proficat aan coach Jurgen en zijn team voor een prachtig seizoen met een verdiende titel als kers op de taart!

Ook de U13 A lieten nog maar eens zien dat zij de verdiende kampioen zijn in hun reeks en gingen met 0-3 winnen in Zwevezele. De champagne na afloop van de wedstrijd was dus meer dan verdiend voor de meisjes van coach Jan! Ook de andere U13-ploeg won met 0-3 in Marke en zo eindigen beide IVT-ploegen op 1 en 2 in de rangschikking!

Voor de U15 A stond een moeilijke opdracht op het programma. Zij ontvingen kampioen Bissegem. Ondanks de 1-3 nederlaag, eindigen coach Ruth en haar team op een zeer knappe tweede plaats.

 

Als afsluiter van dit weekend stond het duel om de derde plaats in 3de provinciale B gepland. Voor aanvang van de wedstrijd werden onze jonge kampioenen nog eens in de kijker geplaatst en mochten de aanwezige speelsters mee met de eerste ploeg het terrein op! Na een spannende wedstrijd (15-17 in de 5de set) moest IVT uiteindelijk nipt de duimen leggen tegen Volare B, dat zo zeker derde wordt in de reeks. IVT ziet VT Brugge terug tot op gelijke hoogte komen na een 2-3 overwinning op Torhout, maar blijft voorlopig wel vierde dankzij een beter setgemiddelde. 3 punten pakken tegen Kortemark is de boodschap over twee weken om de vierde plaats vast te houden.

Trainingen in mei

Vanaf mei wordt er enkel nog in de parketzaal getraind. Dit betekent dat alle trainingen die in het college doorgaan, vanaf dan wegvallen.

 

Op maandag 1 mei zijn er geen trainingen wegens feestdag!

IVT-BBQ op zondag 30 april 2017

Na het succes van onze IVT-BBQ vorig jaar hebben wij beslist om in 2017 deze traditie verder te zetten.

 

De IVT-BBQ zal dit jaar doorgaan op zondag 30 april 2017  in het Sok te Kachtem

M.a.w.  een mooie afsluiter ! Hopelijk kunnen we dan ook  genieten van een lentezonnetje !

 

Er is keuze uit 2 mogelijkheden :

 • Kinderen tot 12 jaar:    € 12
 • Volwassen vanaf 12 jaar:   € 18

In de prijs is een aperitief inbegrepen.

 

Iedereen is welkom in het ’t Sok te Kachtem vanaf 12u.

 

inschrijven kan tot ten laatste maandag 24 april 2017 via mail hans.ampoorter@telenet.be  als ook bij  de bestuursleden .

Volleytoer 2.0 en U13A KAMPIOEN !!!

Op zaterdagnamiddag speelde ons jongste competitieteam (pas sinds januari in competitie) al hun laatste wedstrijd van het seizoen. Het team van Emmely George en Sharon Normon moest slechts 1 setje winnen om zeker te zijn van de titel. Het 4-4 gelijkspel tegen Tielt was dus ruim voldoende om de verdiende titel binnen te halen. Proficiat aan de speelsters en hun coaches!

Ook bij de U13 van coach Jan mag er reeds gevierd worden. De A- ploeg is, na het schrappen van de ploegen met een '+-statuut' zeker van de kampioenstitel, terwijl de B-ploeg ook al zeker is van de tweede plaats! Een sterk seizoen van beide teams dus! Proficiat!

 

En om het feestje compleet te maken, kan ook de U11 van coach Jurgen volgende week kampioen spelen! Bovendien is ook onze ploeg in 3de provinciale nog in de running voor de 3de plaats en eventueel zelfs promotie naar tweede provinciale. Komende zaterdag ontvangt IVT Volare B voor een rechtstreeks duel om de derde plaats!

Geslaagde wandeling

De tweede editie van 'Wandel mee met IVT' werd opnieuw een groot succes. Maar liefst 145 wandelaars genoten van het mooie weer, een hapje en een drankje en ondergingen enthousiast de opdrachten onderweg.

 

Va afloop van de wandeling bleven velen nog even in de sporthal hangen om bij een verfrissend drankje de aankomt van de Ronde van Vlaanderen op groot scherm te volgen. Kortom, opnieuw een groot succes.

 

Proficiat aan de organisatoren!

IVT in de Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe artikels uit de Krant van West-Vlaanderen van de voorbije weken:

 • 17-03: Jeugdspeelster van de week: Suzanne Reubens (U11)
 • 24-03: De U15 meisjes regionaal C van IVT

Je kan de artikels bekijken op onze pagina met persartikelen.

Schrijf je nu in voor de wandeltocht op 2 april !

Door het succes van onze wandeling vorig jaar organiseert de damesploeg van het Izegems Volleybal Team opnieuw een wandeltocht van een kleine 7 km. Dit jaar gaat de wandeling door op zondag 2 april!

 

Onderweg kunnen er vragen opgelost worden, opdrachten uitgevoerd en wordt er een kleine hap en drank voorzien. Aan het einde wordt het speuren beloond!

 

Starten kan tussen 13.00 en 14.00 uur, wandelen tot ten laatste 17 uur.

 

Inschrijven op voorhand kan door te mailen naar wandelmeemetivt@hotmail.com

 

Inschrijven op voorhand kan voor €5 per persoon.

Ter plaatse inschrijven kan voor €6 per persoon.

Kinderen tem 3 jaar kunnen gratis inschrijven.

 

Bij vragen kan u steeds mailen naar bovenstaand mailadres.

Wij hopen op een massale opkomst om onze club te steunen!

 

Klik op de afbeelding hieronder voor de affiche van onze wandeltocht:

3de prov. sluit aan bij de top 3 na vijde 3-punter op rij

Het competitie-einde in derde provinciale B belooft nog spannende te worden voor de ploegen in de top 5. Doordat Volare B en VT Brugge C (de nrs 3 en 4) de punten deelden en IVT Koksijde met 3-0 terug naar huis stuurde, nadert IVT tot op 3 punten van de 3de plaats. De verplaatsing naar Brugge volgend weekend en de thuiswedstrijd tegen Volare op 8 april zullen dus cruciaal zijn, wil IVT nog 1 of mss zelfs 2 plaatsen opschuiven in de rangschikking. De nrs 3, 4 en 5 spelen na de competitie nog de eindrondes voor eventuele promotie naar 2de provinciale.

 

Op zaterdagmorgen stonden beide U13 ploegen tegenover elkaar. Het werd uiteindelijk 3-1 in het voordeel van IVT A, dat daarmee ook ruim aan de leiding blijft in de rangschikking.

 

Voor de Sportliners 2.B stond dit weekend al de laatste wedstrijd van het seizoen op de kalender. De competitie werd afgesloten met een 7-1 overwinning tegen Staden en een mooie 2de plaats in de rangschikking.

Emmely George: "We spelen als een hecht team"

 

Lees het artikel uit de Krant van West-Vlaanderen van
3 maart op onze pagina met persartikelen.

Wedstrijdverslagen 18 februari 2017

3de prov. houdt aansluiting met top 5  / alweer perfect rapport voor de jeugd

Na twee overwinningen op rij springt IVT naar de 6de plaats in derde provinciale B. De kloof met de top 5 blijft slechts 3 punten. Na de 3-0 overwinning tegen Davolo Loppem, komt volgende week met Apollo Koekelare alweer een belangrijke tegenstander naar Izegem afgezakt voor de vierde thuiswedstrijd op rij. Koekelare telt momenteel slechts 3 punten meer dan IVT in de rangschikking, maar is met vier overwinningen op rij net als IVT aan een sterke terugronde bezig. Bij eventuele winst kan IVT een mooie stap richting top 5 zetten.

 

Ook bij de jeugd blijft IVT de overwinningen opstapelen met winst in alle wedstrijden. Een speciale vermelding dit weekend voor de meisjes van de U15 B. Zij pakten in Ruiselede hun tweede overwinning van het seizoen na een 5-setter. Deze namiddag kan de U13 A het perfecte rapport van IVT dit weekend compleet maken.

IVT in de Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe artikels uit de Krant van West-Vlaanderen van de voorbije weken:

 • Wedstrijdverslag 3de provinciale - VT Gullegem
 • De provinciale U11 van Izegems VT

Je kan de artikels bekijken op onze pagina met persartikelen.

Wedstrijdverslag 11 februari 2017

Opnieuw succesweekend voor IVT

Dit weekend konden we weer heel wat overwinningen noteren voor de Izegemse ploegen. Ons jongste Sportline team, dat pas sinds nieuwjaar in competitie speelt, won alweer. Dit keer moest Tielt er met 1-7 aan geloven (de enige verliesset ging met een zeer nipte 26-24 naar Tielt). Daarmee staat IVT alleen aan kop in het klassement.

 

Beide U13 ploegen wonnen dit weekend met 3-0 en blijven daarmee aan kop van de rangschikking.  IVT B volgt op de tweede plaats op 3 punten van IVT A, dat eerste blijft. En ook de U11 blijft het met hun 12de overwinning op 14 wedstrijden zeer goed doen (virtueel op de eerste plaats!).

 

Voor 3de provinciale stond dit weekend de inhaalmatch tegen het 4de geklasseerde Gullegem op het programma. Na een sterke collectieve prestatie werd het 3-1. IVT springt daardoor opnieuw naar de 7de plaats, op slechts 3 punten van de 4de plaats. Volgende week komt de nummer 9, Loppem, op bezoek voor de derde thuiswedstrijd op rij.

6 op 7 voor IVT-teams dit weekend

De jeugdteams van IVT blijven, na een sterke heenronde, ook in de terugronde de overwinningen binnenhalen. Onze Sportliners 2.B wonnen in hun nieuwe reeks ruim (7-1) van Sint Eloois Winkel en staan daarmee op slechts 2 punten van leider Wevelgem.

 

De U11 behaalde onder leiding van gelegenheidscoach Heleen al hun 11de overwinning van het seizoen (op 13 wedstrijden). Goed voor een virtuele eerste plaats, want 'leider' Waregem A (de enige ploeg waartegen IVT dit seizoen al verloor) speelt met een +1-statuut. 

 

In de reeks van onze 2 U13-teams bestaat de top 3 uit IVT A (eerste plaats), Kerdavo Avelgem (tweede plaats) en IVT B (derde plaats). Ook hier speelt Avelgem met een +1-statuut en dus mogen beide IVT teams onder elkaar uitmaken wie met de titel gaat lopen.

 

De meisjes van de U15 B moesten dit weekend hun meerdere erkennen in Dadizele, maar konden op verplaatsing toch een setje meepikken. De U15 A won op zondag de derby tegen Lendelede met 1-3, waardoor ook zij aan de top van de rangschikking blijven meedraaien (2 punten achterstand op het leidersduo Dadizele en Bissegem). Volgende week ontvangt het team van coach Ruth om 9u de leider Dadizele!

 

Onze 3de provincialers tot slot, pakten dit weekend op het veld van hekkensluiter Oostende hun zevende overwinning van het seizoen, na een logische 0-3. Daarmee klimt IVT (met 1 wedstrijd minder gespeeld) op naar de 7de plaats in de rangschikking.  Ook de beloften wonnen hun wedstrijd met 3-0 en blijven op de 9de plaats. Volgende week ontvangt IVT leider Lendelede in de Krekelarena.

Kimberly Leenknecht: "Al heel wat beter op elkaar ingespeeld"

 

Lees het artikel uit de Krant van West-Vlaanderen van 2 december op onze pagina met persartikelen.

Wedstrijdverslag 14 januari 2017

Nieuw team in competitie sinds Nieuwjaar!

Na Nieuwjaar is een nieuw jeugdteam in competitie gebracht. Een 9-tal speelsters die tot voor Nieuwjaar deel uitmaakten van de pré-competitie, hebben nu dus de stap gezet naar de Sportline Volleytoer competitie. Dit weekend stond hun allereerste wedstrijd op de kalender en deze werd meteen met 6-2 gewonnen tegen Ruiselede! Een super start dus voor het jonge team van coach Emmely George en assistent Sharon Normon.

Krant van West-Vlaanderen 23-12-2016: 3de prov - Sarrako Kortemark

Met enige vertraging is ook het wedstrijdverslagje van de overwinnging van 3de provinciale tegen Sarrako Kortemark uit de Krant van West-Vlaanderen aan de pagina met persartikelen toegevoegd.

IVT in de Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe artikels uit de Krant van West-Vlaanderen van de voorbije weken:

 • 09-12: Jeugdspeelster van de week: Lies Boucquet (U11)
  "Veel progressie in eerste seizoen"
 • 16-12: De regionale U1B van IVT speelt in de F-reeks
 • 16-12: Wedstrijdverslag Volare B - 3de provinciale

Je kan de artikels bekijken op onze pagina met persartikelen.

Eef Begein: "Sterk verweren"

 

Lees het artikel uit de Krant van West-Vlaanderen van 2 december op onze pagina met persartikelen.

Derde overwinning op rij voor 3de prov, ook de jeugd blijft het goed doen

Onze damesploeg trok dit weekend naar de kust voor de wedstrijd tegen Koksijde. Tegen het team dat net achter IVT stond in de ranking werd met duidelijke 0-3 cijfers gewonnen. IVT sluipt zo dichter bij de buik van het klassement. Met 1 wedstrijd minder gespeeld staat het nu op de 8ste plaats, op slechts 3 punten van de top 4.

 

Bij de jeugd stond dit weekend de derby tussen de U13 A en U13 B op de kalender. Na een spannende wedstrijden haalde de A-ploeg het uiteindelijk met 1-3 van de B-ploeg. De A-ploeg blijft met deze overwinning op de 2de plaats en ook de B-ploeg blijft meedraaien in de top 5.

 

De U15 B verloren na een verdienstelijke wedstrijd met 3-0 van Dentergem, maar lieten de eerste twee sets veel vechtlust en mooi volleybal zien.

 

Op het veld van Bevo Roeselare pakten de meisjes van de U11 al hun zesde overwinning van het seizoen en blijven uiteraard mee aan de leiding in hun reeks.

 

Tot slot pakten de sportliners dit weekend hun eerste overwinning van het seizoen! Na enkele goede wedstrijden en gelijke spelen de voorbije wedstrijden, was deze eerste overwinning meer dan verdiend!

Oudejaarsreceptie IVT op 17 december 2016

Samen met de volledige IVT-familie willen we op zaterdag 17 december 2016 klinken op het oude jaar.

 

Aansluitend na de wedstrijd van onze dames tegen Sarrako Kortemark (beloftenwedstrijd om 18u / hoofdwedstrijd om 19u30) worden alle leden, ouders en sponsors uitgenodigd voor een glaasje en een hapje.

 

Wij vragen om voor de wedstrijd en aansluitende receptie vooraf in te schrijven en dit ten laatste tegen vrijdag 9 december. Dit kan via mail aan Hans Ampoorter: hans.ampoorter@telenet.be.

Succesvol weekend voor IVT

Heel wat overwinningen dit weekend voor IVT. Zowel de U13 A als B en de U11 wonnen hun wedstrijd, terwijl de Sportliners 4-4 gelijk speelden tegen een team waar ze eerder dit seizoen 7-1 tegen verloren.

 

Ook derde provinciale won voor de tweede keer op rij na een spannende vijfsetter tegen VKT Torhout (5de in de stand). 

 

Op zondagmorgen wonnen tenslotte ook de U15 A met 0-3 in Sint-Eloois Winkel en sluit daarmee een erg succesvol weekend voor IVT af (enkel de reserven van 3de prov verloren hun wedstrijd).

Bieke Christiaens: "Positieve vibe in de ploeg aanhouden"

 

Lees het artikel uit de Krant van West-Vlaanderen van 11 november op onze pagina met persartikelen.

IVT PRALINE ACTIE 2016

Dit eindejaar pakken we opnieuw uit met een pralineverkoop om onze kassa te spijzen.

 

We doen dan ook een vriendelijke en hoopvolle oproep om massaal vrienden, kennissen, buren, familieleden of eender wie je kent te vragen je favoriete volleybalteam te steunen met de aankoop van de heerlijke Pralibel pralines.

 

Ook als relatiegeschenk is zo’n doos pralines uiterst geschikt.

 

Net als vorig jaar bieden we naast de klassieke doosjes met een mix van pralines ook dozen gevuld met alleen maar van die heerlijke “fruits de mer” aan.

 

Klik hier voor de brief met de bestelbon. Bezorg je bestelling ten laatste op donderdag 24 november aan iemand van het bestuur, je train(st)er of ploegafgevaardigde, of mail je bestelling door aan onze secretaris Hans Ampoorter (hans.ampoorter@telenet.be)

1/2 finale Belgische damesbeker : Hermes Oostende - VDK Gent

Het bestuur van Hermes Volley Oostende nodigt alle leden van alle West-Vlaamse volleybalclubs uit tegen een vriendenprijs (amper 5 euro voor 2 personen !) voor de heenmatch van de halve finale van de Belgische damesbeker :  (de winnaar van dit dubbel duel treedt aan in de Belgische bekerfinale in het Antwerpse sportpaleis op 12 februari 2017 tegen Asterix Avo of Jaraco As !)

 

Woensdag 23 november 2016 om 20u30

Mr. V Arena – Sportparklaan 6 – 8400 Oostende    (SPORTPARK DE SCHORRE)

HERMES VOLLEY OOSTENDE – VDK GENT

 

Meld u aan bij de ingang in de Mr. V Arena en dan kunt u voor slechts 5 euro per 2 clubleden deze topmatch bijwonen !!

Geen trainingen in het college op donderdag 10 november

De trainingen van donderdag 10 november in de sporthal van het college kunnen niet doorgaan, aangezien de zaal bezet is voor andere activiteiten.

 

Ook op vrijdag 11 november zijn er geen trainingen. Sporthal De Krekel is gesloten wegens Wapenstilstand.

Enkele foto's uit jeugdwedstrijden weekend 5 november

U15 A in de krant

 

Lees het artikel uit de Krant van West-Vlaanderen van 4 november op onze pagina met persartikelen.

4 op 6 voor IVT-ploegen

Op verplaatsing bij buur Ingelmunster konden de youngsters van de Sportline Volleytoer opnieuw een setje winnen. Eindstand 7-1, maar de meisjes blijven progressie maken.

 

De U13 A won dit weekend voor de 3de keer (op vier wedstrijden) en blijft op de 5de plaats in het klassement (met 1 wedstrijd minder gespeeld). De eerste set werd nipt verloren met 24-26, maar daarna won het team van coach Jan vrij vlot de volgende 3 sets.

 

De meisje van de U15 B pakten dit weekend hun eerste puntje tegen Ruiselede. Tegen de kampioen van vorig jaar verloren de meisjes van coach Emmely na een knappe wedstrijd nipt met 2-3, maar daarmee was het lang verwachte eerste punt van de competitie binnen.

 

De U15 A van coach Ruth ontvingen op zaterdag de leider in de competitie, Menen. Een ploeg die tot voor deze wedstrijd slechts 3 set verloren had. IVT was echter niet onder de indruk en versloeg Menen met 3-1. Daarmee staat IVT op een mooie 3de plaats op slechts 2 puntjes van de nieuwe leider Dadizele.

 

En ook de dames van 3de provinciale knoopten dit weekend opnieuw aan met de overwinning. In de belangrijke wedstrijd tegen Davolo Loppem (dat voor de wedstrijd slechts 1 punt minder telde dan IVT) werd zowel de reserven- als de hoofdwedstrijd gewonnen. De reserven verloren de eerste set, maar wonnen daarna relatief makkelijk nog de wedstrijd. De hoofdwedstrijd werd een spannende wedstrijd, waarbij IVT 1-0 en 2-1 achter kwam, maar bleef terugvechten en alsnog met 2-3 won. Daarmee sprint IVT over Kortemark en Koksijde naar de 8ste plaats.

 

Biene Vanholme is jeugdspeelster van de week in Krant van West-Vlaanderen

 

Lees het artikel uit de Krant van West-Vlaanderen van 28 oktober op onze pagina met persartikelen.

Tussenkomst lidgeld door ziekenfondsen

De meeste ziekenfondsen voorzien een tussenkomst in het lidgeld van sportclubs. Op volgende pagina kunt u de nodige formulieren downloaden om deze tussenkomst aan te vragen.

Trainingen tijdens de herfstvakantie en 11 november

Op dinsdag 1 november zijn er geen trainingen wegens feestdag. Alle andere trainingen tijdens de week van het herfstverlof kunnen wel gewoon doorgaan.

 

Ook op vrijdag 11 november is sporthal De Krekel gesloten wegens Wapenstilstand en kan er dus niet getraind worden.

Emmely George: "Vrij weekend zal ons deugd doen"

 

Lees het artikel uit de Krant van West-Vlaanderen van 21 oktober op onze pagina met persartikelen.

Wedstrijdverslagen 15 en 16 oktober

Wedstrijdverslagen 8 en 9 oktober

Derde provinciale pakt eerst driepunter van het seizoen en ook de jeugdploegen blijven sterk presteren

Ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen voor de IVT-ploegen werd door de meeste teams succesvol afgerond en zorgt dat onze jeugdteams blijven meedraaien aan de top van de rangschikking.

 

De youngsters van U11 pakten opnieuw een 3-0 overwinning op het veld van Ruiselede. Het team van coach Jurgen pakt zo 9 op 9 en blijft uiteraard, samen met Waregem, op de eerste plaats in de rangschikking!

 

Ook de meisjes van coach Jan blijven het goed doen en wonnen dit keer met 3-1 van Ruiselede. Zo komen ze ook aan de leiding in hun reeks, waar ze over die andere IVT-ploeg springen (die deze week wel niet in actie kwam). 

 

Bij de kadetten dit weekend opnieuw een verdeeld succes. De U15 B speelden een wisselvallige wedstrijd, waarbij ze toch een setje konden binnenhalen tegen de meisjes uit Dadizele. Coach Emmely zag wel al veel verbetering tegenover het begin van het seizoen. 

 

Het team van coach Ruth kon wel opnieuw winnen. In een wedstrijd waarin iedereen speelgelegenheid kreeg, werd Lendelede met 3-0 opzij gezet. IVT pakt als enige in de reeks 6 op 6 en komt daarmee op de tweede plaats (met 1 wedstrijd minder dan leider Menen)

 

De derde provinciale ploeg won dit weekend voor het eerst en komt zo weg van de laatste plaats. Tegen Oostende werd de beloftenwedstrijd nipt met 2-1 gewonnen, de hoofdwedstrijd werd 3-0. IVT springt zo over Loppem, Koksijde en Oostende naar de 9de plaats.

 

Uitgebreidere wedstrijdverslagen volgen later deze week.

 

Wedstrijdverslagen 1 en 2 oktober

Miniemen en pré-miniemen winnen opnieuw, kadetten en derde provinciale wachten nog op eerste punten

Opnieuw een succesvol weekend voor de jeugploegen van IVT: U13 A en U11 wonnen beiden vlot met 0-3 in respectievelijk Kortrijk en Oostende. De U13 B maakte het opnieuw spannend en trok na een nieuwe vijfsetter toch weer aan het langste eind.

 

De U15 B kon dit keer wel een set winnen, maar moest toch hun meerdere erkennen in de meisjes uit Wevelgem.

 

De U15 A kwam op zondag voor het eerst in actie en won meteen op het veld van Divo Ingelmunster met 3-1.

 

Volleytour 2b verliest met 6-2 in Waregem na mooi volleybal! Verdiend 2 sets gewonnen en een laatste nipt uit handen gegeven met 26-24! 

 

Ook onze derde provinciale ploeg kon opnieuw niet winnen. De reserven pakten deze week wel een puntje mee uit Gullegem, maar de hoofdmatch werd opnieuw met 3-0 verloren. 

 

Hieronder enkele foto's van de U15 A, U13 B, U11 en de sportliners.

Geert Vanmellaerts over nederlaag tegen Divo Ingelmunster:

"Niet klaar voor de start"

 

Lees het artikel uit de Krant van West-Vlaanderen van 23 september op onze pagina met persartikelen.

Zware nederlaag voor 3de prov. in derby tegen Ingelmunster

Na een voorbereidingsperiode van vallen en opstaan stond dit weekend de eerste competitiewedstrijd op het programma. Meteen de burenderby tegen Divo Ingelmunster.

 

Lees hier het volledige wedstrijdverslag

Goede start van het nieuwe seizoen voor de IVT-jeugd

Na enkele weken voorbereiding, met verschillende oefenwedstrijden, tornooien en bekerwedstrijden, werd dit weekend eindelijk het officiële startschot gegeven van de nieuwe competitie. En aangezien voor de meeste IVT-jeugdploegen (op de U15A en de Sportliners na) meteen een eerste thuiswedstrijd op het programma stond, werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nieuwe teamfoto's te nemen. Deze kan je terugvinden op de teampagina's van onze verschillende ploegen.

 

Sportief gezien waren onze jeugdspeelsters meteen op de afspraak. De U11 die voor het eerst in een provinciale reeks aantreedt won meteen met 3-1 van Bevo Roeselare A. Ook beide U13 ploegen pakten onder leiding van coach Jan de overwinning. De U13 A won met 3-0 van Ruiselede en de U13 B versloeg Waregem met 3-2. De U15 B tenslotte, moest in hun eerste wedstrijd met 6 tegen 6, de duimen leggen tegen Tielt, maar verloor telkens met zeer nipte setstanden.

 

Later deze avond staat nog de derby tussen onze 3de provinciale ploeg en Divo Ingelmunster op het programma (beloftenwedstrijd om 18u, hoofdwedstrijd om 19u30)

 

Kalenders en rangschikkingen

Vanaf nu kan je via de verschillende teampagina's de kalenders en rangschikkingen van onze teams bekijken. Deze kalenders zijn de enige juiste kalenders, dus neem regelmatig een kijkje om zeker te zijn van de juiste data en uren van de wedstrijden.

 

Jeugdploegen presteren goed op tornooien & 3de prov bekert verder

 

Dit weekend nam de U15A deel aan het tornooi van Marke. Daarin verloor het geen enkele wedstrijd en eindigde het zo op een knappe tweede plaats. Proficiat aan coach Ruth Hauspie en haar team!

 

De U11 provinciaal o.l.v. coach Jurgen Vanholme trok dan weer naar het tornooi van Moorsele. Na overwinningen tegen Bevo Roeselare en Davo Wevelgem 1 werd de finale tegen Davo Wevelgem 2 slechts heel nipt verloren. Een heel puike prestatie van onze youngsters die nog maar net op dit niveau aantreden en dus een 2de plaats op 6 teams behaalden.

 

 

Voor de 3de provinciale ploeg stond zaterdagmorgen met de bekerwedstrijd in Kortrijk de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Tegen 4de provincialer VT Kortrijk B werd het uiteindelijk 1-3 (setstanden 9-25 / 25-17 / 17-25 / 20-25). IVT bekert dus verder en trekt volgende zaterdag 3 september naar Gidas Gits (2de prov.).

 

Nieuwe uitrustingen

Preview van de nieuwe wedstrijduitrusting voor onze derde provincialers met als nieuwe hoofdsponsor Olivier Construct.

 

Nieuwe truitjes werden ook aangekocht voor:

 1. U15 B (nieuw team) - nog geen sponsor
 2. U13 beide ploegen - nog geen sponsor
 3. U11 provinciaal - nog geen sponsor
 4. starters en tussengroep voor de VIS tornooien - nog geen sponsor

Zoals U ziet zijn extra sponsors voor de jeugdploegen nog steeds welkom. U kan hier altijd iemand van het bestuur voor contacteren.


We danken de sponsor rekkenshop.be voor hun steun voor de U15A! Zij werden vorig seizoen in het nieuw gezet.

 

4de Memorial Viviane Viaene was een succes

Het voorbije weekend stond de 4de Memorial Viviane Viaene op het programma.

 

Het eerste tornooi voor onze vernieuwde ploegen in de aanloop naar het nieuwe seizoen werd opnieuw een succes.

 

Lees hier een sfeerverslag van het tornooi.

 

Nieuwe hoofdsponsor voor IVT: OLIVIER CONSTRUCT

Olivier Construct o.l.v. dhr. Yves Olivier gaat een verbintenis aan met het Izegems Volley Team voor de komende 3 jaar en dit als hoofdsponsor !!!

 

Olivier Construct is gevestigd in de Lodewijk de Raetlaan 24, 8870 Izegem.

Olivier Construct N.V. is in Vlaanderen, Henegouwen en in het Noorden van Frankrijk een bepalende speler in de burgerlijke bouwkunde, met een duidelijke concentratie op betonwerk.

 

Tot de activiteiten van deze familiale onderneming behoren grondwerken, wegenbouw, rioleringswerken en de realisatie van tunnels, kokerbruggen, kelders, parkings en van specifieke gebouwen, echte "kunstwerken in beton". Olivier Construct zet hiervoor 35 graafmachines in, een eigen transportfirma, een mobiele breek- en zeefinstallatie en een up-to-date betoncentrale.

 

Maar het zijn tenslotte de brains die het verschil maken. Een gemotiveerd en jong engineering- en managementteam o.l.v. Yves Olivier kan rekenen op de ervaring van een pak anciens. Samen staan zij in voor de totaalaanpak van industriële projecten zowel voor de overheid als voor de privé-sector waarbij met de strengste milieunormen rekening wordt gehouden. Yves staat symbool voor vernieuwing en moderniteit, zijn vader en stichter Willy Olivier voor ervaring en traditie.

 

Naast zijn dagelijkse taak als bedrijfsleider is Yves Olivier tevens voorzitter van voetbalclub KSV Roeselare die uitkomt in de Proximus League (2de klasse).

 

We zijn dan ook terecht fier dat we als bescheiden damesvolleybalclub deze meerjarige verbintenis hebben kunnen aangaan met onze nieuwe hoofdsponsor en we danken hen voor hun vertrouwen.

 

Bekijk hier de Facbookpagina van Olivier Construct.

Ga naar de website van Olivier Construct

Gouden ster voor jeugdwerking IVT!

 

Ook dit jaar beloont de  VVB (Vlaamse Volleybalbond) clubs met een kwalitatieve jeugdwerking. In samenwerking met Sport Vlaanderen zal er dit jaar bijna 100.000 euro verdeeld worden onder de 113 clubs die deelnamen aan het Jeugdsportfonds 2016.

 

Het behalen van een ster is een erkenning van de Vlaamse Volleybalbond naar de clubs toe voor hun jeugdwerking. 

 

IVT is dan ook zeer trots te kunnen aankondigen dat we voor het eerst in het bestaan van de club een gouden ster gekregen hebben voor onze jeugdwerking.!

 

Bekijk hier de volledige ranking op de website van de VVB 

 

Extra versterking voor 3de provinciale

 

Het Izegems Volley Team wordt voor komend seizoen nog versterkt met Kelly Penners. Na 5 jaar inactiviteit zou ze graag de draad terug opnemen.

 

Door haar job als politie inspecteur kan ze niet telkens aanwezig zijn. Ze zal de trainingen tijdens het seizoen meevolgen in de mate van het mogelijke.

 

Tussen augustus en januari zal Kelly ingezet worden bij de recreatieve ploeg van trainer Robin in Lichtervelde (VOLLIC).

 

Wedstrijdritme zal ze dus opdoen op zondagochtend. Na januari (van februari tem mei) zal ze aantreden als 2de libero in plaats van Jolien Benoot die op Erasmus vertrekt.

 

Welkom Kelly Penners bij het Izegems Volley Team !!!

 

Welkom op de vernieuwde website van het Izegems Volley Team

 

Onze website zit in een nieuw jasje! Ontdek hier alle informatie over het nieuwe seizoen, de nieuwe samenstelling van de ploegen en de nieuwe speelkalenders.

 

Dit seizoen telt IVT maar liefst 9 ploegen. Onze seniorenploeg speelde vorig seizoen kampioen in 4de provinciale en promoveerde dus naar 3de provinciale, waar het in de B-reeks ingedeeld werd. Bij de jeugd treden het komende seizoen 2 kadetten ploegen en 2 miniemen ploegen aan in de regionale reeksen. En voor het eerst wordt er dit seizoen een pré-miniemen ploeg in competitie gebracht in de provinciale reeks. Tot slot is er tussen onze Sportline Volleytoer ploeg (die dit jaar op het niveau 2.B 2e 

aantreedt) en de startertjes een nieuw tussenniveau opgestart, om deze groep beter voor te bereiden op de competitie.

 

Onder de rubriek 'Teams' kan je alle info en de samenstelling van de ploegen terugvinden.